Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

• 205 069
  • 2 261
  •   1
Отговори
# 75
Mtz, на Bulgari белия жасмин... Voale de  Jasmin.
Издирвах си на Yves Rocher Tendre Jasmin Secret d'essences и Moment de Bonheur (особено втория е магия за мен, но вече абсолютно неоркриваем).

# 76
След всички сутрешни аромати - шампоан, маска за коса, кристали, сапун/душ гел, препарат за пране, омекотител ( за който ползва), против изпотяване, козметиката за лице - парфюмът определено трябва да е доминиращ, характерен и подходящ ( най-вече). И мен ме убива количеството, но и най-тежкия/силен аромат може да остави чудна следа, запомняща се без да е натрапчива. Аз си слагам парфюм и преди да седнем да вечеряме. Малкото които ползвам са в категории - работни, за излизане през деня, за вечерни мероприятия и домашни.

# 77
Моят парфюм трябва да "крещи", иначе не е за мен.

# 78
Според ММ нощем мириша на "заспало пиле" Joy (каквото и да значи това)
Grinning Grinning Grinning Имаме нужда от детайлно пояснение, защото се съмнявам, че ТМ някога е влизал в курник през нощта (но аз съм, щото бях рядко проклето хлапе и знам как мирише!)

Иначе ММ доста често се изцепва "жено, пак миришеш на чуждо", защото не обичам да повтарям 2 пъти поред нито козметика, нито парфюми, а той има доста по-добро обоняние от моето. Разбира се, стандартният ми отговор е "е, как пък се роди с толкова късмет - всяка вечер с чужда!?"

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 01:10 от Agent Provocateur

# 79
Joy Де да го знам точно какво има предвид, ама с умиление някак го казва Blush
Скрит текст:
Той е "плод и жертва на българо-съветската дружба", може и някой непознат ми русизъм да е Thinking
Иначе е поизрасъл на село с баба и са топлели мъничките пиленца под лампа, може пък оттогава да има някакъв мил спомен...
Много ще се стресне, ако звънна да го питам... че пак е за дълго на няколко хиляди километра, ще му спестя въпроса по нощИте Joy

# 80
Ааа, така може - цял кашон жълтички и пуфкави пиленца под лампата е нещо съвсем, съвсем различно в ароматно отношение от курника през лятото! Птенчик ты мой ласковый Wink

# 81
Моят парфюм трябва да "крещи", иначе не е за мен.
И при мен така! Дълги години ползвах Коко Шанел Мадмлоазел. Юристката ни каза, че още докато се качва по стълбите разбира, че вече съм дошла! Joy
Магни, като се прибера вкъщи задължително пръскам Ели Сааб преди вечеря. На мъжа ми му миришел на жасмин и го обожава! Rolling Eyes

# 82
  • тук-там
И аз имам детски спомен от мириса на пиленца, така че е съвсем разбираема според мен асоциацията на мъжа на Пенева. За мен това е мило и обичливо.
Аз издирвам парфюми с иланг-иланг, имам страхотен спомен от мириса на това цвете.

# 83

Аз издирвам парфюми с иланг-иланг, имам страхотен спомен от мириса на това цвете.

Заповядай, ето цял списък. Открила съм обаче, че не са пълни списъците, на знам защо пропускат някои аромати.
https://www.fragrantica.com/notes/Ylang-Ylang-24.html

Благодарности за препоръката на "Къщата на халифа". Flowers Rose В луд възторг съм. Днес ще я довърша, и ще продължа с "Арабските нощи". Открих нов любим писател. Изключително колоритен, поетичен, емоционален, със страхотно чувство за хумор. Предизвиква същия емоционален отговор в мен като Джералд Даръл. Много искам да прочета и автобиографията на баба му.
Писах и в литературния даже.
https://www.amazon.com/Khyber-Marriage-Adventure-Travel-Classics/dp/1590480872

# 84
Много е мил мъжът ти, Пенева - мирисът на пиленца не помня добре, но усещането от жълтичкото, леко като перце същество е изключително умилително и прекрасен детски спомен.
Виж на Chloe някой от парфюмите в замяна на този Ив Роше - оригиналния, розите или Fleur de Parfum. Имат нещо общо, поне според мен.

mtz, за мен е трудна нотката на иланг. Имам я в Terracotta Guerlain и в една лимитка на Шалимар, но можеш да пробваш на Perris Monte Carlo иланга.
Много са качествени техните композиции. Наскоро си взех Мимозата, след като разносвах разни мостри - разкошна е за пролетта.

Не си представям и ден без парфюм, голяма страст са били винаги в нашето семейство. Повечето ми детски спомени са обонятелни и е голямо вълнение да открия някой мил спомен или усещане, съхранени в красива бутилка.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 12:53 от silver pearl

# 85
  • София
Мирис на заспало пиле е много хубаво казано. Защото хем е нежничко, твоето си, хубаво и топличко, а и човек като спи мирише най-много на себе си и на спокойствие.

# 86
  • София
Аз днес съм с Диор Хипнотичната отрова. Онзи ден прибрах най-летните парфюми, извадих един по-зимен, имам си такива, които не прибирам никога, въртя само най-изразените сезонни (за моя нос). Май съм казвала вече, че харесвам термоядрени по принцип, дотам, че Орхидеята на ТФ я предпочитам лятото, развива се по съвсем различен начин на горещо. И ми е много по-приемлива, зимата ми остава само землистото върху кожата.
Уикенда бяхме до един аутлет (По цариградско, до Ихтиман - не препоръчвам особено). Две поли мерих, едната къса, другата малко по-дълга, пак над коляното. Избрах по-дългата. Едно, че е по-различна и нямам такава, второ, че амй вече купувам по-дълги поли и дрехи. Някак спря да ми е приемливо да са ми точно под дупето, освен за морето. Не ми се искаше така да си променям мисленето, обаче на практика така се получи.
Около коляното и миди са ми новите любови. Сега остава да се пострижа късо, да пусна шкембе и да се боядисам лилава.

# 87
Този аутлет едно време ставаше, сега е гола вОда. А пък едни цени, на какво отгоре, не схващам.

# 88
Скрит текст:
Аз днес съм с Диор Хипнотичната отрова. Онзи ден прибрах най-летните парфюми, извадих един по-зимен, имам си такива, които не прибирам никога, въртя само най-изразените сезонни (за моя нос). Май съм казвала вече, че харесвам термоядрени по принцип, дотам, че Орхидеята на ТФ я предпочитам лятото, развива се по съвсем различен начин на горещо. И ми е много по-приемлива, зимата ми остава само землистото върху кожата.
Уикенда бяхме до един аутлет (По цариградско, до Ихтиман - не препоръчвам особено). Две поли мерих, едната къса, другата малко по-дълга, пак над коляното. Избрах по-дългата.
Едно, че е по-различна и нямам такава, второ, че амй вече купувам по-дълги поли и дрехи. Някак спря да ми е приемливо да са ми точно под дупето, освен за морето. Не ми се искаше така да си променям мисленето, обаче на практика така се получи.
Около коляното и миди са ми новите любови. Сега остава да се пострижа късо, да пусна шкембе и да се боядисам лилава.
Ако те влече, подстрижѝ се късо... Другите две, много те моля, възпри се Sunglasses

# 89
Юхууу, Дез току що поръчах Къщата на Халифа, обаче Арабски нощи я намирам само на старо!
Дано ми харесат, идва есента, а с нея и дэждовните дни с книжка в леглото!
Днес много ми похвалиха Пачули бланк, сега ще търся да го мириша!
Сигурно за този иде реч Wink
https://douglas.bg/van-cleef-&-arpels-patchouli-blanc-62335

Общи условия

Активация на акаунт