За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 178
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
В друга тема питах и не ми отговориха, затова питам тук.
Ползвате ли функция пара на фурната и в коя рецепта?
Как се промена вкуса?Дайте ми пример,за да разбера, дали си струва да търся фурна с такава функция.

# 526
Моля за предложение за десерт в чаша с нежен млечен крем. Искам да включа бишкоти/бисквити и сладко от зелени смокини, но не мога да избера крема. Ще купя всичко необходимо за крема, но какъв да бъде той?
Добавям само, че предпочитам да е без термична обработка и яйца.🤗

# 527
  • In transit
В друга тема питах и не ми отговориха, затова питам тук.
Ползвате ли функция пара на фурната и в коя рецепта?
Как се промена вкуса?Дайте ми пример,за да разбера, дали си струва да търся фурна с такава функция.
Да, като пека хляб, в началото на печенето. Коричката става по-хрупкава и тънка, но зависи от рецептата, все пак.

Парата, заедно с вентилатора в домашните фурни наподобяват много конвектоматите, в професионалните кухни. Мисля, че тази статия може да ти даде повече яснота, дали ти трябва такава функция или не. Аз лично, не съжалявам, че я имам, макар, че не я ползвам често.

# 528
  • Русе
Скрит текст:
Моля за предложение за десерт в чаша с нежен млечен крем. Искам да включа бишкоти/бисквити и сладко от зелени смокини, но не мога да избера крема. Ще купя всичко необходимо за крема, но какъв да бъде той?

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html

# 529
  • София
Mikkey, правих  твоя сладкиш с 1 кг ябълки, но половината доза, горещо се одобри. Но следващия път, при наличие на мъж и гладен тийнейджър, ще направя цяла доза или ще увелича малко тестото Simple Smile

# 530
Mikkey, правих  твоя сладкиш с 1 кг ябълки, но половината доза, горещо се одобри. Но следващия път, при наличие на мъж и гладен тийнейджър, ще направя цяла доза или ще увелича малко тестото Simple Smile
Може ли линк към рецептата?

# 531
  • In transit

Много ти благодаря! Hug Вече знаеш, че за гладни мъже и тийнове трябва двойна доза на моята. Joy

ябълка_66, Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2021/10/torta-di-mele-soffice … tanta-frutta.html

# 532
Леле Mikkey, блогът ти е страхотия.
Много неща за пробване.
Да питам, бяхме наскоро в Бергамо и един пицар ни обясняваше, тесто втасвало 18 часа, пък замесвано преди това с някаква вода с цветя(най-вероятно подправки).
Та има ли такова нещо, някой да знае?

# 533
  • In transit
ябълка_66, много благодаря.

За водата с билки или цветя, не съм срещала и чувала, но е възможно някой да го прави. Постоянно има някакви иновации. Това, което ми хрумва, като най-логично е да се прави инфузия от билки във водата, която ще се добави към тестото, за да се ароматизира по този начин.
Ще споделиш ли името на пицарията, където са ти казали това, че ми стана интересно? Simple Smile

# 534
  • Русе
Скрит текст:

За водата с билки или цветя, не съм срещала и чувала, но е възможно някой да го прави. Постоянно има някакви иновации. Това, което ми хрумва, като най-логично е да се прави инфузия от билки във водата, която ще се добави към тестото, за да се ароматизира по този начин.
Ще споделиш ли името на пицарията, където са ти казали това, че ми стана интересно? Simple Smile

https://blog.giallozafferano.it/makyincucina/impasto-pizza-alle-erbe/

# 535
  • In transit
Пейч, това е различно...билките са в тестото, не във водата. Такива рецепти има много, но това с ароматизирана вода и на мен ми стана любопитно.

# 536
Скрит текст:

https://blog.giallozafferano.it/makyincucina/impasto-pizza-alle-erbe/

https://www.google.com/maps/place/Pit'sa/@45.702562,9.678300 … f9g1nwh?entry=ttu
Това е пицарията, в която ни сервираха такава пица.  Не знаех дали е истина или не.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 21:27 от ябълка_66

# 537
Здравейте,
Правя най-вкусната шоколадова торта на Ирина Купенска. Тъй като ще я покривам с фондан, можете ли да ми кажете дали мога да използвам шоколадовия мус от нейната торта за да я измажа и след това директно да я покрия или трябва да забъркам отделно ганаш само от шоколад и сметана?
Благодаря!

# 538
  • Sofia
Ще правя пача.
Сварих крачета и уши.
Искаше ми се да сложа и месце от джолан,но не успях да купя.
Имам буркан с телешко месо.
Може ли да се сложи от него?
Ще промени ли вида и вкуса на пачата?
Какво друго мога да добавя в нея?

# 539
  • София
Сметаната годна ли е?
Отворена е преди във вторник.....

Общи условия

Активация на акаунт