За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 178
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 216
В друга тема питах и не ми отговориха, затова питам тук.
Ползвате ли функция пара на фурната и в коя рецепта?
Как се промена вкуса?Дайте ми пример,за да разбера, дали си струва да търся фурна с такава функция.

# 526
  • Мнения: 2 246
Моля за предложение за десерт в чаша с нежен млечен крем. Искам да включа бишкоти/бисквити и сладко от зелени смокини, но не мога да избера крема. Ще купя всичко необходимо за крема, но какъв да бъде той?
Добавям само, че предпочитам да е без термична обработка и яйца.🤗

# 527
  • In transit
  • Мнения: 14 223
В друга тема питах и не ми отговориха, затова питам тук.
Ползвате ли функция пара на фурната и в коя рецепта?
Как се промена вкуса?Дайте ми пример,за да разбера, дали си струва да търся фурна с такава функция.
Да, като пека хляб, в началото на печенето. Коричката става по-хрупкава и тънка, но зависи от рецептата, все пак.

Парата, заедно с вентилатора в домашните фурни наподобяват много конвектоматите, в професионалните кухни. Мисля, че тази статия може да ти даде повече яснота, дали ти трябва такава функция или не. Аз лично, не съжалявам, че я имам, макар, че не я ползвам често.

# 528
  • Русе
  • Мнения: 6 172
Скрит текст:
Моля за предложение за десерт в чаша с нежен млечен крем. Искам да включа бишкоти/бисквити и сладко от зелени смокини, но не мога да избера крема. Ще купя всичко необходимо за крема, но какъв да бъде той?

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html

# 529
  • София
  • Мнения: 20 726
Mikkey, правих  твоя сладкиш с 1 кг ябълки, но половината доза, горещо се одобри. Но следващия път, при наличие на мъж и гладен тийнейджър, ще направя цяла доза или ще увелича малко тестото Simple Smile

# 530
  • Мнения: 216
Mikkey, правих  твоя сладкиш с 1 кг ябълки, но половината доза, горещо се одобри. Но следващия път, при наличие на мъж и гладен тийнейджър, ще направя цяла доза или ще увелича малко тестото Simple Smile
Може ли линк към рецептата?

# 531
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Mikkey, правих  твоя сладкиш с 1 кг ябълки, но половината доза, горещо се одобри. Но следващия път, при наличие на мъж и гладен тийнейджър, ще направя цяла доза или ще увелича малко тестото Simple Smile

Много ти благодаря! Hug Вече знаеш, че за гладни мъже и тийнове трябва двойна доза на моята. Joy

ябълка_66, Заповядай: https://www.mycookingcreations.com/2021/10/torta-di-mele-soffice … tanta-frutta.html

# 532
  • Мнения: 216
Леле Mikkey, блогът ти е страхотия.
Много неща за пробване.
Да питам, бяхме наскоро в Бергамо и един пицар ни обясняваше, тесто втасвало 18 часа, пък замесвано преди това с някаква вода с цветя(най-вероятно подправки).
Та има ли такова нещо, някой да знае?

# 533
  • In transit
  • Мнения: 14 223
ябълка_66, много благодаря.

За водата с билки или цветя, не съм срещала и чувала, но е възможно някой да го прави. Постоянно има някакви иновации. Това, което ми хрумва, като най-логично е да се прави инфузия от билки във водата, която ще се добави към тестото, за да се ароматизира по този начин.
Ще споделиш ли името на пицарията, където са ти казали това, че ми стана интересно? Simple Smile

# 534
  • Русе
  • Мнения: 6 172
Скрит текст:
ябълка_66, много благодаря.

За водата с билки или цветя, не съм срещала и чувала, но е възможно някой да го прави. Постоянно има някакви иновации. Това, което ми хрумва, като най-логично е да се прави инфузия от билки във водата, която ще се добави към тестото, за да се ароматизира по този начин.
Ще споделиш ли името на пицарията, където са ти казали това, че ми стана интересно? Simple Smile

https://blog.giallozafferano.it/makyincucina/impasto-pizza-alle-erbe/

# 535
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Пейч, това е различно...билките са в тестото, не във водата. Такива рецепти има много, но това с ароматизирана вода и на мен ми стана любопитно.

# 536
  • Мнения: 216
Скрит текст:
ябълка_66, много благодаря.

За водата с билки или цветя, не съм срещала и чувала, но е възможно някой да го прави. Постоянно има някакви иновации. Това, което ми хрумва, като най-логично е да се прави инфузия от билки във водата, която ще се добави към тестото, за да се ароматизира по този начин.
Ще споделиш ли името на пицарията, където са ти казали това, че ми стана интересно? Simple Smile

https://blog.giallozafferano.it/makyincucina/impasto-pizza-alle-erbe/




https://www.google.com/maps/place/Pit'sa/@45.702562,9.678300 … f9g1nwh?entry=ttu
Това е пицарията, в която ни сервираха такава пица.  Не знаех дали е истина или не.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 21:27 от ябълка_66

# 537
  • Мнения: 591
Здравейте,
Правя най-вкусната шоколадова торта на Ирина Купенска. Тъй като ще я покривам с фондан, можете ли да ми кажете дали мога да използвам шоколадовия мус от нейната торта за да я измажа и след това директно да я покрия или трябва да забъркам отделно ганаш само от шоколад и сметана?
Благодаря!

# 538
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Ще правя пача.
Сварих крачета и уши.
Искаше ми се да сложа и месце от джолан,но не успях да купя.
Имам буркан с телешко месо.
Може ли да се сложи от него?
Ще промени ли вида и вкуса на пачата?
Какво друго мога да добавя в нея?

# 539
  • София
  • Мнения: 4 961
Сметаната годна ли е?
Отворена е преди във вторник.....

Общи условия

Активация на акаунт