Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 846
  • 853
  •   1
Отговори
# 165
Аз да питам за зъбките. На 20 май му поникнаха долните 2 зъба и от тогава до сега са на половина,това нормално ли е,защото преди месец поникнаха горните 2 и вече са порастали колкото долните и не ми се струва нормално

# 166
Спотед мен това са цели зъбчета, не половинки. Едва ли ще станат по-големи.

# 167
# 168
Ако е така то значи ще има много малки зъбки. Горните зъбчета си останаха пред долните ,надявам се ,че като поникнат още ще се наредят

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 22:38 от Radii :)

# 169
Аз да попитам един малко глупав въпрос ,но ме гложди и спорим с мъжа ми 😁
Разболях се от някакво вирусче преди две седмици ,гърло,температура,втрисане ….естествено ,след няколко дни ,тъкмо когато се почувствах малко по-добре , заразих и детето (2г) . Мъжа ми се държеше и дори се шегувах ,че той ще “избяга”.  . Излекувах се напълно, детето и то се излекува ,(с малко сополи е ) но в последните дни в които ние се излекувахме ,мъжа ми се разболя и той от нас (не издържа явно) 😁
Та въпроса ми е ,ние можем ли пак да се разболеем от мъжа ми сега ,или вече щом е изкаран този вирус ,няма шанс? Спорим та спорим с него 😁

# 170
Не би трябвало, ако е същия вирус... нали вече сте го изкарали

# 171
Не би трябвало, ако е същия вирус... нали вече сте го изкарали

И аз така смятам ,но той мисли обратното 😁
Преди време беше с бактериална инфекция и на антибиотик , след трети ден реши , че се чувства добре и спря да го пие , явно инфекцията не беше изчистена и го повтори , но той твърди че негов колега го бил заразил пак ( боледуваха по едно и също време) , та сега се уповава на това 😁🤷♀

# 172
  • Пловдив
Антибиотик се пие минимум 5 дни. С 3 дни пиене най- много да си докара резистентност на този тип бактерия и антибиотика да не е ефективен при следващо заболяване. Не го е повторило, продължило е същото, защото не е било доизлекувано, заради недовършения антибиотичен курс.

# 173
Не случайно на лекарствата пише да се приемат толкова дни, за колкото са изписани, а не до изчезване на симптома. 3 дни за антибиотично лечение е нищо. Просто е почувствал облегчение и е решил, че е здрав. Не че е невъзможно да лепне и нещо допълнително след като е болен, а се движи сред хора.
За вашия случай, ако е същия вирус не следва да го изкарате, тъй като вашето тяло вече има имунен отговор срещу този вирус. До сега (с 2 деца) първият, който домъкне вируса никога не се е случвало да се разболее отново, да останалите 3ма се разболяваме в отделни периоди.
Лятото с летния вирус първо болна бях аз, след 5 дни малката, след още 5 голямата и след още 3 мъжа ми. Никой не повтори.

# 174
Ако е същият вирус няма да се заразите. Но изобщо не е изключено и да е друг вирус и да се заразите. На нас ни се е случвало.

# 175
Добро утро! Малко смешно, но ни е първо клатещо се зъбче, а съм забравила как беше при мен като малка. Вие как процедирате като се разклати зъбче? Чакате да падне, вадите сами или водите на зъболекар да го махнат?  Насърчавате ли твърда храна или давате по-лека? И имали ли са децата сополи при смяната на зъбките?

На 6 е младежа.

# 176
Ако е така то значи ще има много малки зъбки. Горните зъбчета си останаха пред долните ,надявам се ,че като поникнат още ще се наредят

Ради, не си вадете изводи какви ще са зъбите по големината на млечните, те са по-малки и по-рядки.

# 177
Добро утро! Малко смешно, но ни е първо клатещо се зъбче, а съм забравила как беше при мен като малка. Вие как процедирате като се разклати зъбче? Чакате да падне, вадите сами или водите на зъболекар да го махнат?  Насърчавате ли твърда храна или давате по-лека? И имали ли са децата сополи при смяната на зъбките?

На 6 е младежа.
Първият зъб го извади баща й, следващите ги чакаше да се разклатят много и сама ги вадеше. Ядеше всичко, по-скоро твърди неща за гризане като ябълка и подобни избягвахме, защото кърви венеца и боли. Хубаво е да се изчака зъбчето само дс се разклати много, а не да се маха при леко клатене, защото иначе доста време ще стои дупка. Обикновено като се разклатят зъбчетата сами много, новото зъбче избива по-бързо.
Сополите няма да са от смяната на зъбите.

# 178
Имали ли сте периоди с децата ви ( 2-3г), в които стават злояди? Моя син е почти на 3г, досега ядеше много неща, сега изведнъж почна да обядва само салата. Вечер ако се излъже яйца/риба и пак салата... Сутрин ябълки и орехи... Отказва любими неща като палачинки. Преди ядеше и много месо,сега не. Не знам какво става , от седмица може би го кара на салати и плодове... Не яде кроасани, шоколади и хем подобни неща, така че не си разваля яденето заради нещо. Просто или няма апетит, или иска салата. Това някакви периоди ли са? Какво да го правя като нищо не иска? Притеснява ме.

# 179
За някакви промени от по седмица - две въобще не обръщам внимание. Нали се храни, не стои гладен, всички минават през подобни етапи. Колкото повече се връзваш и го правиш на въпрос, толкова повече ще обръща внимание на това. Какво казва като го попиташ защо вече не иска палачинки, а ги обича по принцип? Въобще неговата версия каква е?

Общи условия

Активация на акаунт