Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 187
  • 919
  •   1
Отговори
# 495
Какви подаръци купихте на осмокласниците си за Коледа? За момчетата по-специално.
Аз съм в идейна криза, а и моят хубостник никак не ми помага. Това не искал, онова не му трябвало, пък все нещо искам да му взема, не ги възприемам банкнотите като коледен подарък. Дрехите и обувките никога не са го радвали като подарък.
Иначе не пропуска да закачи коледните чорапчета - по едно за него и за батко му - и да чака да се напълнят с лакомства. Даже миналата година коментираха с брат си какви били тези малки чорапчета (те са декоративни някакви, миниатюрни) и че трябвало да слагам на всеки такъв чорап, какъвто размер носи - демек 43-46 номер.

# 496
  • около Варна
Моят младеж си пожела геймърски стол, имаше нужда, получи си го даже вече.
 Не се включвам в дискусията, защото той си остана в старото училище с познати деца и учители. Преглътна неуспеха и се примири, къде ще ходи, учи и си спортува, няма драми.

# 497
Моята щерка отново не знае какво иска за Коледа, но тя си е така от малка и съм свикнала да се чудя какво да й взема. Миналия месец й купихме нов телефон, но за Коледа ще трябва да измисля друго защото стария подарък не вАжи вече Wink
И аз споделям мнението на рони за учителя по БЕЛ. Страхотен преподавател е! Има тук там някои, които не са ни големи любимци, но общо взето всички си държат на предмета и изискват да се учи, както и трябва да бъде всъщност.
Класа има някакво разделение все още, но силно се надявам след някой и друг месец да се сдружат и сработят помежду си.
Успехът не е както в старото училите, но съм доволна, макар че може да бъде и по-добре, но си я и помръзва и не си дава много зор за сега.
Айла, ако детето не се чувства добре в училището наистина може да помислите за преместване. Френския като цяло е доста труден език, благозвучен е, но го намирам за “ужасен” за учене. Аз едва изкарах две нива и се отказах. Вярно, че го направих на дърти години и почти нямах свободно време да уча, но и да имах, май пак нямаше да задобрея особено…

# 498
  • София
Аз гледам за свободни места, но в момента няма. Реално не бях проверявала известно време и точно паралелката от която се отписа в 18-то с природни науки е имала обявено свободно място ноември, което е заето.
Иначе френски все още иска според мен да учи ,не е  съвсем намразила езика, макар че определено не си допадат с класната, с която имат по 20 часа седмично. Днес им мина поне класното по ФЕ и малко ще си отдъхне. Имат и някои ситуации подобни на описаните от Fancy, но не е толкова фрапантно.
Като цяло сериозен проблем Ели няма, тя и в старото училище много не се вписваше и сега също, така че проблема ще го има където и да се премести според мен. Липсват и приятели и компания в новият клас, само с едно момиче си дружи повече, останалите и приятели са предимно от леката атлетика и някои от старият клас.
Имате ли идея, къде могат да се запише за някакви доброволчески акции извън училище. В училище бяха минавали от училищният клуб към  БЧК, не посмяла да каже, че иска да се запише и сега ме кара да и намеря къде може да участва, но да не е в училище. По същият начин отказва и да се запише към клуба по лека атлетика в 35-то, после пък сподели след като помагаше на някакво училищно състезание да вдига летвата, че ако е участвала можело да е с медал. Питала обаче учителтата си по физическо, тя и казала да говори явно с друга учителка, която тя не познавала и се отказала.
За Коледа Елена също не знае какво иска и аз също не съм измислила. На каките по тяхно желание купих безжични слушалки. Малката си поръча коледна пижама, но вече и я подарих и е постоянно с нея вкъщи. Имат и коледни чорапи от ПиринХил, но те са от коледният календар.

# 499
Aila, ще питам в младежкият на БЧК, кой е отгиворен за 35то.

# 500
  • София
Aila, ще питам в младежкият на БЧК, кой е отгиворен за 35то.
Мерси, ще съм ти благодарна.
Аз намерих и варианта с Купата на героите. В СМГ имат отбор и миналата година дори спечелиха купата. Едната блризначка участва активно там. Може би нещо подобно си представя Ели, защото е виждала Ваня и Ники, когато ходят и помагат в различни инициативи. Не е едно нещо, а има разнообразие. Готвят и раздават храна на бедните, ходят в старчески домове, помагат на различни мероприятия за животни и тн и тн. Лошото е че трябва да си сформират отбор и да го движат, което ме съмнява тя да го направи. Виждам и че има акции, на които може и външни лица да се включват, но не са много.
Сега през почивните дни ще видя да поговоря на спокойствие с нея и да го измислим. Ще е от полза за нея според мен, стига да успее чисто и времево да вмъкне нещо подобно. Но ми се струва, че скоро ще се откаже и тя от спорта или поне доста по-рядко ще ходи на тренировки.
desive78 отказването при вас от спорта, да не е заради треньора. Навремето така каките се отказаха от леката атлетика. Ако искате да ти дам координати на нашият треньор и да пробвате с него?

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 11:05 от Aila

# 501
Аз също се интересувам от доброволчески акции, подходящи за деца в района на София. Ако някой има опит, ще се радвам да сподели Simple Smile Нямам предвид базари и концерти с цел събиране на средства. В тях си участват.

# 502
  • на Мелмак
Днес е последното класно.
Вчера са правили пак класно и контролно. Контролното не са го очаквали и съответно той не се е представил добре и се ядосва. Аз, разбира се му казах, че това, че има класно не го освобождава от неучене по други предмети. Ама, нейсе. Той си гони стипендия, да му мисли Grinning

# 503
  • ВАРНА
Само класно по бел прави дъщеря ми преди ваканцията. Каза, че очаква да види за каква оценка си е самопреподала материала.
Четвърти ден днес ще доброволства на коледния базар на Британика. Има полза Simple Smile Научила се е да прави мляко с какао  Simple Smile

Подаръците си ги знае. Пристигнаха един по един и съм ги скрила. Изненада ще има - парфюм, който не успяхме да купим лятото в Париж.

# 504
При нас минаха всички ключови текстове, не е доволен от резултатите, но такава система на оценяване му е за пръв път.
Имаха Сикрет Санта, децата се бяха постарали. Вчера на обяд ходиха на немския пазар ( закарали са ги с училищния транспорт), мина коледния концерт, от състезанието по класове, са се скатали целия клас , днес имат чай със снакс ( нали са английско училище)….
Успя да се впише в класа, вече имаме няколко преспивания у нас на съученици. Вечер висят по телефоните, а всеки свободен момент гледат да излизат. Класът се оказа доста задружен, а учителите му са божествени.

# 505
  • Sofia
При нас доста рано правиха класно по мат, за БЕЛ не е споменавал още. По химия си стоят с една оценка само - от входното ниво.
Решили едва вчера да си разменят подаръци. Аз бях поръчала за него и брат му нещо, което е подходящо и за съученика му, така че няма да се мъчи да избира. Паднало му се дете, с което по принцип не общува.
Според мен най-хубавото на размяната на подаръци е елементът на изненадата. Това с уговорките какво искаш или пък с ваучери, отнема приятното усещане и цялата традиция става излишна. В момента и вкъщи така се получи. Вече няма с какво да го изненадам, отиде избра си подарък. И сега какво- да го сложа под елхата ли. Много тъпо става с минаване на времето и порастването. Затова пък ще изненадам мъжа ми с подаръка, със сигурност не го очаква Simple Smile Той ще ме изненада, ако изобщо ми подари нещо, ама надали.

# 506
И в класа на моята са си разменяли подаръци. Аз даже не разбрах, вече явно е голяма. Паднало ѝ се момиче, подпитала от тук от там какво би я зарадвало и избрала подарък, платила си го с нейни си пари от джобни/стипендия. Според отзивите девойката много се зарадвала, така че явно е успяла да улучи какво ще ѝ хареса. На нея ѝ подарявало момче, което се оказа, че също е поразпитало какво да купи, та и тя беше доволна от подаръка си. С детето по чин също си разменили символични подаръци и беше много трогната от жеста. Те не се познаваха от преди, по стечение на обстоятелствата се оказаха на един чин и вече все повече си комуникират и извън учебна среда.
Иначе днес приключили контролните за тази седмица. В петък ще имат ден на отворените врати, по случая удължени часове, та недоволстваше, че вече е спретнала план за след училище и щели да ѝ загубят от времето, т.к. другите свършвали още в 10-11 ч.  Коледата може да идва Simple Smile

# 507
Днес двете френски паралелки имат коледно тържество и има участие, т.е. не учат, утре ще са без униформи и ще разменят подаръци  - пак няма да се учи. Ваканцията явно от днес вече е започнала Bowtie

# 508
  • Някъде там...
И при нас от днес си е ваканция. Днес ходиха само с тетрадка по математика на училище. Гледали са филми на интерактивната дъска, даже им позволили да си вземат нещо за гризкане, като на кино.
Утре ще ходят само за около час-два, да си разменят подаръци.

# 509
И при нас от днес си е ваканция. Днес ходиха само с тетрадка по математика на училище. Гледали са филми на интерактивната дъска, даже им позволили да си вземат нещо за гризкане, като на кино.
Утре ще ходят само за около час-два, да си разменят подаръци.
Еееее, а нашите се готвиха за контролно по история, девойката отиде с пълна раница и тегаво настроение... Обади се, че контролно няма да имат, учителя ги е видял преди часа и им е казал "Спокойно, ще преподавам само, контролно след вакацията!". Днес вече ще разменят подаръци и ще е лежерно Wink

Общи условия

Активация на акаунт