Във дома, но не в живота

• 11 787
  • 281
  •   1
Отговори
# 210

Убедена съм, че съпругът ми има някакво разстройство, но не мога да определя какво.

Това е казуса на жената. Търсеше потвърждение, получи го.
Не се е оплаквала от домакинска работа.
От тук нататък следва какво ще прави, а това си е нейно решение, и нейна работа. Какво ние сме правили не е релевантно, защото сме с друго образование, друга ситуация, други държави, друга психика.

За нарцисите и психопатите има достатъчно информация и специализирана литература.
За справка: книгите на ХГ Тюдор, ако са преведени на български език.
Да прочете, и да види дали иска да живее с такъв, и да отглежда деца с него.

# 211
Цитат
Той така или иначе е на периоди. Драмите ни не са всеки ден, може би е хубаво да го бях уточнила. Единственото постоянно е нежеланието му изобщо да изгради връзка с децата, да се занимава с тях. Скандалите и обидите съответно не са ежедневно. Дори не се караме често.  Нещата ескалират когато на мен просто ми кипне от поредният ден, в който съм майка, баща, чистачка, готвачка, и т.н. и му кажа в очите какво не ми харесва, кажа му, че имам нужда от помощ, че имам нужда да е татко и т.н. . Критиките и истината не му понасят и това отключва изблиците. Ако не казвам нищо просто си живеем мирно и тихо. Разбираме се дори, имаме общи теми, съвсем нормално семейство. Но аз просто не съм щастлива, изтощена съм физически, психически, емоционално - всякак и съответно не мога вечно да мълча. И щом повдигна темата колелото се завърта. Аз също отвръщам на вербалната му агресия и това също не ми дава мира. Просто от безсилие и изтощение не успявам да се сдържам..

Дами,
Къде видяхте тук психопат, насилник, нарцис, бордърлайн, гранично разстройство???
Аз виждам една озлобена, депресирана и истерична жена, и мъж, на когото му е дошло до гуша, и гледа да си мълчи и да се свира сам в стаята, само и само мир да има.
От няколко поста диагнози вече поставяте...
Dez, Ън, вие специалисти психиатри ли сте?
Или според вас, ако някой не може да направи жена си щастлива, е насилник и психопат?
А тя дали го прави щастлив?!?

Тука гледам, диагнози на ангро се поставят, разводи на ангро се предписват... Само да поиска някоя, веднага да се развежда и одма си оправя живота, като в холивудска боза, или филм на Розамунде Пилхер.. 😂

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 11:18 от Прекрасная Василиса

# 212
Всичко е в първия пост на авторката. Вижда се с просто око.

# 213
Някои хора явно нямаме простото око на съфорумката Dez. Аз пък мога да кажа, не да твърдя с увереност, разбира се, че авторката има някакво психично разстройство от толкова седене вкъщи и липса на социални контакти, депресия например, и че тя е насилник, който инициира и ескалира скандалите... В следствие на което, в опит за самозащита, мъжът отбягва да контактува с нея.
Айде сега да си извадите дипломата по медицина и психиатрия, след като така лесно давате потвърждение на нещо, което се виждало "с просто око".
То и ние може разни псевдо - научни  и научно - популярни книжки да сме чели, ама не поставяме с лека ръка диагнози.
Ми ако мъжът е тих и кротък, работяга, а тя някаква горгона-годзила, вечно недоволна, злобна и мързелива, която го тормози постоянно?!? Може би и той иска да се оттърва от нея, и само децата го спират..

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 12:05 от Прекрасная Василиса

# 214
Удобно прескачате скубенето и душенето на децата. Както ви изнася, но това не е мой проблем.
И без това темата е неприятна и натоварваща, нямам нужда да си причинявам излишен дискомфорт влизайки в нея.

# 215
Ми, крайно време е авторката да се включи и да разясни тя ли бие децата, или той, Dez. Ма чукча писател, не читател.

# 216
Dez, в другите постове на авторката, какво се вижда. Питам, че моето всевиждащо око, дава грешка.

# 217
Малко по диагонал прочетох първият пост на авторката и последните коментари.
Първо, винаги тук на мъжът се поставят диагнози, винаги е крив, а недай си Боже да дойде някой да се оплаче как прави всичко за жена си и в домакинството, а тя вечно недоволна, веднага му скача целия кокошарник.
Второ в конкретната тема обаче ми се набива на очи нещо друго освен стандартното мрънкане на жената - той няма никаква връзка с децата, до степен да не го броят за член на семейството. Което не е добре изобщо. Може да е такъв със слабо развито бащино чувство, може да не обича жена си, може да е нещо друго, но все кофти неща. За съвет, ако не може да го понася повече, да се връща в България, децата ще се адаптират лесно. Няколко деца има в квартала върнали се от чужбина около училищна възраст, справят се добре с училище и езикът, колкото по рано - по добре е за тях.

# 218
  • Be realistic - plan for a miracle.
Правилно ли разбрах, че правите секс и се мъчите да угодите на някой, който ви нарича "свиня", а децата ви "копеленца"?

# 219
Нарича, но носи парите.

# 220
Нарича, но носи парите.

И аз така не разбирам защо така удобно се пропуска факта, че авторката отказва да работи (дори и почасово), но мъжа й е виновен и за това?

# 221
Абе той е виновен за много неща, но след като носи пари, викат да стояла при него. Защото иначе кой? Нямало кой.

# 222
Абе той е виновен за много неща, но след като носи пари, викат да стояла при него. Защото иначе кой? Нямало кой.

Никой не я натиска да седи. Проблема е там, че тя дори почасово не иска да се хване някъде на работа, за да може да отмени малко мъжа си като вкарва поне някакви пари в домакинството.
Не стига, че е изцяло на негова издръжка ами и му дудне по цял ден на главата като се прибере убит от работа. Нея няма как да я съжалявам, него го съжалявам.

# 223
Офф дано я заключат по-скоро тая тема, че вече ми писнА... как да се отпиша? От телефон съм.

# 224
Ще ме прощавате ама това вече е форумна шизофрения. Тук в поне стотита теми съм чела колко трудно се гледат деца и как това е 24 часова работа. Как майките всъшност си почивале на работа. Сега пък е обратното, авторката мързелана, чакаща на горканчо. Вие да не си мислите, че като се хване жената на работа и хоп с вълшебна пръчка мъжът и ще се превърне в любящ баща.
За мен тук единствено решение е, намиране на почасова работа, плюс издръжка за двете деца и все ще се справи и без него. Ама и тя ако ги шамаросва децата за щяло и нещяло вече не знам. Поне второ да не бяха правили.

И сега да не решите, че и аз съм от чужбинските мързелани, детето ми на годинка вече ходи на ясла. Аз започвам почасова работа от другия месец. Не защото ми е спешно, а защото така искам. Моята житеиска ситуация обаче е различна от тази на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт