Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 064
  • 919
  •   1
Отговори
# 645
По Ингилизки силно очаквано 5, по останалите вероятно 6, т.е. има шанс за стипендия. Изненадващо за нас, 6 по математика е бетон, а по БЕЛ на кантар, защото вторият предмет й е по - силен.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 05:54 от Le Vert

# 646
От 5.65 на 5.10-5.20, не я мислим стипендията и нормативите по физическо не са единствената причина. Simple Smile

# 647
У нас се учи само по Математика и по Английски, не очаквам никакви чудеса по останалите предмети, но положението е прилично!

# 648
  • София
У нас неочаквано младежът разцъфтя и в момента е с успех над 5,50 (до миналата година беше 5 или малко под) . Девойката обратно - свали успеха и се движи около 5,40.

# 649
При нас не мисля, че се е преучила. Средният успех е по-нисък от предишни години, но той се дължи основно на новия език. Там си е на приливи и отливи и ще е с 5 най-вероятно за срока, ако не издъни нещо фундаментално до края на срока. Не ми се мисли какво ще прави в 9. клас с този мързел и правене на всичко в последния момент.

# 650
  • София
И моята никак не се е преучила. Някакъв тотален непукизъм цари. Има около 5 предмета на кръст и само език. Но очаквано, няма как да избяга от математиката и там нещата са в точката на замръзване. А по физическо много я мъчи волейбола. Не нормативите, а волейбола. Няма сила да удря топката и това е.

# 651
  • Sofia
Дъщеря.ми също тази година разцъфна с успех, който до сега не е имала. Очаквам 5 само по философия. Всичко това се дължи на испанския, който й се отдава с лекота, както и предметите с които не е имала проблем. Това очевидно ще е нейната година.
Относно допълнителните дни по семейни причини- категорично съм ЗА. Използвала съм вече 2 от тях, за да не чакам пред лекарския кабинет половин ден, където е пълно с вируси.

# 652
При нас е 12 предмета + един ИУЧ, +3 ФУЧ (те май втория срок ще имат оценки). Очаквано географията и историята са "закъсвация", ако на 5+6 е това Wink и философията де... Много са високи изискванията по профилиращия предмет, много високо темпо... математика и БЕЛ също. Та и на 5 за срока съм доволна. Доста срочни петици се очертават (при успех по предмет около 5,40, няма как да е 6 за срока)

# 653
Труден и е новият език, но амбицията е сериозна, засега изглежда като отличен средната оценка по НЕ, остава класното в петък.  Изостават домашните по философия и Мат и има две слаби оценки за ненаписани домашни. Пубертетът е в разгара си и вече няколко пъти имахме сериозни пререкания по темата с домашните, включително едно есе по философия, което я накарах да напише, а в училище не е представила, защото било "тъпо". Офф..

# 654
При нас е 12 предмета + един ИУЧ, +3 ФУЧ (те май втория срок ще имат оценки). Очаквано географията и историята са "закъсвация", ако на 5+6 е това Wink и философията де... Много са високи изискванията по профилиращия предмет, много високо темпо... математика и БЕЛ също. Та и на 5 за срока съм доволна. Доста срочни петици се очертават (при успех по предмет около 5,40, няма как да е 6 за срока)

Може ли да споделиш кое е училището? Моята дъщеря е в езикова гимназия, но тази година имам още един седмокласник и проучвам алтернативите за него Simple Smile

# 655
НПМГ, писала съм назад... Вървят всички общообразователни предмети + ИУЧ+ФУЧ по "профил".

# 656
  • Някъде там...
Успехът е надолу спрямо предишната година, но и трудността и изискванията са завишени, много по-завишени спрямо предишното ни училище, хем и там бяха в паралелка с подбор и ги товареха стабилно. Подготвиха ни в началото на учебната година, че ще е така и драми не правим. Свикваме.
Едната за сефте ще има някоя четворка за срока, като гледам, другата вероятно ще е някъде между 5 и 5,40 общ успех. Математиката е доста натоварена, там шестицата е мираж, а в някои моменти дори и петицата се оказва мираж. За мое учудване БЕЛ се оказа предметът, по който се справят най-добре засега, едната има само шестици. Но роля има и учителят. По немски на класното няма нито една шестица в класа, но пък са похвалени, че са се справили по-добре от предишния випуск. Satisfied Разказвателните са сравнително добре, на някои ще е 5, на други 6 оценката. Учудващо физиката тръгна, харесват учителката, химията и тя така по същата причина. Биологията обаче тръгна надолу, имаха страхотен учител в старото училище, тук нещо не успяват да се спогодят с госпожата, а и исканото ниво е много високо. Географията е на приливи и отливи.

# 657
И моето момиче засега е с по-висок успех от миналата година. В седми клас завърши с 5.00, а сега в школо успеха е около 5.30. Но едва ли да остане така, защото оценките са шарени, по някои предмети е между 4 и 5, по други между 5 и 6, само по английски е твърдо 6. Като гледам критериите на оценяване са горе-долу същите като в предното училище, вероятно по-високия успех се дължи на малкото предмети тази година. Като гледам колко малко учи, направо се плаша за догодина.

# 658
  • Sofia
Аз изобщо не правя сравнения по успех, защото според мен училищата са несравними. По-скоро го сравнявам с другите деца и така правя някакво заключение добре ли е или не. Аз се надявам да успее с 5,50 да завърши. КАто цяло за 5 се справя по повечето предмети, шестиците идват от разни устни изпитвания, допълнителна оценка от нещо си, някакво домашно. Та такъв тип оценки вдигат успеха му. Иначе досега има три четворки и една тройка от входно ниво.
Жабче, щеше да ми е интересно да съпоставя впечатленията на твоите деца от учителите и тези на моя син, но погледнах в програмата, че нито един от тях не съвпада, освен май по философия...

# 659
  • София
За въртене на очи й давам 6-ца, а за отегчителна физиономия и досада спрямо родителкото тяло от миналия век - ооо, там е 6+. Иначе и при нас са 12 предмета плюс един ИУЧ. Успехът е същия какъвто беше и преди, около 5.60/70. Тя си е в същото училище, но почти всички учители са различни. Ученето е повече от миналата година обаче, като че ли заради многото часове език. Само по един предмет изкарва лесни шестици, но тя по него ходи на школа, така че има повече знания, а самата учителка има ниски изисквания. Притеснявах за математиката, защото тя не е математик, но пък за всички нови специалности с биология и химия се иска и мат (и дори информатика) и тя реши, че ще е този профил. Явно ключово се оказа, че решават много разнообрани задачи, вече няколко типа, които са извън училищната програма минаха и явно й е по-интересно, а преди зацикляше с еднообразието и тотално губеше концентрация и желание, миналата година достигна абсолютни 'висини' в оценките от липса на концентрация. Иначе най-голямата радост се оказват часовете по физическо напоследък, защото карат кънки на пързалката. Тя за първи път се качва и вероятно затова е така ентусиазирана. Предстоят две класни и олимпиадите по биология и химия, така че до заветния ден ваканция ще има още доста учене.

Общи условия

Активация на акаунт