Във дома, но не в живота

• 11 810
  • 281
  •   1
Отговори
# 165
Cookie, в един от постовете си авторката писа, че удря децата си. Но това, както обикновенно се пропуска, от част от потребителите. Ако сме обективни, мисля и съветите ще са такива. Знам, че потребителите на форума са основно жени, но това преиначаване с цел жената е невинна, само защото е такава и не носи отговорност за собствените си решения, не помага със сигурност.
Съветите за работа се приемат за нападки?! Добре!

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 23:39 от ЕлиСБ

# 166
Значи какво излиза, във Великата Чужбина няма изобщо удобства за майките, пък в лошата България има две години платено майчинство, градини от 7 до 19ч, болничен за дете, я някоя баба да удари едно рамо..
да се чуди човек що отиват..
Ми да се върнат бе. Ако и той иска, тъкмо и двамата ще работят, децата ще ходят на детска, родителите ще помагат, ще има среда, приятели... Пък като види, че нещата пак не вървят, ще й е далеч по лесно да почне сама. Ама по лесно да си седи в Италия и да мрънка. Пак да питам, ако с тия две деца и този мъж живееха в България и тя освен другото ходеше на работа, дали нямаше да мрънка двойно...
Пчеличката Мая, свободата и достойнството с две деца, без пари и сама в чужда държава са далеч над нуждата от храна и подслон в пирамидата на Маслоу.
Създали са две деца, които нито тя може да гледа сама, нито той, и за които и двамата носят отговорност. И двамата трябва да направят компромиси. Той да живее с жена, която не понася, а тя с мъж, който не понася и нея, и децата... И пак да припомня, че по нейни думи си живеят общо взето добре, като нормално семейство, секс правят, с изключение на скандалите, които тя започва, ама рядко уж, пък той и отвръща с обиди...

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 23:11 от Прекрасная Василиса

# 167
Значи какво излиза, във Великата Чужбина няма изобщо удобства за майките, пък в лошата България има две години платено майчинство, градини от 7 до 19ч, болничен за дете, я някоя баба да удари едно рамо..
Ми да се върнат бе. Ако и той иска, тъкмо и двамата ще работят, децата ще ходят на детска, родителите ще помагат, ще има среда, приятели... Пък като види, че нещата пак не вървят, ще й е далеч по лесно да почне сама. Ама по лесно да си седи в Италия и да мрънка. Пак да питам, ако с тия две деца и този мъж живееха в България и тя освен другото ходеше на работа, дали нямаше да мрънка двойно...

Е как, то в България децата не боледуват. Не работиш, а почиваш. А и тия баби явно са пенсионерки - милионерки, че да гледат внуците и да издържат децата си.

# 168

Ако авторката знае езика, работи и си знае правата има много неща, които може да са й от полза, но докато лежи на милостинята на мъжа си нищо няма да постигне.

# 169
Ми именно де, и аз това казвам, няма угодия.. Тук сигурно и работата ще е тежка, и парите малко, и бабите няма да помагат. 😂 И издръжката няма да й стига... Няма угодия.
Ми по някой път трябва човек сам да се хване за косата и да се издърпа от блатото, като барон Мюнхаузен.

# 170
Абсолютно съм съгласна. Както се казва "на крива ракета и космоса ѝ пречи".

# 171
И диагноза му поставихте на мъжа. Опасни сте!

Много е лесно мислите в чужбина да бъдете единствените, които носят парите вкъщи. И вместо разбиране, подкрепа и благодарност, да получавате мрънкане и скандали от една запусната жена. Убедете я сега, че само да си покаже носа навън и ще се затичат една сюрия перфектни мъже да я носят на ръце заедно с децата, че да тръгне да се развежда.

Аз обикновено съм с две ръце за раздяла и развод щом не вървят нещата, но в случая единственият й ход е да си стои на д-то и да мълчи. Защото е легнала изцяло на гърба на този мъж и вероятно сама себе си не може да издържа, камо ли деца.
Е колко е трудно да ходиш на работа и да ти плащат? Легнала била на мъжа си?! А тези 2 деца, които са техни колко е лесно да се гледат? Пак в чужбина и пак сама и то породени. Един коз има този нещастник, че бичи някаква работа 8 часа на ден и е мега велик. Жалко за женицата, която не може  да осъзнае колко повече е от този, все пак е на линия 24/7 за без пари.
Дано намери подкрепа и си хване живота в ръце, все пак децата растат, ако не сега, то след някоя друга година.

# 172
Съветите за работа се приемат за нападки?! Добре!

Нали е изумително? И аз съм потресена. Не нападам авторката, аз самата съм жена, имигрантка, никой не ми е постелил тука червения килим и не ме е чакал с бъклицата. Никой не ми е помагал с детето, на никого не съм разчитала. Справила съм се повече от чудесно. Но мисленето ми е различно, аз на чужди гърбове не лежа.

Стига с тая мантра, че в чужбина едва ли не умират, защото нямат болнични. Аз например имам 15 дни ваканция и още 15 платени болнични. Това са 30 работни дни. Да речем, че мъжът има и той толкова. Е, колко да боледуват тези деца, че да не могат да ходят на градина, а майката на работа? Аз например също мога и да работя от къщи. Имам колежка с 2 деца на 2 и 4 години, работи от къщи, когато са болни. Доработва вечер и през нощта понякога, когато се налага. И тя няма помощ, родителите им са далеч.
Може и на някоя жена да плаща - такава като нея, дето обича да си стои вкъщи, хем ще изкара някой долар. А може и тя самата да вземе да гледа някое дете, заедно с нейните. Варианти има буквално стотици, ако мисленето и усилията са в посока работа, а не в посока дрямане на дивана, докато някой ни издържа.

Сега, ако трябва няма да ходят по почивки, ще ги взимат тия дни, когато децата боледуват. Аз курсове за експерт-счетоводител карах, ами с години не ходех на почивки в Европа например ами ги ползвах да уча за изпити и за деня на самите изпити. Жертви се правят, няма как. Ама да се лежи на гърба на някой, а той да ме прави на маймуна никога не ми е било вариант.

# 173
На нея й тежи, че седи само вкъщи, че няма занимания извън децата и домакинството, на него му тежи, че изцяло издържа семейство. Той хваща децата за гушата да ги цунка, или ги подхвърля във въздуха, после не им обръщал внимание, а тя ги гледала и биела. Тя чистела, той разхвърлял. Той се затварял да гледа ТВ, тя истерясвала, че й липсва внимание и вдигала скандали. Той пък я обиждал, че била дебела, не я понася и че той я издържа.
Иначе са нормално семейство, няма физическо насилие, има общи  теми за разговор и секс.
Ми, семейството явно се намира в стабилна хомеостаза. Взаимно се допълват. Нито ще се разделят, нито той ще се промени, нито тя скоро ще почне работа, нито ще си тръгне.
Господ е събирач.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 00:01 от Прекрасная Василиса

# 174
И диагноза му поставихте на мъжа. Опасни сте!

Много е лесно мислите в чужбина да бъдете единствените, които носят парите вкъщи. И вместо разбиране, подкрепа и благодарност, да получавате мрънкане и скандали от една запусната жена. Убедете я сега, че само да си покаже носа навън и ще се затичат една сюрия перфектни мъже да я носят на ръце заедно с децата, че да тръгне да се развежда.

Аз обикновено съм с две ръце за раздяла и развод щом не вървят нещата, но в случая единственият й ход е да си стои на д-то и да мълчи. Защото е легнала изцяло на гърба на този мъж и вероятно сама себе си не може да издържа, камо ли деца.
Е колко е трудно да ходиш на работа и да ти плащат? Легнала била на мъжа си?! А тези 2 деца, които са техни колко е лесно да се гледат? Пак в чужбина и пак сама и то породени. Един коз има този нещастник, че бичи някаква работа 8 часа на ден и е мега велик. Жалко за женицата, която не може  да осъзнае колко повече е от този, все пак е на линия 24/7 за без пари.
Дано намери подкрепа и си хване живота в ръце, все пак децата растат, ако не сега, то след някоя друга година.

Има работа и работа. Не е същото да си бачкаш в офис 8 часа и примерно 8 часа в индустриален фризер да сортираш зеленчуци.

Според мен има нещо, което се пропуска от авторката. По начина по който  описва цялата ситуация, оставам с  привкус, че мъжа й някак чувства децата като чужди, с други думи плод на изневяра. Избягването на всякакъв контакт, оставянето майката да се грижи изцяло за тях, обръщанието с "копеленца", грубият физически контакт...

Възможно ли е майката да е имала някакво подхлъзване с колега или познат, в последствие второто дете да са го направили, уж да замажат положението?

# 175
Номад4е, много ти е развинтена фантазията.

# 176
Babri, сигурна ли си, че мъжът е съгласен да излиза в болнични за децата? Като чета профилът му, съм доста скептична.
И какво са 30 дни, за две деца. Ти май нямаш представа от деца и болести.
100 пъти предпочитам да се сменя с бащата, той да е на разположение 24 х 7, пък аз ще си ходя на работа по 8 часа и ще си свиркам. Той да тича до лекаря, да помни лекарства, да ги води и взима, да ги гледа когато са болни, тоест едно след друго, сигурно всяка седмица, някой е болен, той да не спи през нощта и за капак  да се разнообразява с домакинската работа. Да му мисли когато има  ваканции и когато градината е затворена. Аз ще си ходя на работа, ще си обядвам като бял човек, без да ме интересува какво ще ядат децата за обяд и вечеря, после ще се прибера и ще си гледам телевизия. Звучи като курорт.
Мисля че трябва да прочетете за нарцисистите, точно на такъв ми прилича бащата.

# 177
Ми мъжът ако слага арматура, или бере домати цял ден на 40 градуса температура на сянка, може и да предпочете да гледа децата 😂тогава авторката кво прай?

# 178
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте, пиша тук, защото честно казано не знам къде другаде. Жена съм, омъжена,  с 2 малки породени деца съм, живеем в чужбина, зависеща финансово от съпруга си(съкратиха ме след като разбраха, че съм бременна). Ще се опитам да съм кратка и в същото време да обхвана всичко.
Убедена съм, че съпругът ми има някакво разстройство, но не мога да определя какво. Той винаги е искал деца, преди първото дете всичко беше страхотно. След появата на първото дете просто всичко тръгна надолу. След второто съвсем се влошиха нещата, защото тогава и качих доста килограми, които все още не успявам да сваля. Моят най-голям проблем е, че с моят съпруг сме като съквартиранти(само секс правим и това е), най-голямата ми болка е, че му се моля да обърне внимание на децата. Аз върша абсолютно всичко вкъщи, оправям след децата, оправям след мъжа, помощ нямам грам за абсолютно нищо. Извеждам децата винаги и навсякъде напълно сама. Ако ходят на рождени дни трябва да ги водя аз, по лекари - аз, в парка - аз, аз излизам да ритам топка с тях, аз редя Лего с тях. Просто си представете ролята на мъжа и жената - всичко съм еднолично аз. Стигнахме до там, че детето в детската градина като семейство рисува само мен и братчето си. При опит от моя страна да го критикувам(да му кажа да излезе с децата, да седне да поиграе с тях, да събира поне след себе си, с едно нещо да ми помогне) се започва да ми се казва как аз какво съм щяла да правя тогава по цял ден, той бе бил излизал с децата заряди мен, защото не съм му била приятна. Аз му казвам да излезе с тях без мен, а ми се казва как нямал желание дори да се прибира вкъщи.  Щом го критикувам, че ПАК където яде там си оставя всичко например се започва с нападение и обиди за килограмите ми, как съм свиня, натяква ми се как ме издържа финансово и т.н. Реално аз не желая да ми помага с домакинството, а искам просто да е татко на децата си с които ЖИВЕЕ, да търсят татко си, а не да бягат от него, да искат да излизат с него, да не съм постоянно сама навсякъде с тях. А вместо това получавам отговор как той не искал да се занимава с тях заради мен.
Критикува наши познати за бащинството им, критикува колегите си, той е най-добрият, най-умният, най-можещия, всичко останали сме под неговото ниво един вид. Ако аз направя едно нещо е най-голямата глупост, ако той го направи е ОК. Избухва за незначителни неща. С децата е никакъв, но прекарва с тях по може би 5 минути максимум на ден - колкото да ги хвърли във въздуха по 2-3 пъти и това е. Постоянно казва едно нещо, след което казва противоположното, обвинява другите за всичко. Носи от 9 планини в десета, разбира каквото си реши.. Давам пример - нарича децата копеленца, скубе ги грубо за косата, хваща ги за врата(не ги стиска, но като за задушаване) и аз му казвам, че не е нормално да се държи така с децата. Питам го би ли направил така с племенницата ни(с мисълта, че ако не би го направил на чуждо дете, то не е ОК и на своите да го правиш), той ми вдигна скандал как нямало нищо общо, те си били негови деца и според него може да прави каквото реши, но критикува наши познати, чиито момченце показва среден пръст например. Просто имам толкова много примери, толкова много ли искам наистина? Грешно ли е да искам бащата на децата ми просто да се държи като баща? Няма да казвам колко пъти съм била в парка, виждала съм другите момченца с татковците си и съм се разплаквала.. Отделно във  възпитанието НЕ присъства, аз съм тази, която по цял ден се кара, казва “не”, той не прави забележка за по-важните неща, но избухва и крещи например, че детето си бръкнало в носа. Аз разбира се получавам критики и за това, че децата са разглезени, лигави и т.н. Като кажа, че са момчета и имат нужда от татко си се започва всичко наново. Психически и аз вече не издържам от всичкото напрежение, от целият свят на плещите ми , за съжаление го отнасят децата ми, станала съм нервна, крещя, карам им се, избухвам и ги пляскам. После се затварям и плача от чувство за вина и безсилие.. Детето беше със счупен крал и гипс - пак всичко сам сама, помощ 0. Чувствам се един провал, като човек и най-вече като майка.. Не знам дали търся съвет или просто си изливам душата. Съжалявам, че е толкова дълго..

Много съжалявам за трудностите, през които минаваш и те прегръщам. Ще ти нахвърлям някои мои мисли и идеи, които ми идват наум, но предупреждавам, че не съм живяла в Италия и нямам представа от реалността с деца и работния пазар там. Само зная, че гледането на деца е толкова трудно и скъпо, че много италианки не желаят да имат деца.

1. Да знаеш, че дори и да имаш генерално пълномощно от мъжа ти, преместването на децата от обичайното им местожителство без съгласието на техен родител или законен настойник се счита за отвличане. Обичайното местожителство на децата ти е Италия. Гражданството им и произхода нямат значение. Преди да тръгнеш да се заселваш в България задължително трябва да се консултираш с юрист в Италия, който е компетентен по семейно право. Рискуваш затвор и отнемане на родителски права ако заминеш и не върнеш децата, а мъжът ти подаде жалба за отвличане.

2. Има тема на живеещи в Италия. Пиши там! Те познават законите, вратичките и как да се справи човек с деца. Не питай старо, а патило! Вероятно има организации, които помагат на жени в твоето положение.

3. Мъжът ти няма да се промени, както Uncommon вече ти обясни. Колкото по-малко му обръщаш внимание, толкова по-добре за всички.

4. Ако моят мъж ме нарече свиня, лоена топка или подобно, ще види секс през крив макарон, като ще се погрижа да разбере, че навън има доста търсене за закръглени жени, че и специализирани сайтове. Това дори и да съм станала 70 или 80 кила.

5. В Италия уволняването на бременна жена или жена, родила преди по-малко от година е забранено. Не потърси ли адвокат като те съкратиха? Попитай дали не можеш да ги съдиш, та поне да получиш някакво обезщетение!

6. Потърси наблизо самотни майки или майки в твоето положение! Може да се уговорките едната да води децата сутрин, а другата да ги взима вечер или едната да ги гледа 3 дена, болни или здрави, а другата следващите три дена. Така всяка може да работи три или 4 дена седмично, дори по 12 часа.

7. Може да пуснеш обяви, че гледаш деца почасово или инцидентно, но на висока цена. Или да прибираш деца от училище докато майката се прибере от работа.

8. Спри да чистиш като ненормална! По-чисто с 3 и 5 годишно няма да стане.

9. Говори с мъжа ти дали е съгласен да вземете au pair. Стая, храна и джобни плащате срещу 20 часа лека домакинска работа. Ако тя гледа децата 2 дена и мъжът ти още 2, можеш да работиш 4 дена. Поне няма да си непрекъснато с деца.

10. Почни да излизаш и да ходите дълго! Хем се изморяват и вкъщи не лудуват, хем не цапат, хем се каляват. Това важи особено като си е вкъщи мъжът ти. Тъкмо няма да му крякат по главата.

11. Пускай музика и танцувайте, правете гимнастика заедно! Спортът помага и за настроение.

12. Загледай Bimbi (Thermomix) или подобен уред ако ядете готвено на пара, супи. Много италианки имат. Сега има и евтини модели в Лидъл и другаде. Monsieur cuisine се казва лидълският. Днес го гледах на промоция. Slow cook, multicooker също може да са ти от помощ за да не висиш до печката.

13. Не е зле да похапвате повечко яйца, дроб, дроб от треска. Липса на витамин Д сваля имунитет и спомага за затлъстяване. Идеален момент е да изчистиш храненето ви и да махнеш полуфабрикати, захар и боклуци.

14. Разкажи на родителите ти как живееш и какви са ви отношенията! Те знаят ли за проблемите ви или криеш?

15. Разтърси се за дистантна работа с италиански! Има и в България. Два часа дневно, уикенд или вечер ще ти е от помощ.

Това засега.

# 179
Да му ги остави, колкото и да е трудна работата, поне има край, след 8 часа си хваща шапката и гуудбай.

Общи условия

Активация на акаунт