Загуба на интерес след брака към жените

• 4 683
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
Бих казала, че е един безвкусен коментар за хората без деца. Много грубо към хора, които нямат и нелепо към такива като нас, които са ги отгледали и сега правят каквото си искат. Бавно ли си пием кафето, по ресторанти ли ходим си е наша работа.

# 31
Аз мисля, че може би дамата не е имала намерение да обиди съфорумките, които нямат деца.
По-скоро, че когато имаш едно-две деца в бебешка и toddler възраст живота на младото семейство се върти основно около тях, освен ако нямат помощ от разширеното семейство.

Не всички имат този лукс.
В първите години има много безсъние и тревоги. Живота преди децата позволява повече възможности за интимност и грижи в отношенията на двойката. Не казвам, че обратното е невъзможно, а че има много променливи, които трябва да се съчетаят.
И според мен поддръжката на дълготрайни отношения с партньор изисква двустранни усилия и мислене в тази насока. Възможно е и единия да е основния двигател, но е по-изморително. При всички случаи, оставени на самотек хората се отдалечават с времето. Обикновено. Разбира се има изключения.
Някои потребители предложиха хубави съвети и всеки е свободен да вземе онова, което работи при него.

# 32
  • София
Авторката да си прецени кое може да се приложи в нейната ситуация. Споменава 10 часови смени на мъжа...

# 33
  • София
Няма да си разплета чорапите от мъка, че аз мога да си позволя да си пия кафето бавно и да ходя на обяд с мъжа ми, а друг не може и му било уж смешно, а всъщност е ужасно тъжно. Всеки си реди живота, както пожелае.

# 34
  • Поморие
В кърпа ли сме вързани на мъжете след сключване на брак или грешката е наша за загуба на интерес към нас?
Грешката е до голяма степен обща - често и двете страни престават да се стараят, но най-вече при мъжете се появява това отровно за брака или връзката чувство - че жената им е някаква даденост, която винаги ще е там и се отнасят с нея като с мебел - спират даже да й говорят като на човешко същество, а после реват като се усети и си хване пътеките.. Има и жени, които постъпват по този начин, смятат, че след подписа няма къде да ходи човекът и се изоставят, престават да се стараят, да са мили, да правят малки жестове, изненади, за да поддържат тръпката. Като цяло обаче и двете страни допускат западането на отношенията - за да не се случи това е важно споделянето, времето заедно, да казваме спонтанно на човека до нас, че го обичаме, да правим нещо любимо двамата - дали ще е гледане на филм, разходка, някакво хоби и т.н. няма значение какво, стига да ни сближава, да отделяме време за нас въпреки работа и деца, да ходим на почивка, дори и за кратко, за да презаредим. Това са на пръв поглед простички неща, но са важни за здравината на двойката. Разбира се това действа само ако и двамата имат желание, ако само единия инициира, каузата е загубена.

# 35
За мен пандемията беше големия тест каква двойка сме с ММ, дотогава живота ни влачеше в кръговрат от работни дни и уикенди, но като останахме сами и ни затвориха (петък ли беше, малко след 8-ми март май обявиха локдауна) си напазарувахме като за последно, седнахме си в къщи и изкарахме така едно почти два месеца.
Помня ясно самото начало - сипахме си по едно, сложихме купа ядки на един стол пред телевизора и аз почувствах пълен паралел с Любов по време на холера, където двойката отплава сама на борда на кораб, под флага на чумата

Беше ни страхотно заедно нонстоп и от тогава си знам, че ще ни бъде/и ни е ок като двойка

# 36
Има ли някой, който е опитен да каже как можем да заобиколим битовизма и да запазим страстта, въпреки стреса в ежедневието

За кво ти е? Страстта е стресово чувство, свързано с несигурност и бурни промени в амплитудите. От нея човек не може да  яде, спи,получава обсесия ,  води до тревожност и главоболия. Споделената любов и привързаност, от друга страна, в една  улегнала връзка, създава позитивно усещане и е полезна за здравето и качеството на живот.

Без битовизми не може, важното е да си ги разпределите правилно  и да не е ощетен единия (жената обикновено).

# 37
  • Melmak
Локдаун периодът беше тест за много двойки. Аз преди това работех много и нямах свободно време, тежеше ми. Като ни затвориха така хубаво имахме време да се видим. Тежеше ми, че няма развлечение на вън, да вържеш двама екстроверти вкъщи е много сложно. Обаче добре си прекарвахме.

# 38
  • София
13 март 2020 беше. На към 13 юни БМ не издържа и замина и така се започна началото на края.

# 39
  • София
И аз обичам да се шегувам, че щом изкарахме толкова време г*з до г*з на един диван, без да се избием, значи ще ни бъде.

# 40
Битовизмите не могат да се заобиколят, НО ако и двамата участват в тях на равно и без мрънкане, може да се запази искрата. Дори може да бъде много приятно - да си сготвите заедно, да си оправите, почистите, да поиграете с детето .. когато има любов и отдаване, няма битовизми, защото те се превръщат в заедност. А когато има използвачество, е тогава става "бай-бай" ситуация.

# 41
Само това оставаше да чакам на корона пандемията да знам имам ли истински партньор или не. Щях да съм много тъжна, ако беше така.

# 42
Със заети хора с кариера е така.

# 43
Е, то само в случай на беда или при извънредни събития можеш да опознаеш истински човека до себе си. Докато всичко е наред, на етапа иху-аху, са едни, но понякога и най-малкото премеждие може да разкрие истинската им същност.

# 44
  • Melmak
Не е въпроса да чакаме пандемия, за да разберем дали сме един за друг. Обаче така и така всички се сблъскахме с локдаун, мисля, че за много двойки беше изпитание. В онзи момент работех 7 дни в седмицата от офис, пътувах по час в посока, вечер ходех да тренирам. В дните, в които не тренирах, посещавах онлайн курс, който започваше към 19 ч и продължаваше до към 22. Някак съм успявала и да готвя нещо, защото помня, че носех и храна в офиса в 50% от случаите. Наистина като си седнах вкъщи ми беше по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт