Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 048
  • 919
  •   1
Отговори
# 660
Това със сравняването на успеха ми е трудно да го направя, защото изискванията както и знанията в различните училища са абсолютно различни. За мен детето се справя добре и най-хубавото е, че наистина много си хареса училището и езика. Което реално беше притеснението при мен.
Много деца нехаресват немският език и даже не желаят да го чуят, докато при него се оказа, че доста му харесва което го кара да го учи с кеф Simple Smile
Всички класни минаха, чакаме оценки. Баланса е училището е чудесен, няма истерия, няма безумни еднотипни домашни, няма запълнени до дупка ваканционни дни.
Кара като луд борд на Витоша, оказа се с група с деца от старото училище които сега са в нови училища и имат достатъчно време да водят социален живот. Нещо което за мен е важно в гимназиален етап.

# 661
И аз не мога да направя сравнение между успеха в Основното и сега. Като цяло в първото винаги е бил с отличен успех, сега отчитам, че е и доста по-трудно, а учителите по-взискателни, все пак се надяваме да е над 5,50 успеха, но не и пълно 6. Знания не му липсват, което ме радва.

# 662
  • ВАРНА
Когато школо показва срочна оценка 5.49, това е 5, нали 🫣

# 663
Това е колкото реши учителя Hands V
Никой не е дал на школо тежестта на класното или контролното, както и никой не е задължил учителя да пише средно аритметично...

# 664

Зависи от конкретния случай. При дъщеря ми, тя и няколко съученици са изпитани целенасочено за 2 и 3, понеже се закъснява за час или говори в него (назидание), но учителят по английски каза, че тези оценки няма да се вземат предвид за срочната (с уточнението да не казваме на децата).

# 665
  • София
И при сина ми успехът падна под 5:50. Отпусна се по мат, по БЕЛ го отблъсна литературата, а и учителката е взискателна. По любимия английски валят шестици. За мен също е по-важно, че се чувства добре като цяло и учи интензивно желания език.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 12:19 от *Elle*

# 666
  • София
При моя синковец не мисля, че има промяна откъм начин на учене. Оценките са съвсем реални спрямо показаните знания и ако има известен спад в общия успех се дължи на критерии за оценка в основното училище. Мога само да се радвам, че този спад не е съществен. Така или иначе, на този етап по-адекватни като ориентир ще са срочните оценки, защото някои текущи са малко под въпрос относно тежестта им.

# 667
Щом 5,50 е срив, направо не ми се мисли моето дете колко е тотално зле...

И моето в кюпа! Много е зле работата! Миналата година завърши с 5, 40, а сега ....
 Но тя е с дислексия и не желае да помагам тази година. Решиша е, че ще се научи да се справя сама ..... Много се гордея с това нейно решение, но се и притеснявам, да не се срине, като види резултата! Втория срок ми се струва, че ще се включа поне по български и литература, че там е Cry

# 668
  • София
Определено има спад в успеха. Хем немският й е труден, хем няма желание да го учи. Като цяло не е хепи нещо с училището и оттам мотивацията й за учене, особено по немски, си е ниска. Аз съм вкъщи по цял ден и се мъча да въдворявам ред, ама с не много голям успех - пубертетът си казва своето. Не ме интересуват толкова оценките, но ме притеснява, че не учи с желание.

# 669
  • Майничка
Извинете, слязла съм един клас надолу.🥴

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 21:46 от gargamela

# 670
Определено има спад в успеха. Хем немският й е труден, хем няма желание да го учи. Като цяло не е хепи нещо с училището и оттам мотивацията й за учене, особено по немски, си е ниска. Аз съм вкъщи по цял ден и се мъча да въдворявам ред, ама с не много голям успех - пубертетът си казва своето. Не ме интересуват толкова оценките, но ме притеснява, че не учи с желание.
Ох и аз имах притеснение с немският. Този език или го харесва човек или не. Благодарение на класната явно, моето много хареса езика. Досравя му удоволствие и учи с желание. Не, че не го тресе хормона но хич не мрънка в сравнение на миналата година.

# 671
Моят Учи много повече, с много желание, обаче резултати видими няма. Поне е много доволен от учителите, училището и класа.

# 672
  • Пловдив
Моята учи у нас. Последно разпалено ни обяснява за Антигона и сестра й Исмена. Доказва с плам  някакви си триъгълници в някакви си успоредници... Пише си по английски и гледа уроци в Уча.се.  Само дето (пустите му!) учители не го оценяват.
Здрави да сме!!!
Sunglasses

# 673
  • Немция
Ох и аз имах притеснение с немският. Този език или го харесва човек или не. Благодарение на класната явно, моето много хареса езика. Досравя му удоволствие и учи с желание. Не, че не го тресе хормона но хич не мрънка в сравнение на миналата година.
Аз пак да се включа, като живуща в Германия. Sweat Smile
Човек свиква с езика, в един момент не прави впечатление.

Я направете на детето една хубава екскурзия из Немско. Берлин, Хамбург, Франкфурт при небостъргачите, Мюнхен и Алпите.
Има и още много други местенца, разбира се, тези са от комерсиалните.
Австрия, Швейцария също вършат работа за повдигане на интереса и мотивацията към езика.

# 674
Присъединявам се към горния пост! Един месец в Австрия и Германия сътвориха чудеса при моята девойка. Никога до сега не съм я виждала да учи с такъв хъс.
 Успехът няма промяна спрямо миналата година. Пълна изненада е БЕЛ, където е бетон, а този предмет винаги е бил недолюбван.
 С немския тръгнаха в чудесно темпо, но сега нещо осезаемо забавиха ритъма. Взели са около  3000 думи, но не виждам как ще стигнат очакваните 6000 до края на годината. При нас проблемът е безкрайното свободно време. Излиза петък и събота с приятели, но пак се чуди какво  да прави по цял ден. Свикнала е на съвсем друго темпо. Искаше да изкара още едно ниво по английски, но не ми се струва добра идея точно в подготвителната година да смесва активно двата езика. Последно се оглеждаше за програмен език. Като ви чета с какво темпо учат децата, имам усещането , че извън Сф нивото си остава драстично по-ниско.

Общи условия

Активация на акаунт