Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 055
  • 919
  •   1
Отговори
# 225
В нейния клас няма болни за момента, само аз вкъщи изкарах нещо на крак за уикенда, гърлобол и главоболие.

# 226
Нашата я боли гърлото от вчера, дано само с това остане, че петък отиваме в Италия за 4 дни.

# 227
Нашата го мина, с два дни темп + гърло + нос. Май е добре вече. Дано.

# 228
  • София
Само да кажа, че гърло, кашлица и хрема накрая се оказа ковид. Имайте едно наум.

# 229
Леле, ужас ще направим и ние тест утре. Съмнявам се, че педиатърката я обърка нещо с този антибиотик. Каза, че й е много зле гърлото и няма да й мине без антибиотик. На четвъртия ден кашляше повече, от колкото първия. Изписа още 1 сироп и ериус. Тази вечер кашля още повече и чак я боли гърба. Спрях втория сироп, видях, че е отхрачващ и явно засилва кашлицата, а тя е суха. Просто не е нормално след 5 дни лечение да е по-зле от колкото в началото.

# 230
В  яслата на малкото от 26 деца по списък сега са 8. Другите, включително и нашето, са болни! Каката още се държи. Няма болни в техния клас.
Аз изкарах нещо с обща отпадналост и болки в гърлото за 2 дни.

А за еднократната помощ подадох края на август. 10-15 дни по-късно ми ги изплатиха половинката за 1-ви срок.

# 231
  • ВАРНА
Бързо оздравяване на болните!

Какво мислите за заповедите, които се спускат към учителите за забрана комуникация с родителите по вайбър?
Аз съм ЗА. Комуникация през школо и толкоз.

# 232
  • Пловдив
От опита си с две деца - аз съм ЗА комуникация по вайбър и по телефон даже. По-бързо и по-неофициално.

# 233
  • Sofia
Никога не сме комуникирали с учители във вайбър групи. Нещо кратко на лични, ако се наложи. Примерно на малкия ми е писала, че няма тетрадка. Школо нямаме в неговото училище.

# 234
При нас все още не са се появили подобни заповеди, но явно е въпрос на време. Иначе пиша в Школо, не е най-бързата комуникация, но и засега не се е налагало нещо спешно и дано не се. Ако има нещо в бърз порядък, тогава вдигам телефона и направо звъня.
..Какво мислите за заповедите, които се спускат към учителите за забрана комуникация с родителите по вайбър?
Аз съм ЗА. Комуникация през школо и толкоз.

# 235
Аз си пиша с класната по вайбър, както и с родители, ако е нещо официално се пуска през Школо.

Децата и учителите също са си направили групи, аз виждам само позитиви от това

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 09:28 от Краси235

# 236
Класната не си даде телефона "Не сме в яслата или в спешна помощ. Школо го чета всяко второ междучасие, преди часовете, след пасовете... Със сигурност ше видя, като ми пишете."
Само учителя по физическо ни го даде, за всеки случай...
Та и без забрана, вайбър няма как да имаме...
То и родителска вайбър група нямаме за новия клас, но и с батковците не се познавахме с повече от двама-трима родители от класа... Големи са вече и не ги дондуркаме толкова Hug

# 237
Даже и  в началното училище не сме имали вайбър група с класната. На родителите - да, но в нея се обсъждаха основно празници и подаръци, та не ми е била кой знае колко полезна. Ако някой искаше нещо да каже на класната, си пишеше през школо (от 3. клас) или пък сутрин на вратата в първи и втори клас си говореше директно. В прогимназията ми се е налагало 2 пъти да си пиша с класната, тя ме беше намерила във вайбър от телефона, който съм дала за връзка и нейният го имаше в школо, но никога не е участвала във вайбър група. Сега мисля, че вече са големи и би трябвало да се оправят сами, но видях в школо, че пак има телефон на класната, ако се наложи нещо наистина спешно.
За мен кореспонденцията трябва да минава през официални канали. Да не говорим, че има родители, които си позволяват да звънят в 21.30-22.00 за каква била домашната на учителя, тогава сколасали.

# 238
От детската градина сме имали група на класа във фейсбук и си беше много добре. Давам пример, отсъстват 10 деца и госпожата пише кои уроци са изпуснали и до кога е срока да ги научат, не знам в школо има ли въобще такава опция или трябва да се пише на лично на всички. Но другия вариант да звънят 10 човека на учителката, мисля че е по-лошо. Поне се радвам, че нашата госпожа ни даде телефона си, че има такива, които и не го дават, но никога няма да й звънна за домашното, само за нещо наистина важно. Между другото къде в Школо бяха тези разпределения кой ден кой урок е предаден? Миналата година съм ги гледала, но забравих. Не, че в старото училище бяха показателни за всички предмети, по някои беше като някакъв план, който не винаги се спазваше.

# 239
Принципно Школо е напълно достатъчно за целите на комуникацията родител-учител, но не ми е ясно с какво вайбър групите попречиха на МОН. Не виждам проблем да ги има, ако това е по-удобно за участниците в тези групи. Може би защото не всички влизат в школо, а във вайбър веднага ще се види новото съобщение, някои класни предпочитат да ги има.
Мен лично като родител много ме натоварва общуването в групи с другите родители и именно заради една такава група си изключих нотофикациите - повечето пишат ненужни глупости без съобразявание с късния час, за да обдъждат незначителни проблеми или да занимават всички ни със субективните си преценки кой учител не им харесва и защо. Или пък честитки по празници и рождени дни - кому е нужно това лицемерие? На 1 март - пижо и пенда, на 3 март - снимки на Шипка и това от 25 човека... Радвам се, че в новия клас такава група няма да се прави. Класният обаче има вайбър група с учениците и там им пуска задачи и могат да задават въпроси. Ако бешежките не бяха електронни, също щяха да му ги пращат снимани по вайбър.
В нашия клас всички са болни, едни отсъстват, други си идват с хрема и симптоми, обичайно за това време на годината.

Общи условия

Активация на акаунт