Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 182
  • 919
  •   1
Отговори
# 450
Ей, деца са си и това е.
Моят цяла седмица мрънка за адвент календар. Да си призная не съм правила само миналата година но тогава му купих някакъв от ДМ.
Та сега изнамерих някакви чайчета от ДМ. Вчера чинно си го направи. Но той обича чай, слага си много мед и го пие студен.

# 451
  • София
И при нас ще се разменят подаръчета, паднало му се е момиче. Благодаря за идеите! За срам също още не знае имената на всички, социален живот да не говорим. Типична мълчалива Риба. Дано в някакъв момент се усети в свои води.

# 452
До 30-ти по никое време си прави късметчета и си ги опакова. Аз в началото на месеца открих някакъв много дизайнерски шоколад и й взех адвент, но и на кучето взех. ДЕца,  какаово да ги правиш. Иначе и за всички една ескейп игра по дни прихванах.
Раздадох се. Миналата година не успя да си направи кефа около Коледа, а след това и рождения ден мина почти като всеки друг ден.

# 453
И моята дъщеря също не знае имената на всички деца в класа, а са 23 само. Тя като малка беше много общителна, промени се като започна пубертета, не знам дали за постоянно, но вече близо 3 години я държи. Те ще имат предколедна разходка до София с класа за 1 ден, но тя още не е сигурна дали иска да ходи. За друго за сега, не знам.

# 454
Моят осмокласник голямо избиране на календар. Искаше най-тежкия, едва ли не от прозорчето да излезе огромен шоколад. Най-накрая промърмори, че в Лидл били по-тежки календарите.

# 455
  • ВАРНА
Вчера случайно в един супермаркет намерих календар с шоколадчета на reese's. Засега толкоз.

Гледахме "Тютюн", театралната постановка. На детето му хареса. Но заяви, че книгата едва ли ще прочете. Иска да гледа "Хъшове". Ще трябва да следя афиша в София  Simple Smile

Днес олимпиадата по математика я пропусна. Отказа се в последния момент. Не се почувства достатъчно подготвена и за първи път страхът от провал надделя.

# 456
Милото дете. За какъв провал въобще й хрумва да си мисли. Все по-малко ще стават тези, които ще могат да решат почти всичко, но и все по-голямо ще бъде удоволствието от това, че ще се запознават с нови хора със сходни интереси, защото вече масовката я няма.

# 457
  • ВАРНА
Милото дете. За какъв провал въобще й хрумва да си мисли. Все по-малко ще стават тези, които ще могат да решат почти всичко, но и все по-голямо ще бъде удоволствието от това, че ще се запознават с нови хора със сходни интереси, защото вече масовката я няма.
Не знам защо така се случи, рони. За първи път такова чувство я обзе. Досега е била винаги смела и с нагласата "да отида да се сборя с едни задачи". Дали пък не е и точно защото от 26 човека клас само 4 се записаха. Като види задачите след това, ще съжали, че не е отишла, сигурна съм  Simple Smile

# 458
Аз подпитах дали ще иска календар, ама щерката вика, че вече е късно за детски неща. Виж ако бил с козметика, друго било.
Направиха размяна на имена за Тайния Дядо Коледа и почна чуденето какво да подари. Първо мрънка, че не познава добре момичето. Аз пък я успокоих с това, че можеше да подарява на момче, та да видим тогава какво щеше да прави Thinking Тогава се сети, че "Ей, вярно бе, добре че не е момче."
За подарък ѝ подхвърлих идеи, които прочетох тук и сега да дам отчет за обратната връзка.
За козметика, както всички се досещаме, каза, че "А, не може. Всеки си има предпочитана марка, не мога да знам кой какво харесва. Пък и те вече си имат, каквото искат."
За козметични аксесоари - като чантичка, комплект четки - каза пак, че "те си имат".
Сподели, че повечето смятали да подарят чаша със сладки, но "това е адски изтъркано вече." А аз даже не бях чувала за това преди да го прочета тук. Явно вече съм в друга възраст LaughingLaughingLaughing, щом нещо е демодЕ преди да съм чула за него. За чорапите не се сетих да предложа.
Тааа, спря се на бижу и шоколад.

прасунчо, съжалявам, че момичето ти се чувства по този начин. Нормално е страхът от провал или неприемане или излагане да се появи или засили с пубертета и осъзнаването. При нас се прояви преди около 2 години и се засилва с времето. В същото време, вече се учи да го контролира, вместо да му се предава. Объркана работа. Децата правят, каквото могат. Ние се опитваме поне да не пречим, щото не винаги родителят може да помогне.
Иначе за днешната олимпиада моята дъщеря се записа с огромно желание, понеже ѝ харесва да ходи по тестове и състезания, от които нищо не зависи. Като цяло не очаква нищо да направи. Тяхната учителка по математика ѝ е казала хич да не се тревожи, щото задачите и без това са за "остриета" от МГ и школи и т.н. Така че като няма очаквания, няма и напрежение. При вас, естествено, ситуацията е коренно различна.
Виж, като стана въпрос за олимпиадата по френски, класната ѝ казала, че ще я следи под лупа до последния момент, но е по-вероятно да остане да пробва догодина Stuck Out Tongue Closed Eyes , понеже, нали, честта на класа, учителката, училището. Та, сходно на МГ-то и математиката.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 16:19 от phoenix

# 459
  • ВАРНА
Само в осмокласната тема ли е такава тишина и нищо не се случва Simple Smile Ясно че тази година и децата, и родителите сме пълен пас Simple Smile Да поразбутам малко Simple Smile

Ами не мога да схвана за втора година вече схемата на учителката на по бел на дъщеря ми. Самообучение един вид - вижте си в учебника, прочетете от учебника. А той един чуден, чуден... Планове и домашни се пускат в последния момент в класруум. Във вторник ще имат класно. Част от материалите са пуснати вчера. Обещан конспект за класното се чака. Заспала работа. Ще спасявам детето поединично, то е ясно. И после училището да си пише заслугите за оценки и резултати Sad Оплаках се с една дума Simple Smile

# 460
Моята е болна и пропуска класните. Иначе от учителите сме много доволни, въпреки че не всички оценки са шестици. Аз, както и до сега, не следя процеса на подготовка и учене, много е самостоятелна и отговорна.
Тайничко се чудя накъде ще се насочи в бъдеще като професия, има време, но ми е интересно.

# 461
Малко релакс тази година след напрегнатия 7 клас. Учене, но не и контрол за оценките. Учудващо за нас, по математика се справя по - добре, отколкото по БЕЛ в 8 клас. По английски върви към 5 за срока, но си личи, че седем години е учила немски.

# 462
НФСГ ни местят в друга сграда за втория срок. Не се знае къде още.

# 463
Аз ще опитам да раздвижа темата като попитам какви подаръци ще получат за Коледа децата ви, респективно моля за идеи за момчета!

# 464
Утре става на 14, така че основният подарък й е за РД.

Общи условия

Активация на акаунт