💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и "Ако обичаш силно" /Тема 25/

• 31 819
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Ако следваме Законите на Мърфи, Керем скоро пак ще го свързват с Ханде ( друго, не нашето ) 😎
И нашето може, ама Хакан я пази 😂😎

# 676
Цитат
"- Във всеки има и някой съвсем различен човек.
 - Никой не е щастлив да бъде само себе си.
......
 - Хората създават нова самоличност от страховете си и вярват в нея.
......
 - Никой не е такъв, какъвто изглежда."
Най-после сколасах да изгледам 4 еп. с бг буквички. За пчеличките Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
И вземам повод от изключително смисления и вълнуващ пост на с...в
Моето обяснение на случващото се с публичната личност Кенан. Аз бях впечатлена още в 1-ви епизод от сцената, в която Кенан показва главата си от водата с ледените късчета и излиза в двора ... със скулптурни фигури на мъж, който накаря затъва до глава в земята. Вътре в дома му има още една фигура, която сякаш крещи. Тези фигури не ми даваха мира, но като че ли нещата се поизясняват.
Гледахме един Кенан такъв, какъвто обществото очаква от медиен герой - ръководен от съчувствието към 43-мата загинали миньори и от болката на майка и дете, молещи го за справедливост. Видяхме  един млад интелигентен мъж, който се ръководи от съвестта си в противовес на медийната гонитба за влияние и пари, и се движи по ръба на нормите. После - един Кенан, който се опитва да разбере себе си и да овладее нагоните си, който се опитва да се съобразява с реалността. Ако се съобразим с Фройд (а той е изследвал много хора с психози) в Кенан виждаме СвръхЕгото на човека, ролята на семейните и обществени авторитети, които човек постепенно овладява и възприема като начин на живот в конкретно общество. Проблемът обаче е, че в личностната структура много по-мощен импулс за действия е несъзнателното у човека.
Тук се срещаме с Доган, преживял в детството си нечовешка болка (тая миризма на изгоряло човешко месо направо е потресаваща, но преди това като че ли е изоставен от родителите си в сиропиталището), страхове и накрая желание за мъст. Тези нагони (То по Фройд) са разрушителни, те са влечение към смърт. Те могат да бъдат овладяни в един единствен, цялостен Аз (Его), който да ги помири с изискванията на обществото, но това става като се обясни честно конкретната случка, промените в действителността, като се разграничи света в мен от света, който ме обгражда. Иначе любовта и обгрижването изтласкват болката в подсъзнанието, но не я премахват. Тук именно думите на Идрис за програмирането на един нов робот Кенан са точни. Компромисите, направени от Туран в работата му, както и любовта на жена му, изразяваща се в: "Аз не мога да го загубя" са пагубни за днешното състояние на момчето, което ... от изправена фигура все повече затъва в пръстта на ожесточените си страсти, за да го превърне в "самата болест". Не знам дали една нова, всеотдайна и честна любов би могла да спре тази болест. Съмнително ми е. Още повече, че образът на тая любов ми е слабичко изградена до сега.
Приятно гледане на новата серия.

# 677
Който не пише, да не му заредят субтитрите на 5-ти епизод. Satisfied

ScreamScreamScream

Да, за този финал на Мастър шеф се говори от доста време. Айде да се маха вече!
Бирсен и тя, каква е маймуна...

# 678
Мале, какъв baby face е Керем. Този сериал съм го пропуснала. Приятно гледане, КенДовици Kissing Heart

# 679
Wink

Фокс в Ютуб спря ...

# 680
Кате Hug

Относно
Цитат
Не знам дали една нова, всеотдайна и честна любов би могла да спре тази болест.

Това е нелепо за мен. Вярно, че има израз "любовта лекува" , ама чак и такъв тип проблеми, не вярвам. Любовта може да те подтикне да работиш върху себе си, за да станеш по-добър човек за половинката си. Да намериш човек, с който да споделиш, да ти олекне, това да.
Не знам дали догледа "Ако обичаш силно" и дали видя там как от нищото паник атаките на Атеш престанаха. Joy Толкова беше нелепо за мен , докато човекът отричаше "няма ми нищо, нямам проблем",  изведнъж се излекува.
Според мен на първо място е човекът сам да осъзнае, че има някакъв проблем и да работи по него. Видяхме, че в 4 епизод Кенан си запази час за психиатър, да видим какво ще му кажат там. Ще може ли да открият Доан, ако той се крие? 🤔

# 681
Поли, написах "не знам", защото от сценаристите зависи, хеле ако се плъзнат по разни химии. Hug
На мен образа на Лейля прокурор засега ми е слабичък. Някак повтаря едно и също - Кенан, добре ли си?, кръвна захар ... болен. А би трябвало вече да се замисли над това, което вижда. Особено след посещението на сиропиталището.

# 682
Привет, момичета!

Благодаря на отбор пчелички и Алекс за поредния преведен епизод!

- Мразя, че успяваш толкова бързо да измисляш отговори.
- Жалко, че и ти не си сапиосексуална.
Интелигентността не ме привлича по този начин, но ме впечатлява и ми харесва. Много оригинално завърта нещата Кенан, флиртувайки с Лейля.
А колко изобретателни в изказа можем да бъдем, когото крием различните си лица? Фен съм на сценариста.

В свят комерсиален и консуматорски лесно и грубо се нараняваме,  бързо се обиждаме, малко се чуваме и трудно се доверяваме. Но от "всички са еднакви, всички" до "знаеш ли, той не е такъв, какъвто изглежда" има голям напредък. Загатва интерес...

Приятно гледане!
Хубава вечер!

# 683
# 684
Поли, написах "не знам", защото от сценаристите зависи, хеле ако се плъзнат по разни химии. Hug
На мен образа на Лейля прокурор засега ми е слабичък. Някак повтаря едно и също - Кенан, добре ли си?, кръвна захар ... болен. А би трябвало вече да се замисли над това, което вижда. Особено след посещението на сиропиталището.

Аз честно казано бих си помислила, че е от тези деца индиго, които имат свръхестествени способности и просто е усетил чуждата болка.Grinning Никога не бих се сетила, че е с дисоциативно разстройство. Ако забелязвате тя не се интересува от Кенан, той е този, който постоянно я разпитва. Тя се опитва да се държи далеч от него, не споделя много лични неща с него и не го пита за лични неща. Така са избрали да изградят образа й до момента, ще видим по-нататък.

Цитат
лесно и грубо се нараняваме,  бързо се обиждаме, малко се чуваме и трудно се доверяваме.
S..v, много ми хареса това, записвам си го. Отиваш в колекцията с цитати на мъдри хора. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 685
Все още не съм отвикнала да свързвам часът 20:00 с началото на серията и се дразня Grinning

# 686
Ефлатун

Поли:stuck_out_tongue_winking_eye:, само стара съм...

# 687
Започваме!
Приятно гледане! Flowers Hibiscus

# 688
Тази вечер само ще ви чета.
Излезе ми ангажимент в последния момент..

# 689
Тук ще си имаме забранена, неотминала любов

Общи условия

Активация на акаунт