Есенни листа започват да валят, ДЕКЕМВРИйки пазаруват дрешки и редят - ТЕМА 11(2023)

• 49 296
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Някоя от вас сблъсквала ли се е с напрежение в слабините, наподобяващо мускулна треска? Притеснително ли е? Не открих почти никаква информация в интернет по този въпрос, а и ми се струва прекалено незначителен, за да звъня на АГ. Ще го питам чак на прегледа ми на 18.10. Ще съм благодарна да споделите опит, за да не се тревожа излишно (ако е излишно…) Simple Smile

И аз съм така от 6-тия месец някъде, сега съм в края на 7-ми...
Придърпване, тежест, мускулна треска, разтегнато сухожилие ...не мога точно да го определя, различно е различните дни, понякога повече, понякога по-малко...АГ каза, че е ок ...пия магнезий и но шпа, но не мисля, че те помагат за тези неразположения конкретно!

Здравейте! В 30г.с съм и днес вдигнах лека температура 37.4 Въпроса ми е да взема ли парацетамол или да изчакам?

Ако това е единственият симптом, аз не бих пила нищо...бих си следила температурата.

# 166
Мацки, до миналата седмица и аз бях леко болна с гърло, хрема, отпадналост и темп до 37.5. Почти нямах кашлица. Карах на чайове, биозин мама, тонзилотрен, исла и парацетамол (до 3 или 4 на ден можеше да се вземат от бременни). Като беше по-тегаво и се будех от болките в гърлото, пръсках Тантум Верде Форте. Размина за няколко дена като цяло

# 167
  • София
До колкото знам не е хубаво бременнна да стои и да не сваля температура, ако искаш изчакай до до довечера, но като цяло няма никакъв проблем да пиеш парацетамол. Аз в четвъртък пих за главоболие.

# 168
    Еми стана 37.6 и взех един парацетамол. Успях да се свържа с личната изписа ми  инфлуцид и биозин мама. Надявам се утре да съм по-добре. А вие какви чайове пиете? Много е противоречива информацията и там. На места пише, че лайката е полезна на други, че не е. Съвсем да се обърка човек.

# 169
    И аз ги имам тези болки в слабините, напълно нормални са.. Simple Smile
    Аз на 37.4 не бих взимала нищо, това е съвсем леко повишена температура.. В началото на бременноста и аз бях болна с грип и 5 дена нон стоп 38.6/7 след парацетамол. При нас в Швейцария се казва, че под 38.5 не трябва да се взима, защото тялото ти не може иначе да се пребори само. А пък и под 38.0 не е опасно въобще за бебето. Пий разбира се ако иначе не се чувстваш добре.

# 170
    Момичета, ние днес май си харесахме количка. Blush Ходихме да гледаме на живо. В единия магазин постоянно ходеха след нас и това много ме дразни. Човек не може да се отпусне и да разгледа. Иначе имаше голям избор, но най-вече на Maxi Cosi и Mamas and Papas. В Айко за щастие никой не ни обърна внимание и поразгледахме спокойно, макар че там има много малък избор. Сравнихме Cybex Talos S Lux и Cybex Balios S Lux и май си харесахме Talos-a. Някой друг харесал ли е такава и има ли някакво мнение? Аз мисля да изчакам намаленията покрай черния петък и тогава да купувам. Или пък ако излезе някъде на промоция в следващите 1-2 месеца, дори и да е в Германия. Има я много изгодно в един немски сайт в цвят като за момиченце, но не знам защо я видяхме с 2 типа дръжки и там е с кофти дръжката. В Babylife Малечко беше с дръжка тип неопрен, което ми е неприятно като усещане на ръцете. В Айко беше с кожена дръжка и е много по-добре. Иначе само заради дръжката бях тръгнала да се отказвам от Cybex-a.

Това е цвета в немския сайт. И двата цвята ми харесват. Simple Smile

# 171
    • София
    Боби Сайбекса Балиос С лукс в момента е с 22% намаление в Айко така че ако сте се харесали е супер оферта. Повече от това беше само в Рая тойс с 25% ама с нарушена опаковка, ние взехме миналата седмица.

# 172
    Да, видях че е намален от 900 и нещо на 700 и нещо, обаче на нас като че ли повече ни хареса Talos-a, а той не беше намален. 1399 лв. само с летен кош.
    В един немски сайт го намерих за 399 евро, но тази неопренова дръжка ме спира. Вашата от Raya toys с каква дръжка е?

# 173
    • София
    С кожена.Старите модели са с дунапрена, новите с кожената. По хубав е новия модел, по-лек е, по-лесно се сгъва. Но и Талиос си има хора си им харесва, братовчед ми взеха Талиос април и са много доволни

# 174
    • София, България
    Готин е Талоса Simple Smile аз бих взема ментовото, но пък никога не съм била фен на розовите колички Joy

Vivian, чай от липа можеш да пиеш без ограничения Simple Smile

# 175
    Момичета, минавам да споделя, че малко се ошашках след вчерашния ми преглед. В 29 гд съм и преди две седмици започнахме да следим шийка стриктно, като тогава беше 36 мм в спокойно състояние и 32 при напън от моя страна, като се установи образуването на фуния. Сега, като легнах за преглед, отново се измери първоначално 36, много се зарадвах, но АГ започна да ми натиска корема, след което и аз самата видях как шийката откъм страната на матката започна да се отваря и отново се образува фуния, като замерването вече стана 26 мм. АГ иска да ми слага песар, като превантивна мярка против преждевременно раждане. Аз още се двоумя какво да правим и дали да процедираме с песар. Ако някоя от вас има подобен опит сега или с предишни бременности ще се радвам да сподели. Реално, ако си лежа и нямам контракции, по моята логика не би трябвало да се скъсява и се надявам да издържа така до по-късна седмица, но пък ме гложди дали взимам правилното решения, ако изчакам с този песар поне до следващия преглед след 2 седмици.

# 176
    • София
    Ирки аз бях с конус на шийката с предната ми бременност. Не са ми слагали песар, но бях плътно на легло, в смисъл че само тоалетна, къпане и хапване ми беше ставането. Песар със сигурност ще доведе до спокойствие за теб, няма да се налага да си плътно на легло.Моя конус беше докарал 19мм шийка затворена и 35 ММ общо. Тя реално не се скъсява а се отваря.

# 177
    При мен последно мериха 25-27 мм, но е затворена и без конус, това в 26 г.с. Не са ми предлагали песар, казаха ми, че може леки ежедневни дейности. Аз обаче си имам стягане на корема/контракции - предимно вечер, но не са болезнени. Утре съм на преглед, ще видим какво е положението - 28.5 г.с.

# 178
    Аз също съм със скъсяваща се шийка. На мен няколко доктори ми препоръчаха да слагам Циклогест. Това е прогестеронов песар, който идеята му е да задържа плода и шийката. Все пак попитай твоето си АГ, но е вариант.

# 179
    Благодаря за коментарите. Маце, ти първата бременност в коя седмица роди? Maniwsh, сега слагам утрогестан, ще проуча и за циклогест и евентуално ако за 2 седмици се влошат нещата ще сложа песар. Like smoke, ще се радвам да споделиш развитието след прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт