Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 166
  • 919
  •   1
Отговори
# 300
  • Някъде там...
На 15.09 подадох, електронно през ССЕВ. Получих на 13.10 превод.

# 301
На мен ми ги преведоха вчера, документите ги оформиха миналия месец по това време. Предполагам зависи към коя социална служба е човек по адрес, не ги пускат централно

# 302
По темата с паричата помощ за записан осмокласник и възникакналите дискусии може ли заради различни адресни регистрации на родителите да те разиграват като калинка, да споделя, че днес имаме превод от 150 лв от община Младост, където е регистриран мъжът ми. Ние с детето сме към община "Слатина" и очевидно това не е  проблем за отпускането на помощта. Ако някой е бил разкарван, то се дължи на некомпетентност на конкретен служител. подадохме електронно преди месец някъде.

# 303
  • на последния етаж
Ние с мъжа ми също сме с различни регистрации, не са ни разкарвали. Но не мога да разбера няма ли някакви срокове за превод на тези пари?

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 15:57 от Лита

# 304
  • ВАРНА
Аз пак с едно питане Simple Smile
В София и в другите градове предлагат ли се екскурзии в чужбина само за учениците от конкретен випуск в конкретно училище?
Във Варна това го има. В класа на дъщеря ми се появи вече оферта за априлската ваканция. Екскурзията е със самолет до Лондон и след това връщане с автобус до Варна. Голяма група се очертава от техния клас и предполагам, че ще си изкарат добре. А най-странното е, че фирмата е същата, която ме води мен преди 30г като ученик в Париж Simple Smile

# 305
Имаме ски в Сърбия и пролетна ваканция във Франция. И двете екскурзии с автобус, което за Франция за мен е голям минус. Има и предложения за 1- и 2-дневни екскурзии.

# 306
  • София
Съвсем ви изпуснах, но имам много работа и не ми остава време за форума.

В училището на щерката има всякакви екскурзии 😂. В средата на Ноември са за 5 дни (в България), а през Юли ще има двуседмичен езиков лагер в Австрия. За тези записването вече мина, но моят ще пропусне, защото датите или съвпадат или са точно преди държавното по плуване. Зимата ще има и ски лагер, пролетта още една екскурзия… въобще, купон .
На мен тези мероприятия ми идват малко в повече, но ще свикна. В старото училище на наборката и в това  на каката нямаше пътувания в учебно време.

# 307
  • София
Имам чувството, че само при нас нищо не се случва. Не съм чула за никакви екскурзии, нито за лагери.

# 308
И ние имахме предложение за екскурзия по време на ваканцията другата седмица в Гърция с 3 нощувки. Сумата не  е никак малка, а освен това те още не се познават. Има време за екскурзии. Така смятат и някои от учителите, че е още рано за точно такава екскурзия.

# 309
  • София
При нас засега има 1-дневна екскурзия до Пловдив другия петък и казаха за бяло училище по време на междусрочната ваканция, но чакаме оферта за там.

# 310
Защото междусрочната ваканция е една дълга… 😃.
Дъщеря ми не успя да отиде в Испания в 8 клас заради Ковид, младежът иска в Лондон пролетната ваканция. Ще видим 😃.

# 311
При нас засега има 1-дневна екскурзия до Пловдив другия петък и казаха за бяло училище по време на междусрочната ваканция, но чакаме оферта за там.

На родителската ли са казали за въпросното бяло училище?

За Пловдив вече платихме. Малко скъпичка ми се струва екскурзията, но нали да се опознае класът.

# 312
  • София
На родителската ли са казали за въпросното бяло училище?

За Пловдив вече платихме. Малко скъпичка ми се струва екскурзията, но нали да се опознае класът.

Класната спомена за бялото училище още на първата РС преди началото на учебната година. Сега пак каза, но все още няма никаква конкретика освен че разбрахме, че е запалена скиорка и ще бъде с децата, които се запишат.

Иначе и на мен ми се стори висока цената, но така или иначе всякакви цени скокнаха последната една година. Аз като чух Пловдив, се надявах че ще ги заведат в Базиликата, но май не е включена в програмата. Повече ме изненада обаче времетраенето на пъването до там и обратно - пет! часа и отгоре..., а за самия Пловдив и програма - 4 часа!

# 313
  • София
При нас пък ще ходят в Румъния след няколко дни. Rolling Eyes Повечето няма да ходят де.

# 314
Никакви екскурзии или лагери не са ни предлагали до момента.
Аз като ученичка много обичах да ходя и се записвах на почти всички екскурзии и екскурзионни летувания.

Общи условия

Активация на акаунт