Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 197
  • 919
  •   1
Отговори
# 420
Нямаме родителска вайбър група, а и не мисля че е нужно вече. Относно подаръците за учителите, като гледам колко са будни и инициативни децата в класа на сина ми, със сигурност ще имат страхотни идеи за подаръци на учителите, ние само ще финансираме Simple Smile

# 421
При нас и класната им ще участва в "Secret Santa", така че нищо извънредно няма да подаряваме. Ще направим някакви сладки за всички и това ще е.

# 422
При нас никой не говори за подаръци на класната, а и на мен ми се вижда, че не е подходящо за гимназисти.

# 423
  • ВАРНА
При нас никой не говори за подаръци на класната, а и на мен ми се вижда, че не е подходящо за гимназисти.

и защо?

Точно днес и в нашия клас се повдигна въпроса. Класната прави организация с децата за дните до Коледа - украсяване на стаята, размяна на подаръци, почерпка. Родителите единодушно решихме да ѝ подарим нещо малко в знак на уважение за всичко, което прави, за да направи от класа един сплотен колектив. Получава ѝ се Simple Smile
Надявам се догодина инициативата за подарък за Коледа за класния ръководител да дойде вече от децата.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 19:08 от прасунчо

# 424
При нас наскоро класната имаше РД. Децата събрали пари, купили торта от сладкарница наблизо, надули балони... бяха я изненадали и си бяха хапнали торта Wink

# 425
В осми клас са достатъчно големи сами да се организират, да събират пари и да купят подаръци ако искат, не виждам нужда инициативата да идва от родителите. Мен това вмешателство на родителите в училищния живот много ме дразнеше и в по-малките класове.

# 426
От пети клас са си страшно оперативни и самостоятелни. Разбират си се за кого, за какво, по колко да си събират без да се е стигало да ми иска пари (защото съм питала дали ще трябва да й давам над джобните).

# 427
  • ВАРНА
От пети клас са си страшно оперативни и самостоятелни. Разбират си се за кого, за какво, по колко да си събират без да се е стигало да ми иска пари (защото съм питала дали ще трябва да й давам над джобните).
Много яко е това!
Класът на дъщеря ми (5-7 клас) се бяха организирали няколко пъти съвсем спонтанно да направят изненада, ей така без повод, на една от учителките по математика. И до там  Simple Smile

# 428
Че не са спонтанни, не са. Един чуден чудесен съученик си имаха, който да поема инициатива.

# 429
  • Някъде там...
Нашите ще си разменят подаръци. Инициатива на децата.
Комуникацията е между учители и деца, родителите не участваме особено. Малко ми е странно все още. Grinning

# 430
  • София
Ох, и аз искам комуникацията да е между учители и деца. Питах го онзи ден осмокласника няма ли да подарят нещо на класната или да си организират някаква коледна почерпка - само ми вдига рамене. Никой нищо не бил казал или поне той не е разбрал. А вече са големи и трябва сами да се сещат за тези неща. Несериозно ми изглежда родителите да им организираме коледно парти Rolling Eyes

# 431
Ох, и аз искам комуникацията да е между учители и деца. Питах го онзи ден осмокласника няма ли да подарят нещо на класната или да си организират някаква коледна почерпка - само ми вдига рамене. Никой нищо не бил казал или поне той не е разбрал. А вече са големи и трябва сами да се сещат за тези неща. Несериозно ми изглежда родителите да им организираме коледно парти Rolling Eyes
Ха..ха...не мисля, че някой родител би организрал парти на осмокласници...но знае ли се Simple Smile

# 432
  • Sofia
При нас нищо не се чува, бих насърчила, ако се прояви активност, но като гледам , хич не ми се вярва да има такава за каквото и да е общо дело. Изобщо не ги усещам като задружен клас, дано се лъжа.
Нашият например никога не си бил говорил с момичетата. Едното май живее в квартала, защото е учило в квартално училище. Пътували някой път заедно в автобуса, но на моят не му и минавало през ума да си говорят, що за странно хрумване било това....

# 433
  • Някъде там...
О, това е нормално май за тяхната възраст. Или поне за болшинството. И моите отказват категорично да говорят с момчета, които не са им близки. Комуникират с не повече от 4-5 момчета от класа. А за мой ужас дори не знаят имената на всички! Имат и няколко имена, които се повтарят по 2-3 пъти и се кара на фамилии или прякори.

# 434
  • Пловдив
При нас,родителите коментирахме във Вайбър групата и им организирахме партито.
Joy
Толкова е различно!!!
Баткото,който е в 10клас родителите нищо не сме организирали-събирания,подаръци... Още от 8 клас. Всичко те!
Докато с щерката,осмокласничка... Май родители и класна не ги оставяме те да поемат инициативата...
Thinking

Общи условия

Активация на акаунт