Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 817
  • 853
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Няма как дете да спи 3 часа следобеден сън и да очаквате да легне рано или да се измори бързо Simple Smile допълнително те вече не са бебета, че да се изморят толкова лесно от час ходене или малко катерене на площадката.
За вас наистина вариант е да пробвате да я будите на втория час и да видите дали ще се измори по- лесно до вечерта.
И както вече е описано преди мен- поне час преди лягане да се играят тихи игри, да няма превъзбуждане.

# 121
ТеоМ83, сутрин сама става до 7.30ч, изключения са да спи до по- късно. На обяд в 13ч.е в кошарата и по принцип заспива бързо. Спи до към 16ч., има случаи и до по- късно. Днес вече колкото и да не искам я събудих в 15.40ч. Вечер най- късно в 21.30ч.е сложена да спи. Заспива след час, а снощи след 1.10ч.
И нир бяхме с подобен режим, дъщеря ми е на 2 и 4 месеца и нощното заспиване стана много трудно. Спряхме дрямките през деня и сега заспива бързо вечерно време и ляга по-рано.

# 122
Моето ще стане след няколко дни на 2г5м, при нея ставане в 8 часа, ляга да спи 13:30, тоест е заспала към 14ч и задължително ако не се събуди я будим до 16ч. Вечер около 20:30 се почва да се приготвя за сън и около 21-21:30 вече е в леглото. Към момента този режим е супер. Денем излиза преди обяд, следобед не излиза, защото докато се върнем от работа, направим вечеря, няма кога да се мотаем по площадки, играе с лего, рисува, с куклите, малко танци с кака й и това е. Общо взето по-кротки игри вечерта.

# 123
Имам един въпрос за детската градина, който много ме мъчи
През зимата, когато температурите са ниски, навън го обличам с дебел чорапогащик и панталон. Само че, като го оставя с чорапогащника в детската градина вътре е много топло и той се сварява, но учителките нямат време/желание да се занимават, и го оставят с дрехите, които съм го завела. Само че, ако махна чорапогащника и изведат децата навън, ще измръзване. Какво е вашето решение за това?

# 124
Аз никога не слагам толкова дебели дрехи. Просто плътен клин. Никакви чорапогащници и т. Н. Дори да ги изведат, те бягат, скачат, ще се изпоти навлечена.

# 125
  • София
И ние сега обсъждаме как да го водим, че сутрин мрънка, че му е студено. Засега е с анцузи, не съвсем тънки, но не и дебели (водим го пеша за 200м). С ММ се чудим за зимата някой плътен панталон (не точно ски, но подобно), с което да го водим до градината и да му го махаме преди да влезе. А после сам да може да си го сложи. Иначе има анцузи с мъхеста материя вътре, но ще се свари с него вътре. 4 от 5 дни е на танци и плуване и се затопля много. Чорапогащник на момче никога не съм слагала. По-неудобно нещо не се сещам да има.

# 126
  • до най-прекрасния мъж
Ние не сме стигнали още до детската градина, но едно време нас ни водеха с чорапогащник и дебел панталон, а в градината махахме панталона и стояхме по чорапогащи и къси панталони. Не знам доколко е вариант, но може да се помисли.

# 127
Аз моите деца цяла зима ги обличам с тънки долнища, в големите студове - такива с мъхеста подплата. Това за основните излизания, за десетте минути до градината сутрин не го смятам изобщо за проблем.
Имат ботуши и якета, колко от крака остава открит, че да предизвиква тези дълбоки размисли?

# 128
И аз нашето. И потник никога, два пъти сложих, че ме изядоха в яслата и приключих с него, шалове и шапки също. Нищо й няма, да се калява.

# 129
  • София
При нас ги извеждат всеки ден по два пъти стига да не вали или да няма ужасен вятър, та не смятам е ок да е с тънки анцузи. Навън сядат и по земята и къде ли не ги намираме и ще трябва да се измисли вариант (особено дните след танци и плуване, които са преди излизането). Засега ще е долнищата с мъхеста материя май май, а после и нещо водонепропускливо, ако реши да вали сняг тази зима.

# 130
Споделям как процедирах преди с баткото в яслата и в първа група в градината-слагахме ски панталон върху долнището,там го сваляхме.Сега е по-сложно,защото не допускат родители вътре и на никой няма да му се занимава,макар че не е кой знае какво да свалят един панталон.И без това преобуват децата с пантофи 😉.Въпрос на желание е мисля...

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 13:50 от believe_

# 131
Здравейте мами.Предстой ми първия рожден ден другия месец.И искам да ви попитам идеи,тъй като ще е у дома.И въпросите ми са свързани,с какво забавлявахте другите деца,какво им приготвяхте за хапване,правихте ли специално торта (smash 🍰 cake) за детето ви тъй като виждам че това си е модерно.Да като цяло с организацията,приемам идеи за игри ако щеш.Децата ще са 3 общо на 2 години,на 4 и на 5😊

# 132
Моя малкия които е на 2 г и 11м.
Режима е следния.
Вечер заспива към 21.00-21.30 ч.
Сутринта се буди 07.30 -8.00 ч.
Много рядко става преди 07.30 ч.
На обяд между 12.30.13.00 ч вече е заспал съня му продължава 3 часа.
И така всеки ден почти.

# 133
Здравейте мами.Предстой ми първия рожден ден другия месец.И искам да ви попитам идеи,тъй като ще е у дома.И въпросите ми са свързани,с какво забавлявахте другите деца,какво им приготвяхте за хапване,правихте ли специално торта (smash 🍰 cake) за детето ви тъй като виждам че това си е модерно.Да като цяло с организацията,приемам идеи за игри ако щеш.Децата ще са 3 общо на 2 години,на 4 и на 5😊
Първият рожден ден е за вас, детето е доста малко и нищо не разбира. Така че всякакви смаш кейкове и т. Н са за родителите, не за детето. Ако ви се занимава. Децата, които сте поканили са големи 4 и 5г ще си играят, а 2 годишното ще ходи след тях, защото са му интересни. Балони бихте могли да вземете с хелий, ще се харесат много на децата, вкл на рожденика.
С двете деца празнувахме 1г със семейството в готино заведение.
Весел празник.

# 134
  • Пловдив
Категорично съм против игра с храна, така че не бих взела смаш торта баш.

Общи условия

Активация на акаунт