Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 233
  • 379
  •   1
Отговори
# 300
Не е нормално това пресичане.

# 301
Ваниловия блат го пробвах веднъж, но беше отдавна и не помня защо, но не го одобрих. В темата сякаш имаше още един коментар за несполучлив блат, но щом при теб се е получавало в началото... Иначе шоколадовият няма грешка Heart Eyes

# 302
  • In transit
G.hristova, пробвай същата рецепта, просто махни маслото, т.е да остане само количеството олио, без да го удвояваш. Не е нужно да слагаш повече бакпулвер, това все пак е блат за торта, не кекс. В случая той се слага, за да стабилизира сместа, тъй като има повече мазнина и не може да разчита само на яйцата, за да се надигне по време на печене.

Сетих се нещо важно...маслото колко го разтапяш, до помада или докато стане прозрачно жълто? Охлаждащ ли го след това? В случая той е единствената съставка, която може да ти изиграе лоша шега, ако не е вложено в правилната консистенция.

# 303
Благодаря Mikkey! Благодаря за всички препоръки!

# 304
Каква трябва да е консистенцията на маслото ?

# 305
  • In transit
Трябва да се разтопи докато стане прозрачно и златисто на цвят (може на котлона, на водна баня или в МВ фурна), след което да се остави да изстине до около 40С. Ако се добавя само масло в подобно тесто се слага в края на рецептата, като към него се добавя малка част от сместа, разбърква се и се изсипва към останалата смес. Разбърква се внимателно и се пече.

# 306
Моят единствен опит за блат по тази рецепта беше несполучлив, повече не съм пробвала. Но е хубаво да знам, че при Вас се е получавал.
Мики, благодаря за съвета за добавянето на маслото, не съм правила така!

# 307
Благодаря за отговора
Имам повод да правя торта и търся сравнително лесна рецепта.Прегледах и старата тема, но ще съм благодарна за предложения

# 308
Какъв тип да е тортата - шоколад, ванилия, плодова

# 309
Ванилия по- скоро,да не е шоколад

# 310
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря за отговора
Имам повод да правя торта и търся сравнително лесна рецепта.Прегледах и старата тема, но ще съм благодарна за предложения

https://ipeychev9.blogspot.com/2024/12/blog-post_30.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post_8.html

# 311
  • In transit
Благодаря за отговора
Тази торта Парадизо е достатъчно лесна и вкусна, идеална за лятото. Може да аранжираш с всякакви плодове или с друго, по избор.

Някъде на предните страници бях пуснала и линк към торта Аврора.

# 312
Аз в крайна сметка успях да сглобя рожденската си торта с блатовете от предната страница, за които питах 😊

# 313
  • In transit
g.hristova, много добре са се получили блатовете, както и самата торта. Честит рожден ден, бъди здрава!

# 314
Благодаря Mikkey! Другия път ще пробвам само с олио.

Общи условия

Активация на акаунт