Загуба на интерес след брака към жените

• 4 681
  • 96
  •   1
Отговори
В кърпа ли сме вързани на мъжете след сключване на брак или грешката е наша за загуба на интерес към нас?

# 1
  • София
Нищо не е гарантирано в този живот и развитието на едни отношения зависи и от двамата участници в тях.

# 2
  • Deutschland
Една приятелка на село се омъжи след наколко подарени златни пръстена от страна на бъдещата свекърва. Това за нея значело, че са богати 😂. Мъжът й след брака започвал да й намеква " Нали се сещаш, че сме си те купили". На нея не й пука особено, нали й лъщят пръстите.
Та тъй... Както всеки си го направи.

# 3
Останала съм с впечатление, че във връзки, които не са обвързани с брак, сякаш партньорите се стараят повече един за друг. Имам предвид в интимен план, в жестове в ежедневието.

# 4
Не знам дали е до това да имаш брак или не, но и при мен така се случи.
Имам един развод( щастлив развод:)).От няколко години съм с партньора ми, с когото нямаме брак, и нещата не са се променили откъм отношение и грижи.

# 5
Имам един развод( щастлив развод:)).От няколко години съм с партньора ми, с когото нямаме брак, и нещата не са се променили откъм отношение и грижи.
Мдааа. Проблема не е в брака. По-скоро, битовизмите.
Почват едни общи проекти..... и така. Ставате като машини за решаване на проблеми.

# 6
Пожелавам ви дълго време да продължи така .
При мен бракът е от скоро. Имаме и малко дете и сякаш много бързо улегнаха нещата и влязохме в коловоз...

# 7
Нещата са комплексни. Битовизмите и финансовите трудности са факт, но и прекомерните очаквания и неподготвеност за живота също помагат. Също и неразумните бракове, а и всеобщата настройка на днешните млади, че животът трябва да е фън.
При по-старите е ясно - амортизация на чувствата.

# 8
Нещата са комплексни. Битовизмите и финансовите трудности са факт, но и прекомерните очаквания и неподготвеност за живота също помагат. Също и неразумните бракове, а и всеобщата настройка на днешните млади, че животът трябва да е фън.
При по-старите е ясно - амортизация на чувствата.
И не само на чувствата Simple Smile

# 9
Има ли някой, който е опитен да каже как можем да заобиколим битовизма и да запазим страстта, въпреки стреса в ежедневието

# 10
  • София
С общуване, разговори, интимност, време само двамата и подобни. Дори и битовизмите могат да се посрещат заедно. В заедността е ключът на трайните отношения.

# 11
Има ли някой, който е опитен да каже как можем да заобиколим битовизма и да запазим страстта, въпреки стреса в ежедневието

Корабът не заобикаля вълните, защото ще го ударят в борд и ще го обърнат. Вместо това кара с носа срещу тях. И с битовизмите е така - не се заобикалят, а се решават заедно, в синхрон и сътрудничество. То и етимологията на думата "брак" предполага съвместно теглене на ралото по нивата на живота. И това е смисълът - ако единият се спъне другият да помогне, ако единият за миг загуби сили другият да поеме, всеки да дава това, в което е добър и да не мисли само как да не се мине. Но и правилният подбор на партньор е много важно нещо. Хармоничният брак е между равни/сходни натури - културно, религиозно, социално, финансово, сексуално, образователно и прочее..

# 12
По-скоро появата на големи отговорности като детето са фактор, а не подписа.
Като се научите да планирате правилно ангажиментите, остава време и да мислите са връзката. Колко време ще отнеме и дали ще се получи добре, зависи от конкретната двойка. Ако са живели няколко години заедно, независимо с брак или не, горе долу са се понапаснали с основните неща, научили са се да се справят с наем/ипотека и т.н., навлизането на още една отговорност като дете, по-лесно може да се вмести. Ако никога не са били под един покрив за дълго време, всичко идва накуп и е по-сложно.

Да, битовизмите не могат да се заобиколят. Ние просто си ги споделихме. Така не се усещат и не отнемат от времето ни. Вършим ги машинално, стегнато и м/у другото.

И най-важното е да имаш реалистични очаквания. Няма как да сравняваш безгрижната връзка на гаджета, които се виждат за по питие и секс, с отношенията в семейството. Зависи и от характера, аз не съм много по силните усещания и второто ми допада в пъти повече.

# 13
  • Melmak
Не вярвам, че след брака нещата влизат в коловоз, ако партньорите се стараят.

Просто зависи от двамата, да гледат в една посока. Не бива да се оставя човек битовизма да му влияе. Трябва да има хобита, свободно време, занимания, да се поддържа страстта.

Аз усетя ли, че не съм си починала, влязла съм в някаква рутина, веднага се сепвам и си казвам, че заслужавам да се поглезя. Това правя и за партньора. Всеки човек иска грижа и внимание, дори понякога да ме издразни с нещо дребно като ял и не разтребил, знам защо е така. Защото е седял 10 часа да работи, защото е изморен. Замислям се глобално това проблем ли е наистина? Не, не е. Този човек знам защо съм го избрала и някакви тъпи чинии или друго нещо не може да бъде значимо за да се скараме или да ми накриви шапката.

Също така все пак след брака може да има развод. Не мисля, че бракът специално те кара да се чувстваш вързан в кърпа. И изневери има. Който каквото иска може да направи и с брак и без брак.

# 14
Страстта е докато сте млади, докато сте в началото, докато няма още деца и проблемите около тях.
После идват битовизмите. Има я страстта, но не е това което е в началото. И това си е напълно нормално. 

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 01:48 от Абуто

Общи условия

Активация на акаунт