Бързи въпроси и отговори деца -5

• 36 858
  • 853
  •   1
Отговори
# 225
но общо 4 пъти за денонощие, от там това с 6те часа

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 22:44 от Одри ♡

# 226
Здравейте, някой може ли да ми препоръча добър дерматолог/кожен ,който да работи с деца на 1 г за гр.София става на въпрос

# 227
Водила съм дъщеря ми при доц. Казанджиева след препоръка за нея. Срещу входа на спешното на Пирогов е. Не помня точен адрес, че не сме от там.

# 228
За дерматолог препоръчвам доктор Павлина Дюлгерова, водихме бебе на 4м при нея. Мила, внимателна, компетентна и се интересува от пациентите си при последващо лечение.

# 229
Хора, предозирах детето с ибупрофен, вместо 3,75 му дадох 5 мл, защото обърках опаковката. Опитах се да го накарам да повърне. Обадих се на аптеката, казаха че като цяло не е кой знае колко опасно, но пак съм притеснена. На някого да се е случвало?

Нищо му няма.

# 230
Ние сме на антибиотик. Утре ще е четвъртия ден. Според вас мога ли да го пратя на детска градина?

# 231
  • Пловдив
Аз не бих го пратила. Нека свърши антибиотични курс и тогава . Не е редно спрямо него, а и спряло другите деца.

# 232
Е той вече нали не е заразен? За другите деца не се притеснявам, но за него ми е притеснено

# 233
И аз не бих. Паднал е имунитета, може да лепне някой вирус и да се насложат.

# 234
  • София
Докато не свърши курсът антибиотик не съм го пращала на градина. И без това не е с топ имунитет тогава, остава да лепне още нещо и да се разболее наново (пък остава и някое усложнение и пак друг антибиотик и съвсем втасва работата).

# 235
  • Пловдив
Ясно е , че на всеки зора му е неговото, вашият коментар добре обобщи ситуацията. Но все пак при антибиотично лечение има причина то да се провежда 5 или 10 дни.
Също , както отбелязаха по- горе , детето ви не е в топ имунитет форма, щом е на антибиотик и може да насложи нещо върху настоящото.

# 236
  • Пловдив
Аз не бих. Ако се разболее от нещо, ще има чудене ново заболяване ли е, усложнение ли е.

# 237
Ясно е , че на всеки зора му е неговото, вашият коментар добре обобщи ситуацията. Но все пак при антибиотично лечение има причина то да се провежда 5 или 10 дни.
Също , както отбелязаха по- горе , детето ви не е в топ имунитет форма, щом е на антибиотик и може да насложи нещо върху настоящото.

Добре известно е, че няколко дни след прием на антибиотик, вече не си заразен. Как точно ще зарази, или навреди на другите деца?

# 238
Повечето педиатри дори предписват след антибиотик да си стоите вкъщи още 3-4 дни, за да се възстанови. Ама нали знаете, човек е заразен 5 дни - 2 дни преди и 3 дни след. Мислете го през призмата - ако сега налови нещо друго, ще дам ли след два дни нов антибиотик? И така преценете. Аз моята мома я държа по седмица след антибиотика вкъщи.

# 239
  • Германия
Антибиотик съм давала 2-3 пъти, все е било заради отит, детето си ходеше на градина след първите 2-3 дни вкъщи. Поне моето нищо ново не е лепвало, но и тя не е от болнавите по принцип…

Общи условия

Активация на акаунт