Отговори
# 225
Ох ,нали за дервиш го гласите ,ся и пехливан. Да не се окаже че двамата убавци ще участват в един и същи проект:joy:

Софи , 🍹 късно прочетох поста със заявката и не разпитах. Чух преди това, че говорят на клиент че са от София  не видях да дава визитка.
Сладолед от тиква е попадение и ми хареса.

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 21:49 от femmi2

# 226

Flowers Bouquet ЕМИ*
добре си направила, жертвата заради маминия си заслужава,
другото е философията на притчата за Петте хляба
и Двете риби с които и Господ не е успял да нахрани
 всички нуждаещи се, а само 5000 души..
Rolling Eyes

..че Толга е поредния мераклия за пехливанската роля
направо ме шашна и мен, дано и Джано не се загледа в нея че ще
останем без любимец..представяш ли си ги с по един Коч* бонус
 метнали на врата.. не и не.. да го оставят Ръсел Кроу
да се изявява като пехливанин
Joy Joy

Flowers Blossom ФЕМИ* ще я намеря тази фирма,
сладолед от тиква след като аз не съм виждала
много ми събуди любопитството,
също като торта от спанак с маскарпоне
Yum

# 227

Ох ,нали за дервиш го гласите ,ся и пехливан. Да не се окаже че двамата убавци ще участват в един и същи проект Joy
    Феми, ще ги разлюбя и двамата ако се впуснат в това приключение. Ако и Джано се ориентира натам - направо си оставаме без любимци, както казва Софи.
    Ужас...  
     Всеки път като отивам до Одрин (наричан често градът на пехливаните) минаваме покрай някой от паметниците и екскурзоводката надълго и нашироко ни разказва за Пехливанските битки. Намразих ги само при мисълта, че любимците ми могат да се появят на екран като пехливани. То хубаво ако участват в своята си категория, но ако трябва да трупат килограми и да тресат телеса... ще се "гръмна". Joy
   Да сложа малко инфо за мазните борби, та да ги сънувате тази нощ. Joy Joy

Скрит текст:

Мазните борби (Пехливански борби) в Турция се считат за национална традиция. Включени са в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство, чрез провеждащия се всяка година в Одрин турнир по пехливански борби „Къркпънар“.
Преди старта на надпреварите, пехливаните се намазват обилно с лой или растително масло, най-често олио или зехтин. Облеклото им е оскъдно, като трябва да бъдат задължително голи над кръста и без обувки. Облечени са единствено с прилепнали къси панталони, ръчно изработени от биволска или телешка кожа. Традиционното наименование на тези кожени гащи е „къспети“ и може да тежат до 10 – 12 kg. Крачолите се зашиват с конец един за друг преди мача, за да се предотврати възможността съперникът да вкара ръката си между тях.
Целта на състезателя е противникът да бъде туширан, като често това се оказва трудно, тъй като върху хлъзгавите тела е почти невъзможно да се приложи захват. По традиция, победител в пехливанските борби е този, който успее да обърне противника си по гръб или да го вдигне във въздуха, а наградата е златен пояс от 24 карата, който тежи 1,6 кг.
от Уикипедия

За баланс...

Софи, мене също ме заинтригува сладоледа от тиква, откриеш ли го веднага сподели. А тортата от спанак с маскарпоне и морковената съм ги опитвала и определено ми харесват.
    Я да се почерпим с тортичка и сладолед с тиква. Заслужихме си ги след толкова притеснения.
    Да ви е сладко, момичета, макар и виртуално! Ice Cream Cake

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 00:25 от Emiliya

# 228

Hearts

Hearts Добро утро* Flowers Maple Leaf

Pushpin 18 октомври:-
Международен ден на художника
Misc Art
Скрит текст:

*Дамата с Хермелина*

заедно с "Мона Лиза" е сред
 най-известните картини на Леонардо да Винчи,
картината датира от около 1490 година.
смята се че това е Чечилия Галерани,
 любовница на  херцог Людовико Сфорца
  покровител на Леонардо да Винчи..

Не мога да рисувам и не ходя по изложби
но тази картина много ми харесва
още от първия път в който я видях..
фаворитка ми е пред другата..

# 229
Здравейте, момичета!

„Ако си способен да видиш красотата, това е само защото носиш прекрасното вътре в себе си. Светът е като огледало, в което всеки вижда собственото си отражение.“
Паулу Коелю

Желая ви много слънчеви усмивки, красота и ведро настроение!
Спорна сряда!

18 октомври - Ден на свети Лука и Международен ден на художника

На 18 октомври художниците честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец.
През Средновековието, преди да се появят ателиетата и художествените академии, художниците са били смятани за занаятчии и е трябвало да се присъединят към гилдии, за да практикуват професията си. Те толкова силно са вярвали в свети Лука, че във всеки град в Европа съществувала гилдия с неговото име. А членове са били Вермеер, Рембранд, Караваджо, Дюрер.
До XIX в. академиите и училищата по изкуствата вече са заместили гилдиите, но празникът на свети Лука е останал.
Талантът на художниците също – нещо истинско, нещо свещено да бъде видимо за очите!

# 230
Flowers Bouquet ЕМИ* голяма красота,
истински дигитален художник си станала
Hands Ok Hand
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 231

Софи, "скрита лимонка" съм аз. Joy И диплом за художник си имам. Stuck Out Tongue Winking Eye
    Охх, и днешният ден премина в очакване на новини за нов проект, ама йок...
    Сторитата на нашите любимци са пълни с призиви и молитви за спиране на военните действия, а атаката срещу болницата в Газа направо ги взриви.
    От сторито на Толга:

Скрит текст:
Цитат
LRturkk
@lrturkk
Толгахан Сайъшман: "Снимките са ужасяващи! Не знаем какво да пишем и кажем. Бог да пази всички невинни деца и цивилни. Надявам се да стане чудо и това да свърши! Амин .."

От сторито на Амине - молитва за палестинците, наказание за виновните.

От сторито на Алмеда:

Скрит текст:

И от мен - един отчаян красавец.

# 232

Flowers Bouquet ЕМИ*
както е тръгнало скоро проект с Толга няма да ни огрее
по-скоро може той и останалите да се ангажират с
хуманитарна помощ и подкрепа за бедстващите цивилни
Rolling Eyes

# 233

Софи, не ни остава нищо друго освен да забравим за нови проекти на Толга и да броим хуманитарните помощи, които маминият изпраща и броят на училищата, които ще възстановява. Може и за даскал да се цани.
     Писна ми от чакане, компютърът ми ще гръмне от ровене за ново инфо, а аз направо формата на стола придобих от дългото седене, осветих се тотално...
     Ново от Суде:

# 234

Hearts

Hearts Добро утро*

Heart Eyes

Pushpin 19 октомври -
денят на Св. Иван Рилски и празник на Перник*

Flowers Bouquet Специално за ЕМИ* Kissing Heart

# 235
Здравейте, момичета!

„Не греши този, който не прави нищо! Не се страхувайте да правите грешки - страхувайте се да не ги повтаряте!"
Теодор Рузвелт

Много настроение, спокойствие и обич през целия ден!
Щастливо, споделено и пъстро да ви е...

Pushpin 19 октомври -
денят на Св. Иван Рилски и празник на Перник*

Flowers Bouquet Специално за ЕМИ* Kissing Heart
    Софи, благодаря за чудесния букет по случай Деня на град Перник - родният ми и любим град.
     Днес се очертават няколко празника, не са световни, но можем да ги отразим.

19 октомври - Ден на българския лекар

На днешния ден се отбелязва и Денят на българския лекар. Той се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Св. Иван Рилски. Според преданието най-великият български светец е извършил много чудеса, както приживе, така и подир смъртта си. Именно заради това и българските лекари са избрали светеца за свой закрилник. На 19-ти октомври по традиция се връчва и отличието "Лекар на годината".

19 октомври - Национален ден на благотворителността

За първи път Националния ден на благотворителността се отбелязва в България на 19-и октомври 2002 година по инициатива на фондация "Щедро сърце". Тя е учредена в обществена полза с основен предмет на дейност ежегодно провеждане на национална кампания за набиране на средства “Щедро сърце - Национален ден на благотворителността”.
Датата отбелязва значението на благотворителността в борбата с бедността – една социална епидемия, която дори и днес, в 21-ви век, продължава да разяжда всички държави по света, без значение какво е цялостното им икономическо и културно положение.
Този ден не е единственият в годината, в който трябва да се сетим, че можем да помогнем на друго човешко същество – той е просто повод да си напомним колко голям късмет имаме в сравнение с други, не толкова облагодетелствани от съдбата, и колко е важно да им подадем ръка в трудните моменти.

# 236

Полегнала Мелиса като няма друго.. Joy

# 237
Полегнала Мелиса като няма друго.. Joy
    Софи, при този траур в Турция изглежда всички са полегнали. Joy Новини, йок, нови фотки - също. Сериали не се излъчват, а актьорите са притихнали и чинно чакат да падне траура.
     Ако някой си позволи да публикува снимки, веднага бива сериозно хулен. Не мога да разбера това лицемерие и цензура при комшиите, някак хич не ми се връзва тяхното сервилничене с действителността.

Dilan Çiçek Deniz незабавно изтри поста си, след бурната реакция в мрежата!

Известната актриса Дилан Чичек Дениз предизвика бурна реакция, когато сподели в социалните мрежи селфитата, които направи след израелските атаки. Потребителите на социалните мрежи изразиха реакцията си, като напомниха, че е обявен 3-дневен траур, поради което Дениз премахна публикациите си.
Докато израелско-палестинските конфликти се засилват, много известни имена изразяват реакциите си чрез социалните медии. Дилан Чичек Дениз, която напоследък привлече вниманието с активното си използване на социалните мрежи, този път получи неочаквана реакция.
Дениз, която сподели снимките, направени в Лондон в профила си в Instagram ден след като Израел бомбардира болница в Газа, беше изложена на много критики.
Времето на публикуване на тези снимки беше критикувано, особено след обявяването на 3-дневния национален траур, а реакциите бяха изразени чрез изпращане на палестински знамена на Дениз. Много от нейните последователи попитаха: "Добър ли е моментът за споделяне на тези снимки?"

# 238

Не знаех че са в траур и няма да коментирам
засега, че няма да се стърпя за някои работи
 и ще ми наложат бан*

..кажи нещо за празника днес, имаше ли интересни хрумки
или само ядене и пиене на корем
Hug
Скрит текст:
Beers  Yum

# 239

Софи, дори не си направих труда да сляза до центъра. Достатъчно ми беше това, което видях вчера. Бяха опънали шатрите и усилено се готвеха да залеят града с "Пернишкия коктейл".
     Мерси, но по такива мероприятия не си падам.
     Жалко, че и нищо интересно нямаше из сайтовете, та след кафето на въздух отново си прехвърлях видеа с Толга.

Общи условия

Активация на акаунт