Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 5

• 35 298
  • 316
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, трябва ли да се запази час предварително за преглед при Буева в частния и кабинет? И аз май ще се наканя да заведа Мария при нея.

marychery, аз и се обадих предварително и явно съм имала късмет, защото не съм висяла изобщо пред кабинета.

# 121
Писах писах и накрая ми се изтри всичко.
Надя съжалявам, че сме се разминали.
На нас Буева ни каза, че на ехографа всичко е нормално, но да си пускаме всеки месец по една стерилна урина и след два три месеца на контролен преглед /разбира се ако няма нищо непредвидено/. Също така каза, че не може да има пиелонефрит без бактерии.
Вики и Ели изписаха ли ги?
Честит празник на всички. Wine Glass Heart Eyes.

# 122
Здравейте момичета!Моят син е на 4 месеца, откриха му мега уретери и вече ни направиха една операция. Оперира ни доц. Кюркчиева след няколко месеца ни предстои още една операция. За мой ужас при всяка урина излизат бактерии, пием инфектотримед . Днес пак му взимах урина и тя беше толкова мътна, сякаш гнойна. Много съм притеснена на какво може да се дължи това? Ако има някой преживял нещо подобно - нека да ми даде съвет.   

# 123
Здравейте момичета!Моят син е на 4 месеца, откриха му мега уретери и вече ни направиха една операция. Оперира ни доц. Кюркчиева след няколко месеца ни предстои още една операция. За мой ужас при всяка урина излизат бактерии, пием инфектотримед . Днес пак му взимах урина и тя беше толкова мътна, сякаш гнойна. Много съм притеснена на какво може да се дължи това? Ако има някой преживял нещо подобно - нека да ми даде съвет.   

# 124
Момичета, на нас май ще ни се наложи да се оперираме  Cry. Досега все имахме надежда, че ще избегнем операцията, но...утре ще ходим пак при Буева, за да решим след днешната сцинтиграфия, как ще действаме. Молбата ми е: ако някой има учебника на доц. Минков по детска урология, нека да ми услужи с него за известно време. Иска ми се да се ограмотя по някои въпроси, които ни касаят. От София съм, мога да дойда където и да е, според уговорката ни, за да взема учебника. Също се ангажирам да го върна в срок и невредим. Благодаря предварително!

# 125
nadia1202 , благодаря за инфото. И аз ще се обадя предварително. Ели и Вики са добре. Изписаха ги във вторник.
Ава, какво стана със сцинтиграфията ? Какви са резултатите?

# 126
marychery, отговорих ти на лични. Самото изследване мина леко, но трудно намерихме кой да му сложи абокат - мотаха ни от "Св. Иван Рилски" до Педиатрията, оттам до поликлиниката на Педиатрията и накрая старшата сестра от Радиоизотопната лоборатория се престраши да му сложи абоката. Не се наложи да го приспиваме, защото си беше спокойничък и само го държахме да не мърда, докато му правят изследването. Чакахме много дълго за резултата, но това беше, защото след нас имаше много хора и те едновременно разчитаха резултатите и правеха нови сцинтиграфии.

# 127
  • София
Ради, радвам се че при вас всичко е наред. И ние за сега ще пускаме урини всеки месец и през април сме пак при Буева. Може тогава да се засечем пред кабинета.

Ава, съжалявам че така се развиват нещата при вас. Стискам палци да ви се размине операцията. Praynig

# 128
  • Благоевград
Цвети-06 кога му правиха операцията и кой му назначи инфектотримет? Ние също почваме това лекарство от днес. Какви са ти отзивите да него? Аз чух, че това било най-доброто при бактерии и едва се снабдихме от Германия. Ти откъке го купуваш?

# 129
  • София, "Младост 3"
Ава пиши ми моля те защо и как така ви се налага операция... нали знаеш, че и ние сме като вас - с фотално открита хидронефроза, която за сега намалява - особено след като пихме антибиотик срещу бактериите които иначе Мими имаше - и затова живо ме интересува защо при вас се стигна до операция и кака преди това протичаха нещата. Ще съм ти много задължена
Учебник има Мартисън - поне единия, който е към 20лв, другия скъпия дето е 70лв май го няма никой от майките.

# 130
  • Благоевград
Мами на оперирани дечица, случвало ли ви се е детето да вдигне температура месец след операцията без други симптоми. Моето вдигна тази вечер 37,5, а педито казва, че гърлото и гърдите са чисти. Вчера и днес давахме урина и лаборантката каза, че има бактерии 10 на пета, но утре като ми дадат резултата ще кажат какви. Възможно ли е да е от бактериите Т?

# 131
  • в мъжки прегръдки
Здравейте. Мен пак ме тръшна грип и затова не съм се мяркала наоколо. Тази зима ми е за трети път и направо ми писна да съм болна. Ще трябва да измисля някакъв имуностимулант.

Ава, имам учебника на доц. Минков. Пиши ми на лични.

Цвети, защо ще ви прави доц. Кюркчиева пак операция следващия месец? Как може толкова скоро да прави пак операция? Какво е оправила с първата операция и за какво ще е втората?

Бори, напълно е възможно Т да е от бактериите. Следи детето да не вдигне много висока Т. Марти ми вдигаше над 40 като имаше пиелонефрит. Обади се непременно на наблюдаващия ви лекар и кажи за Т и за бактериите.

Аз ще предупредя пак за взимането на урина с колектор. Вчера пак така взехме на Марти и пак са открили бактерии в урината. Този път стафилококос ауретус. Казаха че са в ниска степен, но в каква ще разбера в понеделник. Миналия месец пак като взех с колектора имаше бактерии въпреки че пак го бяхме накиснали преди това в калиев перманганат и го бяхме измили много добре. След това като взехме от средата на пишкането със стерилно шишенце урината беше чиста. Иначе Марти се чувства добре и според д-р Гайдаров с който говорих по въпроса най-вероятно става дума за лошо взета урина. Така че много внимавайте с тези колектори. Вече няколко лекари ми казват че задължително трябва да се вземе урина от средата на пишкането обаче какво да направя като Марти нито иска да седне на гърне, нито иска да пишка по пода. Като го оставим гол се стиска и пуска от зор по капка и реве за памперса. Направо ми писна с тия урини.

# 132
  • София, "Младост 3"
за БАКТЕРИИТЕ в урината

моя познтата даде урина и имаше 10 НАД 5-та!
три и ми детето до протъркване /омиченце/ - цула седмица нон стоп риванол, калиев перманганат и тем подобни
и следващата урина беше - ЧИСТА

така че не се притеснявайте излишно - понякога и затова се дават ТРИ ПОРЕДНИ урини и то при добра хигиена още ДНИ ПРЕДИ даването

# 133
И ние дадохме 3 урини сега чакаме резултатите в понеделник  Praynig

# 134
  • София, "Младост 3"
Мартисън след Ава и аз ще помоля за четене на това пособие
нещо почвам много да се нервя че нищо не разбирам
особено че не разбирам какво може да стане с МИми за напред

уф това неизвестността е много гадно нещо

Ава, горе главата  - щом Буева не се е отказала - значи има някакъв шанс нещата да се подобрят и това да е временно явление! Надявам се да е така -  вие сте моята надежда!

Общи условия

Активация на акаунт