Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 846
  • 853
  •   1
Отговори
# 195
На година са много малко, може би единици децата, които ги слагаш в кошара, те лягат и заспиват. Най-честата тактика е приспиване в мама или на легло, после местене. Към 1г6м ще се променят нещата, може би сменете количката с легло, защото расте и ще ви е трудно с количка. Като свикне на легло, после кошара и това заспиване за секунди.... Уау...след бебешкия период и гърдата, заспиване за секунди вече няма поне едно 30-40 мин в добрия случай.

# 196
Ако майката създаде подходящи условия, навици, контролира последната една трета от интервала много лесно с първоначално много помощ и постепенно с по-малко може да върне детето в кошарата. Местенето при заспиване е промяна в условията на заспиване и някои деца търсят възстановяване за да могат да заспят отново. Кардинално за добър сън помага заспиване и събуждане в едни и същи условия. Няма невъзможни неща в съня, само постоянство и търпение трябват. А за нормално време за заспиване се смята 5 - 20 мин, над 20 мин говори за преумора, превъзбуда, неправилен режим.
Лягане и заспиване не съм срещала, но заспиване след малко въртене, издаване на звуци и тн е напълно обичайно.

# 197
Препоръчайте бутилка за вода за 4-годишна девойка, което да се отваря лесно и да е удобно за пиене. Сегашното е такова, но ми се струва, че малко трудно го отваря:
https://www.amazon.com/SIGG-Shield-Stainless-Leak-Proof-Childrens/dp/B0B282534G

Търся също и шеше за малкия на година и малко. Но се затруднявам да намеря бутилка, от която да се пие лесно, но и да не се разлива (понеже обожава да си играе с вода, ако тече свободно, ще е вечно мокър). Идеята ми е да има достъп до шишето и да пие вода сам като ожаднее, защото аз не се сещам много често да му предлагам...

# 198
Аз ползвам Skip Hop стоманена бутилка за девойката, на 2 години и 7 месеца е. Предпочита все още сламка. Отваря я и затваря сама, много е лесно и по-малко дете също ще се справи. Не се е разливала никога.

# 199
Здравейте, виждам, че в Пирогов се ползва един и същ рентген за деца и възрастни, без никакво защитно облекло, което се препоръчва. Дали знаете зарентген в София, който е съобразен с малки деца?

# 200
Благодаря, Макарон, ще ги разгледам 🤗

# 201
Барбалена, същия дизайн, леко отварящи се има в пепко. Девойката използваше такава на 3 г. И бяхме доволни. Сега на 4 г. И 3 месеца, пак сме взели.

# 202
  • до най-прекрасния мъж
Бърз въпрос - малката е с хрема от събота срещу неделя. Вчера й взех морска вода, вит С и спрей Грип Стоп. Днес й изписаха Виброцил и Коризалия. Започнах ги и тях, но се чудя как да съчетая двата вида капки за нослето, забравих да питам. Педиатърката каза да ги слагам и двата вида, но как? Тази вечер промих с морската вода и пръснах Грип стопа преди баня. А след баня веднага накапах Виброцила. Дали този ред е ОК?

# 203
Бърз въпрос - малката е с хрема от събота срещу неделя. Вчера й взех морска вода, вит С и спрей Грип Стоп. Днес й изписаха Виброцил и Коризалия. Започнах ги и тях, но се чудя как да съчетая двата вида капки за нослето, забравих да питам. Педиатърката каза да ги слагам и двата вида, но как? Тази вечер промих с морската вода и пръснах Грип стопа преди баня. А след баня веднага накапах Виброцила. Дали този ред е ОК?

В раздел "попитай специалиста" има тема за въпроси към педиатър,пулмолог.Бих питала направо там,много съм доволна -отговаря бързо,кратко и ясно. 🙂

# 204
Според нашата лекарка първо е промивка (физиологичен или хипертоничен разтвор), после отпушващи капки (Виброцил) и накрая антибиотични или други активни капки.

# 205
Аз ползвам Skip Hop стоманена бутилка за девойката, на 2 години и 7 месеца е. Предпочита все още сламка. Отваря я и затваря сама, много е лесно и по-малко дете също ще се справи. Не се е разливала никога.

Макарон, от къде би препоръчала да се купи? Не я намирам налична Sad

# 206
Моят господин е на 1г 11м и пие със сламка. Понеже също е любител на игрите с вода, дори вкъщи се принуждавам да му давам шише, защото иначе всичко се излива навсякъде.
На Canpol шишетата са много удобни, отваря си ги сам и не текат изобщо. Нямат BPA.
Спортно шише с капаче
и това
Също харесва на dm, но за навън с капачка не е практично.

# 207

Макарон, от къде би препоръчала да се купи? Не я намирам налична Sad
Аз от английския Амазон ги взех.

# 208
Имало ли е малки деца с анемия? Защото моя син отказва да яде ( писах наскоро), просто нищо не ще, даже спагети, палачинки и любими неща, които преди ядеше в големи количества. Четох, че може да е поради ниско желязо.

# 209
Здравейте момичета, влизам с бърз въпрос: на някой случвало ли му се е при профилактичните изследвания на кръв и урина да излезне завишен албумин в урината? Утре ще я повторим, защото има и левкоцити и бактерии и предполагам, че е бактериална инфекция, но се чудя дали албумина е завишен заради това или има и нещо друго? За съжаление педито, не обръща особено внимание и не знам кой да попитам Sad Детето е на година и половина и не може да ми обясни дали има парене при уриниране или сърбеж. Случвало ли ви се е и как се оправи детето?

Общи условия

Активация на акаунт