Есенни листа започват да валят, ДЕКЕМВРИйки пазаруват дрешки и редят - ТЕМА 11(2023)

• 49 306
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Да, това леко връщане при повечето бебета което го има, се нарича физиологичен рефлукс и минава до 4-тия месец Simple Smile Ако не мине до тогава и ако не е леко връщане, а на фонтан на всяко хранене, и ако влияе на наддаването и важно да се консултирате с гастроентеролог.
А я кажете, тези, които сте имали момиченца, аз като мъжка майка на квадрат, да питам, как става почистването при наакване, особено ако сме навън и трябва да е с мокра кърпичка? Знам, че не е хубаво да се чисти много между срамните устни отвътре, за да не се маха там секрета, който предпазва. Също, при мазане с кремче за подсичане, между срамните устни предполагам не се маже, само отвън? Или как? Съвсем невежа се чувствам 😂 хем съм жена хаха

# 151
Момичета,
Бихте ли препоръчали дерматолог,който разбира от изменения по кожата:обриви и др по време на бременност-за София 🙏🏼

# 152
Момичета,
Бихте ли препоръчали дерматолог,който разбира от изменения по кожата:обриви и др по време на бременност-за София 🙏🏼
Д-р Лекова. Самата тя мина през бременност преди година, така че лично аз й имам доверие и посещавам за различни неща.

# 153
Да, това леко връщане при повечето бебета което го има, се нарича физиологичен рефлукс и минава до 4-тия месец Simple Smile Ако не мине до тогава и ако не е леко връщане, а на фонтан на всяко хранене, и ако влияе на наддаването и важно да се консултирате с гастроентеролог.
А я кажете, тези, които сте имали момиченца, аз като мъжка майка на квадрат, да питам, как става почистването при наакване, особено ако сме навън и трябва да е с мокра кърпичка? Знам, че не е хубаво да се чисти много между срамните устни отвътре, за да не се маха там секрета, който предпазва. Също, при мазане с кремче за подсичане, между срамните устни предполагам не се маже, само отвън? Или как? Съвсем невежа се чувствам 😂 хем съм жена хаха
И аз се включвам към твоето питане като мъжка мама 💙 хич не ми е ясно , с пишката въпреки и там всички дебати за заголване/забелване си ми беше по-лесно с нея 😀
Преди месец може би бях на лекция на Ася Демирева за първи грижи за новороденото и каза за момичешките бебета ,че не трябва много да се пипа между срамните устни , ако има ако вътре задължително да се измие/избърше , а ако има естествени секрети бели да не ги бършим . И все пак ми е тъмна Индия и объркано и на мен. Трябва ли да се маже, не трябва ли , нали е опасно и трябва да внимаваме да не се срастнат срамните устни...😱

# 154
  • Somewhere beyond the moon and stars
Трябва да се почисти, разбира се, ако е попаднало между срамните устни, за да се избегне инфекция. В статиите обикновено говорят да не се премахва целенасочено самият естествен секрет.

Иначе, според мен е по-лесно, защото грижата е както при големите жени - козметика (вкл. крем против подсичане) се нанася само на външната част на гениталиите, ако и изобщо. Най-добре е измиване само с топла вода, както при възрастните. Не мисля, че срастванията се получават толкова лесно или незабележимо (все пак в един период се сменят 6 памперса на ден), така че спокойно.

# 155
Много благодаря на момичето, което пусна линк към видео лекцията на Надежда. Изгледахме с мъжа ни и ако се абстрахираме от рекламата на продукти Бебо, ни беше много полезно.

# 156
Здравейте! Някоя от вас сблъсквала ли се е с напрежение в слабините, наподобяващо мускулна треска? Притеснително ли е? Не открих почти никаква информация в интернет по този въпрос, а и ми се струва прекалено незначителен, за да звъня на АГ. Ще го питам чак на прегледа ми на 18.10. Ще съм благодарна да споделите опит, за да не се тревожа излишно (ако е излишно…) Simple Smile

# 157
Здравейте! В 30г.с съм и днес вдигнах лека температура 37.4 Въпроса ми е да взема ли парацетамол или да изчакам?

# 158
  • София
Момичета,

Аз също препоръчвам д-р Лекова Simple Smile

Здравейте! Някоя от вас сблъсквала ли се е с напрежение в слабините, наподобяващо мускулна треска? Притеснително ли е? Не открих почти никаква информация в интернет по този въпрос, а и ми се струва прекалено незначителен, за да звъня на АГ. Ще го питам чак на прегледа ми на 18.10. Ще съм благодарна да споделите опит, за да не се тревожа излишно (ако е излишно…) Simple Smile

При мен го има от около месец. Не мисля, че е притеснително. Предполагам, че е от разтягането на всякаквите мускули и чарколяци в нас Satisfied

Отностно почистването на момиченцата, се присъединявам към другите мнения - крем се нанася само на външните срамни устни, а вътре белият секрет не се маха. Ако е попаднал крем вътре съм го почиствала с влажна кърпа, но само тогава.

При мен сякаш всичко е добре Simple Smile Тази седмица ще имам преглед, който очаквам с нетърпение, за да видя колко е пораснало бебето.
Ще раждам в МД. Д-р Дяволов ми посече мераците за естествено раждане, но каза с усмивка "ако тръгне нормално, ще го извадим и така де" Sweat Smile  Аз първото си дете преносих 10 дена, така че надали ще тръгне по-ранно раждане и сега, а планираното секцио нали е около 2седм. преди термина....та само се шегува с мен доктора Simple Smile

В третият триместер има ли отново по каса някакви изследвания от АГто?

# 159
Вивиан аз бих пила парацетамол, няма за къде да се чака, до 37,5-38 най-много.

exousia има си ПКК, урина, микробиология

# 160
  • София
Артемида, и аз го имам това от около месец. Вече съм съвсем в края на 7-ми.
Усещане като някаква тежест в слабините и костта и като мускулна треска на сухожилията. Някои дни е по-интензивно, други - по-слабо. Не се влияе от разходки или лежане. Явно е от позицията на бебетата. Питах АГ-то, не било притеснително.

# 161
Вивиан аз бих пила парацетамол, няма за къде да се чака, до 37,5-38 най-много.

exousia има си ПКК, урина, микробиология
   Цяло хапче ли взимате вие? На описанието пише възможно най-малката доза( тоест четвъртина)? Докторската ми е извън страната за няколко дни и не мога да се свържа с нея а личната не ми вдига.... С първата ми бременност не ми се е налагало и за това не знам как се процедира Sad

# 162
До 4 на ден, в 6 гс бях с ковид, за 24 ч пих 4 общо по препоръка на лекарката от спешното на МД. Пий спокойно цяло хапче.

# 163
  • София, България
Здравейте! В 30г.с съм и днес вдигнах лека температура 37.4 Въпроса ми е да взема ли парацетамол или да изчакам?

На 37.4 не знам дали бих пила ако не чувствам и някакво друго неразположение като…главоболие например. Защото аз за главоболие си пия от време на време Simple Smile
 От какво е тази температура? Има ли възможност да е вирус? Ако не спада вземи си тест за Ковид утре да направиш. Simple Smile
Ако решиш да пиеш - вземи цяло хапче. Температуропонижаващите е безсмислено да се дават в по-малка доза. Не вършат почти никакъв ефект.

Артемида, и аз имам. И понякога ми изтръпва всичко там Joy

# 164

На 37.4 не знам дали бих пила ако не чувствам и някакво друго неразположение като…главоболие например. Защото аз за главоболие си пия от време на време Simple Smile
 От какво е тази температура? Има ли възможност да е вирус? Ако не спада вземи си тест за Ковид утре да направиш. Simple Smile
Ако решиш да пиеш - вземи цяло хапче. Температуропонижаващите е безсмислено да се дават в по-малка доза. Не вършат почти никакъв ефект.

Артемида, и аз имам. И понякога ми изтръпва всичко там Joy
    Съвсем леко ме драска гърлото. Сина ми е втори клас и беше два дни по същия начин, с лека температура и леки болки в гърлото, но се оправи, явно от него съм го лепнала.... Ще изчакам да видя утре как ще съм и ако се наложи ще отида до болницата. За сега не се вдига повече от това. Даже преди малко я мерих паднала е на 37.2. Нямам главоболие.

Общи условия

Активация на акаунт