Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 88

• 67 931
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Купих си от лили ексфолиращата маска за ходила, която е на промоция.На нея пише, да не се подпомага механично процеса на излющване на мъртвата кожа. Което значи да не ползвам пемза и за колко време? А с крем мога ли поне да се мажа вечер? Това не е упоменато?
Одавна взимах такава маска , но на дм. Бях следвала инструкциите и полза не видях. С тази как да действам? Нямам нацепена кожа или люспи по ходилата .
Аз също си купих, направих си я и след 2-3 започна да се бели кожата ми и още се бели/направих я скоро/. На опаковката пише да не се ексфолират по друг начин краката. Аз слагам крем и няма проблем

# 466
Вече седя с маската. Махнах си гел лака, за да не стане някои проблем. По-скоро киселините ще го съсипят. Напарих си краката ,докато се къпах и мъртвата кожа се показа. Дано това напарване засили ефекта на маската. Няма да търкам с пемза и няма да мажа с крем. Дано не станат сухи и дерящи ми краката, докато спя, както беше с някогашната балея. Найлона е по-комфортен и плътен също. След дни ще чакам ефекта. Дано има.

# 467
При мен тази на Балеа и тези от Алиекспрес имаха еднакъв ефект. Сложих ги, стоях мисля 45’мин с тях и след това измих краката. Не съм мазала с крем, не съм пипала с пемза. След няколко дни започна лющене на кожата, което продължи поне 1 седмица. Новата кожа е много нежна, не е препоръчително да се прави през лятото, защото кожата може да изгори. Правя 2-3 пъти в годината - след сезона есента, зимата и преди сезона пролетта.

# 468
При мен тази на Балеа и тези от Алиекспрес имаха еднакъв ефект. Сложих ги, стоях мисля 45’мин с тях и след това измих краката. Не съм мазала с крем, не съм пипала с пемза. След няколко дни започна лющене на кожата, което продължи поне 1 седмица. Новата кожа е много нежна, не е препоръчително да се прави през лятото, защото кожата може да изгори. Правя 2-3 пъти в годината - след сезона есента, зимата и преди сезона пролетта.
Супер звучи.
Това
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-piling-za-kraka-i-maska-za … 058172582561.html
или това
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/balea-eksfolirashti-chorapi-p4058172582592.html?
Може ли линкове на маските от Али?

# 469
  • Deutschland
Вероятно второто. Първото е само пилинг в едното пакетче, в другото маска.

# 470
Втората маска използвам от Балеа.

# 471
И аз имам такава маска за крака вкъщи и чакам удобен момент да я ползвам. Според вас вредно ли е след такава маска после да ходя много?

Чудех се и дали да взема крем за крака за след като се обели кожата или да мажа с нормален лосион за тяло, зарината съм вкъщи. Тези кремове за крака имат ли нещо по-специално в тях или с лосиона ще има същия ефект?

# 472
И аз имам такава маска за крака вкъщи и чакам удобен момент да я ползвам. Според вас вредно ли е след такава маска после да ходя много?

Чудех се и дали да взема крем за крака за след като се обели кожата или да мажа с нормален лосион за тяло, зарината съм вкъщи. Тези кремове за крака имат ли нещо по-специално в тях или с лосиона ще има същия ефект?
Според мен не е вредно. Този тип маски махат мъртвата кожа от ходилата. Защо да е вредно да ходиш, а ти си с чорапи предполагам? Използването на крем за крака според мен е с цел да се хидратира кожата или да се подхрани. Използвай този, който ти се струва подходящ. Аз съм използвала крем за тяло за моите крака и се чувстваха и изглеждаха много добре.

# 473
Аз от 10 години ползвам ексфолиращи чорапи, 1-2 пъти в годината и бях много доволна, даже кожичките на ноктите ми махаше. Последната обаче ми разказа играта на петите.... Излющиха се и след това шкурка.... Късаха ми чорапите даже! Вече само с пемзата и то щадящо.

# 474
Аз пък години ходя само в салон и гел-лакът ми разказа играта на ноктите, вече само лятото. За мъртвата кожа имат професионални спрейове и механична обработка (пемзи, пили и прочие) препоръчват да се сведе до минимум, защото повреждат и здравата кожа. По-принцип имам бебешки пети, но за зимата търся нещо подобно на тези спрйове, предполагам че маските и ексфолиращите чорапи ще са добър аналог. И както с всяко нещо не трябва да се прекалява.

# 475
Кремовете за крака според мен са по-маслени и “тежки” от лосион за тяло.

# 476
За крака често са и с по-висок процент уреа, освен това. Ако човек търси продукт с уреа, де. Имам приятелки които и от най-обикновен вазелин са доволни за пети, това предпочитат.
Аз рядко купувам специално за крака а измазвам там лосиони и кремове които иначе не са ми допаднали по някаква причина.

# 477
Нито урея, нито вазелин, нито какъвто и да е крем не може да махне мъртвата кожа, те само я омекотяват. Професионалните спрейове и предполагам тези ексфолиращи маски ще могат.

# 478
Кремовете за крака според мен са по-маслени и “тежки” от лосион за тяло.
Имам няколко крема за крака и повярвай ми изобщо не са маслени/ а как исках да са такива Simple Smile /, макар че са с уреа уж не малък процент.

# 479
Уреа във висок процент всъщност си действа кератолитично, говоря за двуцифрени проценти. Това при редовна употреба, не при еднократно прилагане както са ексфолиращите чорапи или пък професионален продукт.

Общи условия

Активация на акаунт