Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

• 204 656
  • 2 261
  •   1
Отговори
# 705
  • София
От Скандал. Пепе Джийнс. Има и странични джобове.

# 706
Dez, малък е света Simple Smile. Не само по едно и също време, а и частично по подобен маршрут. Нашето пътуване беше много кратко - 5 дни само, като за 3 от тях изминахме 1200 км. Marrakech - Аit Ben Hodou, Uarzazat – Boumalne Dades- Gargantas  – Gargantas del Todra – Erfoud - Erg Chebbi, Sáhara - Merzouga – Marrakech. Три семейства (7 души) с местен водач. Много наситено с впечатления  пътешествие. Каньонът Дадес е впечатляващ. Градините Мажорел разгледахме в последният ни ден в Маракеш. Бях изнедана, че и в Мароко отглеждат роза дамасцена, мислех че ѝ е необходим по - хладен климат. Купих си арганово масло, разни кремове и серуми и  много вкусни сладки. Oт местен художник си взех  рисунка изработена по интересна технология в миналото използвана за тайнопис.. Цветовете се разгръщат след нагряване. Преди това листа изглежда празен с едва доловими нюанси по него. Много приятно впечатление ми направи, че в заведенията винаги питат има ли вегетарианци, за да им предложат подходящо меню. Синът ми си хапваше с удоволствие всякакви зеленчуци, гъби и кус кус разбира се Simple Smile.
Не мога да не изкажа отличното си впечатление от хотела в пустинята Desert Villa Merzouga, с много сладкодумен собственик.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 14:52 от pep_si

# 707
Pep_si, минали сме от там една след друга. Малък е света!
И мен много ме впечатли технологията с тайнописа.
Избрах си тази, името ми написаха на берберски.

Поболях се по Мароко. Букнах си следващото пътуване, на НГ ще съм в Маракеш, иншалла! ❤

Въртя трета пералня, утре летя за Крит и любимата Ханя.

# 708
Дез, няма как да те тагна да те следвам във форума, но дори само в тази тема, много ме вдъхновяваш Hug
Иде ми да зарежа всичко и да паля гумите към Маракеш Sunglasses
Е, първо съм си заплюла Прага, по-близо е, но все нещо по-належащо, важно, приоритетно и... отлагам ли отлагам.
Пак ме е натиснала някаква меланхолия и грижи, но си имам вдъхновителки тук и...

Пеп-си мнооооого ми хареса картината Broken Heart

# 709
Пенева, Прага и аз я искам отдавна, но както каза” все нещо друго неотложно…”

# 710
Пенева, Прага и аз я искам отдавна, но както каза” все нещо друго неотложно…”
Идвайте и двете, ще идем на бира и с МариетаЙо (не знам дали има време да чете, но с нея си изкарваме супер 🙂)
Отивам да тичам, че ще вземе да мръкне.

# 711
  • Sofia
Прага ми е любима! Хич не се чудете, ако не сте ходили.
Подарих си я за един рожден ден преди 4 години, в разгара на лятото - много ни хареса. Имам 10тина портретни снимки, направени там - от всички струи щастието 🥰

# 712
Импактът от всяка дестинация е комбинация от много фактори, вкл. такива, които нямат нищо общо със мястото/културата/етс. Прага не успя да ми влезе под кожата за мое съжаление.

Дез, как успяваш да пътуваш толкова в средата на учебната година!?!

PS НО...концертът на орган в катедралата Св. Вит беше неземно изживяване, което ще помня до живот!

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 19:09 от Agent Provocateur

# 713
В Мароко съм била само в Танжер, но изобщо не ми хареса. В Египет ми беше мечта да отида - от стъпването ми там до заминаването бях в абсолютен потрес и почти нищо хубаво не мога да кажа. Явно този тип дестинации не са моето, отдавам го на спецификите на културата.
Конкретно за Мароко - харесвам много цветовете, мозайките, килимите, ароматите, но явно повече на снимка и видео. Много сме различни хората и едно и също място ни въздейства по коренно различен начин.

# 714
Прага ми е най- голямото разочарование.

# 715
peneva_a, талантливите хора в областта на изобразителните изкуства винаги са привличали вниманието ми.  Рисунката  в този стил беше единствена в магазина(май дюкяна трябваше да използвам като дума) и нямаше начин да не привлече вниманието ми. Дори художника остана изненадан, че съм си избрала нея, но му стана приятно Simple Smile.
Това беше първото ми излизане извън Европа, ако не се брои преминаването в Азия по моста в Истамбул (срамно, но факт). Преди няколко страници стана въпрос за "Къщата на халифа" - много любима книга ми е и с удоволствие я подарявам на всеки , който е решил да строи или ремонтира. Така човек придобива известно "спокойствие на духа" преди да стартира тези дейности Simple Smile.

# 716
  • София
Хубаво е да се пътува. Да се преживява на местно ниво,  да се пълнят очите и душите, да се пробват вкусове,. Всеки сам за себе си решава къде. Понякога е необяснимо разочарованието. Аз например, никога не съм ходила до Турция. И не мога да обясня, вътрешната си съпротива и нежелание да отида. Все ме тегли на запад.

# 717
asa, аз безброй пъти съм ходила до Турция, въпреки вътрешната си съпротива! Все се намира някой, който да ни навива и въпреки това твърдо си признавам, че това не е моята дестинация! Wink
Днес обядвахме с едни приятели и се уговаряхме за Прага. Трябва само да проверя дали има още полети от Бургас?

# 718
  • Бургас
Аз за хубаво или лошо пътувам повече по работа, отколкото частно, но Агент е най-права в случая. Много фактори оказват влияние на преживяването. В така харесваната Испания например прекарах няколко месеца (не като турист очевидно) и почти нищо хубаво не мога да кажа. За сметка на това за Варшава и Амстердам нямах никакви очаквания, но ве изненадаха повече от приятно. Гърция и Турция също много ми харесаха. Мароко и на мен ми е мечта, въпреки че познат французин/мароканец/ всячески се опитва да ме убеди, че е ужасно там.
Вие бихте ли препоръчали на ваши познати чужденци да посетят България и към какво ще ги насочите? Т.е според вас кое е най-ценното и хубавото в България?

# 719
Най-ценното и хубавото в нашата страна според мен е природата и ястията! Wink
Никъде, където съм била в чужбина не ми допада храната, освен във Франция и Гърция. Обичам нашата кухня!
В САЩ бях един месец, почти нищо не ядях, защото нищо не харесах и се върнах с 2 кг отгоре! Simple Smile
Трите най- любими града в света са ми Барселона, Стокхолм и Вашингтон. В тях бих живяла с удоволствие!

Общи условия

Активация на акаунт