Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 041
  • 919
  •   1
Отговори
# 210
Май не се вижда бележката като такава, а направо се виждат отсъствията като "извинени"  Thinking

# 211
Май не се вижда бележката като такава, а направо се виждат отсъствията като "извинени"  Thinking
Точно. Вече 2 от децата ми отсъсваха от училище по болест и мога да потвърдя, че виждам само, че са им извинени отсъствията.

# 212
При нас се вижда номера на бележката и извинените отсъствия.
Това получихме в Школо:
Бележките постъпват в интервал от около 3 часа след тяхното издаване. Когато лекар издаде бележка, той разполага с 2 астрономически часа, в които може да я анулира. Съответно НЗИС изчаква тези два часа да минат и чак тогава подава данни към НЕИСПУО. На всеки кръгъл час Школо прави проверка за постъпили бележки, които да "дръпне" от НЕИСПУО. Така например бележка, издадена в 10:15ч., ще бъде изпратена към НЕИСПУО в 12:15ч.. След това в 13:00ч. Школо ще направи проверка дали има нови бележки. Съответно в 13:00ч. Школо ще дръпне данните за новите бележки от НЕИСПУО и те ще се визуализират при нас.
• Към кого да се обърна, ако в дневника не е постъпила бележка, а родител/ученик твърди, че има такава?
На този етап може да се обръщате към нас с конкретни примери:
- ЕГН на ученик
- период на бележката
- по възможност име на лекар
Ние от своя страна ще се опитаме да открием каква е причината. До момента не сме установили да има проблем в нито една от системите и винаги стигаме до извода, че лекарите не са издали бележките правилно.
• Къде мога да видя постъпилите бележки?
Бележките са видими в таб "отсъствия", бутон "бележки"  в дневниците на отделните паралелки.
Работим и по справка, с помощта на която бързо и лесно ще може  да видите всички издадени бележки. Ще ви уведомим, когато е налична.

# 213
  • ВАРНА
По повод извинителните бележки от лекар и поредната глупост на мон и мз -
В сряда дъщеря ми има записан час за преглед при едно от светилата на медицината във Варна. Поради тази причина ще си тръгне от училище след голямото междучасие. Прегледът не е по здравна каса, а лекарят мисля, че не работи изобщо по зк. От къде се предполага в такива случаи да се вземе бележка ? Ще седят неизвинени тези отсъствия ми се струва.

# 214
При нас случаят беше същия, но помолих личната да й даде бележка за 4 часа. Добре, че се съгласи жената. Аз просто забравих да питам лекаря при който бяхме на платен преглед. Не пречи да го питате и него.

# 215
Бележките мисля,че нямат връзка със ЗК.Ние като сме ходили на ортодонт са ни давали извинителни бележки,че е пропуснала часове.Сега с ел.бележки ннямам идея как ще е ,но не би трябвало да има проблем.Уж.

# 216
  • София, Манастирски ливади
Доколкото четох всички лекари са задължени да са свързани с НЗИС, което предполага издаването на ел. бележки без значение дали имат договор НЗОК.
Това обаче е само на теория, дали реално така се случват нещата не мога да кажа.

# 217
  • София
Ей така изглежда извинено отсъствие в Школо. Цитирана е съответно и извинителната бележка.
Като в случая директно учителката по даденият предмет си го е извинила, а не класният ръководител.

# 218
В класът на синът ми половината деца отсъстваха в петък, днес той в болен . В класът на дъщеря ми отсъстват 5 човека ( и тя в болна). Симптомите - болки а гърлото , спаднал глас , хрема, болки в ставите . В класовете на вашите деца има ли отсъстващи?  Чух, че това било новият ковид ( не съм ги тествала) …

# 219
  • София
Има болни, да. Поне 3ма в класа.И класната също.

# 220
  • София
Миналата седмица мина през класа на детето този вирус.

# 221
  • София
Моят син беше болен миналата седмица - точно същите оплаквания. Нямам идея какво беше.

# 222
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Цялото семейство минахме през това нещо. Последно каката, която обаче се жертва и направи тест - положителен за ковид. Голяма гадост е.За мен е 14 ден и продължавам да вдигам температура и да имам обща отпадналост.
И при двамата отсъстват по 10-тина човека.

# 223
  • ВАРНА
Бележките мисля,че нямат връзка със ЗК.Ние като сме ходили на ортодонт са ни давали извинителни бележки,че е пропуснала часове.Сега с ел.бележки ннямам идея как ще е ,но не би трябвало да има проблем.Уж.
И това с ортодонтите ще го проиграем тази седмица Simple Smile
Що да е лесно като може да е сложно  Simple Smile

# 224
И в класа на дъщеря ми го има този вирус, сряда е било болно едно дете, четвъртък половината клас, в петък и тя се разболя. Симптомите са същите- силно възпалено гърло, ставни и мускулно болки, хрема и една кашлица, която вместо да мине за 3 дни, стана по-гадна. Тествах я за ковид, отрицателна, но може и рано да направих теста. Иначе тези отсъствия, които са отбелязани е школото гледам, че ги е извинила класната, а тези които са след бележката са излезли автоматично извинени. Дано по-рядко ни се налага да ползваме извинителни бележки.

Общи условия

Активация на акаунт