Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 184
  • 919
  •   2
Отговори
# 465
Аз ужасно много им харесвам учителят по БЕЛ. Ученето не се случва с писане на планчета и учебниците. Както си мислех, че в пети клас хабят хубавия човек с бебета, така си ги увлече да боравят с езика и с мозъците, а не просто да заучават някакви неща, защото така се прави.  В пълен дзен почти се стигна до ваканцията.
Заради известно наместване на собствения ѝ стил, каквото се купува като парцали, си ги заделя да ѝ били за Коледа. Иначе ще си търси изненадата  без значение какво си е избрала до момента. Чинно си отброява времето с календарите ѝ с бонбони и ескейп, на кучето с лакомствата му, но и с моя (попреслушва ми го, но само малко).     

# 466
Спокойствие, спокойствие и пак спокойствие е при нас тази година.
И на мен това най-много ми харесва Simple Smile
Няма истерии, няма километрични домашни, няма натиск от учителите да се яви на 10 олимпияди.
Всички оценки са в рамките на нормалното, а новият език му е песен.
У нас нон стоп пее на немски.

За Коледа и за РД ще получи нов сноуборд екип. Така или иначе тези неща станаха една торба пари.
Ваканцията ще я изкара в планината Simple Smile

# 467
С моята дъщеря днес купихме 1 част от подаръка -хубав сушоар. Иска обаче нещо, което до момента не успях да намеря -комиксите на Скот Пилигрим на английски, с цветните илюстрации. Ще съм много благодарна, ако някой ме ориентира къде да ги търся. От толкова отдавна не е искала нещо, наистина много и аз да не мога да го открия.

# 468
С моята дъщеря днес купихме 1 част от подаръка -хубав сушоар. Иска обаче нещо, което до момента не успях да намеря -комиксите на Скот Пилигрим на английски, с цветните илюстрации. Ще съм много благодарна, ако някой ме ориентира къде да ги търся. От толкова отдавна не е искала нещо, наистина много и аз да не мога да го открия.
Oсновните фирми вносители на Манга и комикси са:Hobbygames ; BookHolic и Libristo.
Обади им се по телефона и питай директно дали ще ти намерят точно това което търсиш.

# 469
При нас доста се учи тази година. Докато свикнат с гимназията ще е така.Класът е доста по-задружен, излизат насам-натам и нямам забележки.

# 470
И при нас е добре, харесва класа, харесва английския (АЕГ Иван Апостолов). Няма общо с лежерния 8ми клас, който изкара синът ми в елитна гимназия (за добро или за лошо). Специално госпожата по английски, с която прекарват повечето ден е уникална, признавам че почти имам чувства към нея Simple Smile)))
Тъй като идваме от квартално училище разликата между децата е доста повече в полза на новото. Имам забележки към някои учители, но позитивите са повече. А и да много важно - намери си приятелки, това ми е беше едно от големите притеснения.

# 471
  • София
Коледният подарък от нас ще са скиорски ръкавици. Няма да са изненада, сам си ги избра младежът. От баби и дядовци ще получи худи и фънко поп фигурка от Star Wars.

Зимната ваканция ще му започне по-рано от предвиденото, защото го извикаха на спортен лагер на националния отбор. Хич не ми се искаше да отсъства пак от училище, но се готвят за европейско и щеше да е кофти да пропусне. Добре, че класната е разбрана и влезе в положение. Сега му било времето да тренира активно, в училище нямало да пропусне нищо, което да не може да навакса.

Оценките не са му лоши като цяло, а е от последните в класа според Школо. Явно им е високо нивото, но и той не се е преучил.

# 472
  • Някъде там...
Определено им е много по-леко засега, отколкото в 7 клас. Немският е трудната част, математиката също. Второто, защото доста ги натискат с трудни задачи, стилът на преподавателя е малко особен и оттам идват предимно затрудненията. Като цяло им е спокойно, масово учителите подходиха с разбиране и ги оставиха да свикнат с новостите. Вкъщи сме ги оставили също доста хлабаво, преглъщаме всякакви оценки. Laughing Има вече няколко много любими учители, хубавото е, че почти няма такива, които да не им допадат по някаква причина.
През декември са класните по БЕЛ и МАТ, а през януари е това по немски.

Соник, успех на младежа! Щерката засега се справя с учене и спорт, даже стана трикратен републикански шампион през ноември. Но и при нея напролет предстои лагер и не знам как ще се оправи с пропуските.

За подаръците - едната ще получи спортна екипировка, другата някоя и друга дреха, че пак са й къси ръкавите и крачолите, и двете общо нов сешоар и електрическа четка за коса от дядовци и баба. А, и нов четец, че свиха моя. В училище им искат да носят книгата, по която работят в момента по литература, и за да не мъкнат още тежести - носят четец. Но и двете носят по един и аз увиснах. Laughing

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 21:07 от Жабче

# 473
У нас е “пей сърце” тази година, то не че миналата младежът много се беше трогнал, ама тази направо е извън пътя… изобщо не учи по нищо, освен по Математика, където решава на екзистенц минимума, за първи път го видях да отваря учебник по БЕЛ днес, тъй като другата седмица има класно.
За Коледа ще получи часовник от нас и екипировка за спорт от бабите.

# 474
НФСГ ни местят в друга сграда за втория срок. Не се знае къде още.
В сградата на 113 СУ, втора смяна.

# 475
  • Sofia
Само преди час дъщеря ми сподели, че живот си живее в 8клас и как всички ги плашели, че им предстои много учене. Трябва да призная, че очаквах трудности и аз, но се оказа че се справя повече от отлично в новото училище и с новия език. Класните по математика и испански минаха тази седмица, а по БЕЛ е след ваканцията. Учителят ни по бълг.език и литература е също толкова добър и амбициозен както в предишното ни училище за което съм много щастлива. Испанският език определено  се отдава на дъщеря ми , както и английския и това е причината сега да й е лежерно. Много съм доволна от избора й на училище и специалност, защото по думите на преподавателите й това в най-силният клас в гимназията. Тази седмица определено вече ще е празнично. Един ден ще имат благотворителен коледен базар, а последния учебен ще си разменят подаръци. Децата са прекрасни и дъщеря ми определено се чувства много добре в новия си клас.

# 476
Boel, от кога е инф?
На нас казаха утре на Ректорен съвет се решава за зали в ТУ?
Начално се тръгна с Ломоносов, след това много несъгласие у родителите на по-големите, след това преминахме през това, че Илинден като дестинация не става, сега от снощи е инф. за ТУ. Изисква се едносеменно училище, за да сме всички паралелки след обяд. Това разбрах аз.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 23:04 от janakrasi

# 477
  • Сливен
За РД получи смарт часовник, за Коледа  -безжични слушалки,няколко гланц за устни и тетрадка/ албум, който да си направи сама. 
Общо взето вървят добре нещата. Много е доволна и харесва госпожата си по испански - хубавото е, че за нея това е роден език. За съжаление, догодина ще е с друг преподавател. Подготвят се за олимпиада през януари, ще ми е интересно какво ще направи. Няма извънкласни занимания по спорт или нещо подобно, това отчитам като пропуск.
 Бяха се организирали една групичка от класа и правиха сами сладки за благотворителен базар, сега за коледния отново смятат да правят, защото вече "можели", предния път всичко продали. Тя се чувства по-добре от старото си училище и за момента това е най-важното.

# 478
  • на Мелмак
Относно подаръците - набора ми изпрати линкове на раница и суитчер. Това искал, това поръчах одеве. Има абсолютно всичко. Роднините си разменяме пликчета, отделно дребни подаръчета, за да няма изненади. Ако някой иска нещо конкретно се купува.
И той НИЩО не пипва, нищо!
И мисля, че ще завърши с около 5.50.
Представям си, ако седнеше да чете. Извънкласно ходи само на Сиско и започна да излиза със съученици. Даже и на концерт беше и се върна прегракнал, че пял Grinning

# 479
Един добър първи срок се изнизва - нови приятели, струва ми се и нови и силни чувства Wink, страхотно справяне по БЕЛ и малко по-малко страхотно по мат, езикът е ок също. Коледният подарък си го избра, поръча и подноси още преди две седмици, та няма да има изненади, освен от баби и дядовци. Тия дни пазарува подаръци - къде заради сикрет сантата в училище, къде за благотворителност или рождени дни на бивши и настоящи съученици. Изобщо - Коледа идва, чакаме я вече с нетърпение и желание да се съберем всички заедно и за по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт