Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 027
  • 919
  •   1
Отговори
# 180
Моя има две шестици по френски, обаче вчера разбрах, че на теста имало само 3 четворки, другото са 8 шестици и 13 петици , очертават се много силен клас. И нищо чудно, все пак са деца с НВО 80+точки
Тази констатация е доста далеч от истината Simple Smile

OK , поживём увидим Simple Smile

Във випуска на дъщеря ми децата са с НВО точки 95+ и имат средна оценка от първото контролно по испански 3+.
Хахахах
Та какво да живеем, какво да виждаме? Grin

Моите наблюдения за испанската са различни. От три познати деца, всички са с оценки на първия тест по испански над 5.50, без да са учили испански преди това. Според детето, оценките далеч не са масово двойки и тройки.

# 181
Ох. Дълбоко съжалявам, че не снимах Школо преди да са нанесени още оценки, за да се види среден успех.
Освен това у нас имам сниман вариант на теста на друг клас и този на нашия. Тъй като нищо не разбирам, успях само да броя изриченията в диктовката. Ами различен брой са. При това не с малко.

Ок, нашият клас са тъпи, в другите са отличниците. Имаме сделка. Simple Smile
Явно в групата им в инстаграм само двойкаджийте се хвалят с оценките. Отличниците не.

# 182
Ох. Дълбоко съжалявам, че не снимах Школо преди да са нанесени още оценки, за да се види среден успех.
Освен това у нас имам сниман вариант на друг клас и този на нашия. Тъй като нищо не разбирам, успях само да броя изриченията в диктовката. Ами различен брой са. При това не с малко.

Явно в групата им в инстаграм само двойкаджийте се хвалят с оценките. Отличниците не.
Първите нанесени оценки в Школо бяха по ФВС -  норматив на 30 м. Там не знам 6ци има ли. 
Сигурна съм, че с натрупване на материал нещата ще се променят чувствително, но чак толкова черно три седмици след началото не е. А и в "Е" клас на теста по език има оценки над 5 😉

# 183
В Школо се вижда и статистика по предмети, някои и тях гледаме, не само общата Hands V А тя излиза около 24ч след нанасяне на оценките...

# 184
Освен това у нас имам сниман вариант на друг клас и този на нашия. Тъй като нищо не разбирам, успях само да броя изриченията в диктовката. Ами различен брой са. При това не с малко.

Първите нанесени оценки в Школо бяха по ФВС -  норматив на 30 м. Там не знам 6ци има ли. 
Сигурна съм, че с натрупване на материал нещата ще се променят чувствително, но чак толкова черно три седмици след началото не е. А и в "Е" клас на теста по език има оценки над 5 😉

Аз не говоря за първите оценки изобщо. А само по испански.
Иначе има и високи оценки по физическо. Дъщеря ми е с такава. Simple Smile

# 185
  • Някъде там...
Ето двете приложения:

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат достъпни за безплатно ползване в „Дигиталната раница“ от следващата учебна година. В момента в платформата са налични учебниците от 1. до 7. клас, които по закон са безплатни. Достъп до електронните учебници в платформата имат учениците, учителите и родителите чрез акаунтите си в edu.mon.bg. Те могат да ползват учебниците за съответния клас, в който учи ученикът.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 17:18 от Жабче

# 186
В 91 НЕГ, отново има обявено свободно място за момиче.

# 187
Това с постоянните отписвания е някасъв абсурд. Трябва да има краен срок. Не може целогодишно отписвания и записвания.

# 188
  • Пловдив
В Пловдив ги дебнем в сайта на РУО.
Моята все още иска да се махне от МГ.
НО засега излизат ФЕГ и ХГ (освен професионалните гимназии) , които не й харесват...
Казвам й, че тези минуси на МГ са й били ясни и преди подреждането на желания(МГ й е първо желание), но...

# 189
Това с постоянните отписвания е някасъв абсурд. Трябва да има краен срок. Не може целогодишно отписвания и записвания.
Е, представи си, че родителите рЕзко заминат за чужбина... В крайна сметка не си закрепостен към училището 🤪

# 190
По принцип, не се заминава внезапно в чужбина, поне не повечето хора. Иначею дайте всяка седмица да си играем на класирания.

# 191
  • София
Ми то не е нужно да е много внезапно. Юли месец е било само вероятност, септември вече става факт /дипломатчески мандат например/. Естествено, че ще запишеш детето в училище в България, след като още нямаш сигурност, пък ако стане планираната чужбина - отписваш. Може да е преместване в друг град, може да са размислили  в полза на частно училище. Житейски хипотези - всякакви. Няма как да забраним на хората да си променят плановете или да забраним на дете да сменя училище.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 21:41 от sanaka

# 192
Парите следват детето. В крайна сметка приетите деца не ги засяга какви решения за промяна в избора на училища взимат чуждите родители.  Този прием не минава през чиновете им. Преобладаващата част дори не знаят какво става извън техния личен балон.

# 193
Ми то не е нужно да е много внезапно. Юли месец е било само вероятност, септември вече става факт /дипломатчески мандат например/. Естествено, че ще запишеш детето в училище в България, след като още нямаш сигурност, пък ако стане планираната чужбина - отписваш. Може да е преместване в друг град, може да са размислили  в полза на частно училище. Житейски хипотези - всякакви. Няма как да забраним на хората да си променят плановете или да забраним на дете да сменя училище.

Да, хипотези бол, но в този случай всяка седмица класирания.

# 194
За нормаривите по физическо нямам коментар, моят син е бавен, не умее да хвърля и топка, не играе футбол и волейбол, единствено дългият скок му се получава. Че ще има двойки и тройки ми е ясно, но се радвам, че поне учителят не е злобар и не го тормози заради слабото представяне, за разлика от вампира в старото училище. Там и по рисуване им беше една ненормална, която им пишеше двойки и забележки, та на децата им беше по-лесно да изкарат 6 по математика, отколкото по физическо и рисуване.
Входно по математика няма да има нашият клас, по другите предмети стартира точно с оценките, които получаваше и в старото училище, никакви изненади. Оказа се, че учителката по физика на техния клас ми е преподавала физика и на мен преди 25 години, веднага я познах. Утре на родителската среща ще видим дали и тя ще ме познае.

Общи условия

Активация на акаунт