Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 62 743
  • 919
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Лелеее сериозна работа! Средното аритметично не върви в НПМГ явно!
При нас около 5 се очертава. Но това е положението, колкото сама се постарае толкова.
Още не може да свикне с училището и да преглътне, че не е в Испанската. Онзи ден даже по Френската страдаше, че не я била писала по-нагоре в желанията (може и мен дя обвинява, че я засилих към немския и училище с по-висок бал…).

Много странно се развиха нещата при нас през последната седмица по отношение на оформянето. Общо взето всички възможности за повишаване се провалиха. Днес трябва да станат ясни последните три срочни оценки - по химия, БЕЛ и МАТ. По БЕЛ е с две петици и две шестици, но казва, че ще е с 5 за срока без възможност за изпитване. По мат е най-голямата мистерия за мен, не знаех, че е възможно - пет шестици, една четворка и една петица не са за 6 за срока. Защото шестиците не са пълни, а четворката е 3,60.  Затова вчера го е изпитала пак и ако няма никаква грешка, тогава ще му пише 6 за срока. Иначе съм доволна от детето.

# 781
При нас по профилната химия ситуацията е "сложна"... още не ѝ е запомнила името, нищо че и допълнителна школа имат... По ООП има 5, 5, 6... викнала я е, заедно с другите за оформяне, на "кръгла маса", всеки си дава листчето да му напише задача (преход от нещо до нещо, да напишат постъпково с добавяне на какво и т.н. вода, катализатор, топлина...), връща листчето и изчаква коментар или следваща задача... Дала ѝ, прегледала, коментирала "Отлично! Вижте деца, така се прави!" и... толкова. В електронния дневник няма нищо, по ИУЧ стоят две петици...
Има вече класиране за областен кръг на 3 олимпиади, две природни науки + БЕЛ (ей това последното ме "уби").

По математика равен брой 5 и 6 в дневника, но шестиците са по 5,60-5,70 , а едното 5 е 4,80... Девойката си знае, че това значи 5 за срока и драмата приключи (засега), втория срок се надявам да е по-добра и да не е всеки път с една лека грешка и все 5.25...

ПП: Средното аритметично, особено по математика върви с пълна сила... но не се брои 6+5+... а си е 5,55+4,85...

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 19:35 от peneva_a

# 782
  • ВАРНА
Дъщеря ми няма все още нито една срочна оценка. Ни-то ед-на 🤣

# 783
  • Пловдив
В Пловдив минават онлайн.
https://news.bg/regions/uchenitsite-v-plovdiv-i-oblastta-premina … aya-na-sroka.html

Ново решение за преминаване в ОРЕС на Областния щаб - от 29.01. до 02.02.2024

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:29 от JiD

# 784
И дъщеря ми няма срочна оценка по нищо, но то си е традиция тук да ги оформят в последните два дни от срока/годината. Сигурна петица е по физическо и може би по БЕЛ, който и е най-силния предмет😀, но нещо не се сработват с учителя. По математика е с три шестици и една четворка, ще я изпитват другата седмица, по останалите предмети би трябвало да има шестици. 
Годината като цяло е айляк, имат по цял ден немски, с който тя се справя, останалите предмети са по час-два на ден. Загуби всякакъв тренинг да учи и да си организира времето. Догодина не виждам как ще се справи, каквато е неорганизирана и разпиляна.

# 785
В Пловдив главите на общинарите служат за украса само. По-малоумно решение скоро не бяха взимали.
И преди малко са им казали, че решението им не струва, та са го променили от понеделник онлайн за цялата област, няма да се чака вторника.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:33 от AsitaNew

# 786
Le Vert, с различни учители по БЕЛ са твоята щерка и моя синковец, но за пръв път виждам система, при която 6 се пише при над 90% резултат, а не над 86%. Да не говорим, че на ДЗИ 5.50 се пише на 84%+. Моят очакваше 5ца на класното с надежди за 6 дори, а се оказа с 4,38...
По математика синковец се прецака сам с едно контролно на вектори, та и там ще е с 5.
За моя изненада по рисуване с голяма вероятност също ще е с 5, което ще му остане и годишната оценка, тъй като се учи само един срок. Подозирам, че е имало часове, в които е бил без материали и това ще му е "наказанието". Мога само да се надявам, че ще си вземе някакъв урок за поведението си в бъдеще, но силно се съмнявам.
АЕ си остава най-силната му страна не само като оценки, но и като положени усилия и отношение, което в огромна степен се дължи на класната му и нейния подход.
При добро развитие на обстоятелствата успехът му ще е малко над 5.50, но реалистично очаквам да е около 5.30, което напълно отговаря на неговата непокистична натура и минималните усилия, които полага по всичко с изключение на АЕ.

Не й знам системата на образуване на оценките, но дотук не се получава химията между нея и класа. От една страна, децата не са респектирани от нея заради възрастта й (само с десет години е по - голяма от тях). От друга, пак заради нейната възраст и липсата на опит, тя се държи малко детински на моменти, вкл. ревнува децата от учителя по английски и прави неуместни коментари. В резултат на това, вече съм склонен да вярвам, че оценките й са със солиден субективен елемент, никой от класа няма 6 на класното, чак пък никой да не е научил за 6.

# 787
При нас учителката по математика е наборка на големия батко вкъщи Simple Smile Хем е сладурка, хем и имат респект, хем... доста ги реже в оценките...

# 788
При нас учителката по БЕЛ също е много млада, обаче си личи отсега, че ще стане сериозен кадър с времето. Успя да овладее класа, да комуникира адекватно с учениците и в същото време преподава разбираемо и часовете са интересни. Синът ми много я харесва, а и аз я харесах от родителските срещи. Моят е твърдо 5 по БЕЛ, всичките му оценки са петици.
Класният по математика също е съвсем млад учител, всички много го харесват, работят стегнато и сериозно, дисциплината е желязна, материалът е ясен, участва се с желание в часовете, въобще много са им яки младите учители.

# 789
  • Sofia
При нас учителката по математика е наборка на големия батко вкъщи Simple Smile Хем е сладурка, хем и имат респект, хем... доста ги реже в оценките...
Да не е нашата? Алена Владимирова?

# 790
Първа срочна...6 по ФВС...все е нещо. Joy

# 791
У дома днес светнаха първите 2 срочни - по ФВС и ИТ. Мисля, че нормативно оформянето е 3 дни преди края на първи срок, т.е. до 31.01 вкл. За Варна никакви надежди за грипна няма, ще се учи до откат май Simple Smile.

# 792
Едно време се надявахме на дървени ваканции, сега децата на грипни. Това деградация ли е? Simple Smile

# 793
Не, по-скоро еволюция на вирусите и диверсификация на отоплението. Bowtie
Едно време се надявахме на дървени ваканции, сега децата на грипни. Това деградация ли е? Simple Smile

# 794
То това не е ваканция. Едно отбиване на номер. За една седмица, докато си синхронизират вътрешното усещане и настройки за онлайн живот по задължение, и то минало.

Общи условия

Активация на акаунт