Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

• 204 659
  • 2 261
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
За храната с две ръце добавям Сърбия и Турция!

# 721
За храната с две ръце добавям Сърбия и Турция!
Едно от нещата, които не харесвам в Турция е храната. Не обичам нито агнешко, нито телешко...там все ям риби, поне с тях знам, че няма да сбъркам...!
В Сърбия също почти нищо не харесах, освен каймака, който ядох солен като мезе! Simple Smile

# 722
  • Бургас
Мими, не знам какво да кажа, може сръбската кухня да не е твоята или да не си попаднала на правилното място, но аз за една година лошо нещо не съм яла - от кварталната кръчма в западните покрайнини до ресторант в Белград, всичко е било отлично.
В Турция съм се храниля предимно в Одрин , но кокореча в Истанбул ме изкуши и спечели, въпреки че изобщо не ям карантии.

# 723
Да, в Сърбия е в пъти по-добре от Турция, но нищо, което да запомня...! Кокореците са едно от най-отвратителните ми неща, неприятни са ми повече и от шкембе. Всичко явно е въпрос на вкус. Wink

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 21:34 от mimi.7299

# 724
Почти само ви чета,но най-хубавото и ценно на България е че ми е родина.Полупрофесионално на чужбинските ми гости им предлагам според интересите -хранс,природа,музеи,абе каквото душа ти иска.Навън ми харесва различното,но повторя ли дестинация,значи е моята.

# 725
Дез, какви рокли! Какви красоти! Супер си си изкарала!
В петък така, а днес по къс ръкав почти…

# 726
Музеи, наши не бих препоръчала на чужденци. Имаме история, изкуство и неща, които можем да покажем, но музеите ни са тотално запуснати, безинтересни и морално остаряли. Откакто дойде демокрацията за тях не се отпускат никакви средства, което е много, много жалко!

Тъй като никой не е писал да продължа темата за красотата!
Много съм доволна от този балм, Ани ми го пряпоръча! Heart Почистването на лицето става много по-добре и кожата не се пресушава и остава много мека! След него измивам с лавандуловата пята на Апивита!
Червилото на Диор се оказа радкошно, мека, нежна консистенция и трайно!
Лайт, ако четеш Kiss kiss блясъкът на Герлен не ми допадна. Трябва да търсим нов вариант Wink

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 10:51 от mimi.7299

# 727
Мими, ползвам в синята кутийка масло за почистване на лицето на същата марка. Но не правя двуфазно почистване.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 20:30 от De Si

# 728
Не съм ползвала това масло за почистване, но съм убедена, че е разкошно. В общи линии аз се насочвам повече към маслата, отколкото олиата. Предпочитам ги защото е по-приятно самото почистване на лицето и защото няма опасност от разливане при пътуване. Задължително измивам след това с гел или пяна.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 20:18 от Lioness77

# 729
Мими, пропуснала съм препоръката на Ани, ще вземе и аз да го купя този балм.
Трябва да ползвам някакво меко измивно, но минералната тонирана слънцезащита, която ползвам в момента и с веро не мога да я измия от ръцете си, за лице да не говорим. Свалям я с крем, после мия с едно srv по три пъти и още остава.

Цяла седмица не намирам време да драсна два реда.
Уникални снимки на Dez и Пепси от Мароко! Flowers Rose
От години мечтая за тази дестинация, дай Боже да успея да отида някой ден!

Много харесах и есенните цветове на Sve, както и другите, които успях да видя,  а Смоук е просто страхотна красавица - лека и приятна бременност от мен!

За въпросния крем на Шисейдо аз пък не мога да кажа нищо положително. Няколко опаковки съм използвала от него и още имам един нощен неотворен. Не попива добре и ми оставя един неприятен, мазен филм. Нямам усещане нито за освежена, нито за обгрижена кожа и защо продължавам да я мъча тази марка нямам представа.
Доста неща съм опитвала през годините, а малко са ми харесали. От синята слънцезащита също не бях доволна, само една тонирана за спорт ме впечатли, която ползвам за ски и пак ще си купя.

Каня се да отида на спа за два дни в любимия ми Старосел, ще го съчетаем с разходка из Пловдив, само да мине и тази седмица.

# 730
Лъвице,
винаги ми оправяш настроението с цветовете в грима - имаш отличен усет за съчетаването им - пу-пу, както се казва.

Аз съм от доволните от Шисейдо - може би ми е от любимите брандове и подновявам почти постоянно. На моята кожа и околоочен контур действа много добре, но го ползвам основно вечер, защото е действително богат.
Тези дни носталгично си взех един Galenic Ophycee - не обичам аромати в бялата козметика, но конкретно за този продукт обожавам как ухае. Сигурно прави нещо с амигдалата ми Smile
Минлата година зимата ползвах активно Естедерм серията с ретинол и също бях с много добри впечатления.

# 731
Изпуснах ви само разкошните снимките на Dez от Мароко успях да видя.
Silver, за чувствителна кожа и с розацея зная, че маслата не са много подходящи.
Аз първо свалям с мицеларната вода на Биодерма, но само на тази марка обаче. Гарние имат със същата розова капачка, но никак не е хубав.

и след него продукт на Ла Рош Позе и съм много доволна.
Много съм доволна от новият фон дьо тен на Шисейдо. Консистенцията е лека като на серум и придава сочен вид на кожата. Да не забравя и че има фактор 30. Намазаха ме в магазина и веднага го купих.
Имам отсипано и от tinted oil на Clarins не е лошо, но няма сочният ефект, който Шисейдо дава и е без фактор.
ДХЗ, излязоха ли резултатите? 🤗Може да съм изпуснала да прочета, че днес
 се събудих невероятна красавица циклоп. 🤣🤣🤣🤣
Гледам, че сте коментирали и книгите. Обожавам да чета. Миналото лято прочетох “Ловецът на хвърчила” много хубава разтърсваща книга, докосваща  те и си поплаках едно хубаво.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 12:52 от cloè

# 732
Мими, пропуснала съм препоръката на Ани, ще вземе и аз да го купя този балм.
Трябва да ползвам някакво меко измивно, но минералната тонирана слънцезащита, която ползвам в момента и с веро не мога да я измия от ръцете си, за лице да не говорим. Свалям я с крем, после мия с едно srv по три пъти и още остава.
Силвър, балмовете от тази серия са няколко вида, прочети кой за какво е и си избери за твоя тип кожа. Този резедавият е за мазна и смесена кожа, поне така прочетох на едно място.
Аз си взех крем на Герлен , от Роял серията, с матиращ ефект, много съм доволна, доста освежи кожата ми.
Мицеларната вода за моята кожа е ад, въпреки че е мазна усещам адско изсушаване и дърпане след нея. До скоро ползвах като първа стъпка двуфазно олио, но с балма се чувствам отлично.
Смоук и аз миналата зима бях с Естедерм, антиейдж крем и Серум с Ретинол. В срядя съм при дерматоложката и може да взема пак, защото крема страшно ми хареса. Освен това имам останали две петънца на бузата от шарката, да видим какво ще препоръча. Личната каза, че в рамките на 3-6 месеца ще се махнели сами.
"Ловецът на хвърчила" на Халед Хюсейни е много хубава, трогателна и добре написана. Вижда се и огромната обич и тъга на автора афганистанец, избягал в САЩ за неговата родина. Хареса ми и неговата "Хиляда сияйни слънца" и нея имам.
ПП Сега видях, че розовият го има в Лили!
https://shop.lillydrogerie.bg/banila-co-clean-it-zero-cleansing- … ice-100-ml-536804

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 11:36 от mimi.7299

# 733
Мими, аз съм много доволна от двуфазния дегримьор на Диор - освен, че сваля всичко, е и супер икономичен - чак ти писва да го ползваш.
От мицеларните води какво ли не съм ползвала, ми, честно да ви кажа последните два пъти подновявам Микса anti dry варианта. Направо не очаквах колко много ми хареса.От дрогерийните марки може би това ми е любимата.

Аз съм с атопична кожа и правя нон стоп проблеми от прахове за пране и т.н., та за тяло не мога да ползвам нищо по-така. Дълго време бях на Ла рош посе - измивно олио и крем, докато не тествах серията на Микса за атопична кожа - пак измивно олио и балсам за тяло. От тогава не съм се връщала към Ла рош. А най-голямото ми разочарование беше крем за тяло на Биодерма - води се пак за атопична кожа и anti-itching. Нулев ефект при мен.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 11:49 от Like_Smoke

# 734
Благодаря, че писахте за измивните, тъкмо се бях засилила след работа към Кокос да купувам, но се сетих, че имам час за дерматолог утре и ще видя първо той какво ще ми препоръча.
Тук във форума има тема на дерматолог Иван Пеев, от клиника Aestheline имат оферта за безплатна  диагностика на кожата с някакъв уред и преглед на петна, пише, че правят и препоръки за козметика.

Общи условия

Активация на акаунт