Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 82

• 59 287
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Добър ден на всички ! Искам да попитам нещо . Не ми става много ясно . Дали мама ще има хормонална терапия след като мине операцията и евентуално още малко химиотерапия след нея.  Тя беше с дуктален карцином г3  ,хер + ,хормонозависим на 75 %. На 58 години е .

# 526
  • Русе
Тя, критическата, прави мизериите, а тя идва с хормоналната.

Марч, има хормонални за тези случаи. Ще й изпишат подходящите за годините й. Позната на 80 г. също беше на хормонални.

# 527
На 28 сме в Пловдив в болницата . Преди операцията нещо като комисия ли , какво е . Не е разбрала мама.  Трябвало лично и било важно за самата операция .

# 528
March , почти сигурно е да има..., но  за хормонозависимия рак е добре, да се проведе хормонална терапия.
Аз лично съм на такава от 3 и кусур години( летрозол). И съм в принудителна менопауза(хистеректомирана съм на 40г), но е факт, че нямам проблеми с костите( болки имам, но аз си ги имах и преди рак-а и хистеректомията)- бях на Дексаскен миналия месец- нямам остеопороза- в зелената зона съм.

# 529
Здравейте отново ! Искам да попитам нещо дали някой има някаква яснота как се подават документи и дали наистина е така.
На мама в болницата и е казала друга жена . Че може да подаде документи към общината за еднократна помощ заради заболяването и до 1500 лева  . Отделно жената където е в стая все още е на химиотерапия трета вливка е била сега ,но получава всеки месец по 120 лева и ще е пожизнено . Ще бъда благодарна ако някой ме просветли .

# 530
Здравейте отново ! Искам да попитам нещо дали някой има някаква яснота как се подават документи и дали наистина е така.
На мама в болницата и е казала друга жена . Че може да подаде документи към общината за еднократна помощ заради заболяването и до 1500 лева  . Отделно жената където е в стая все още е на химиотерапия трета вливка е била сега ,но получава всеки месец по 120 лева и ще е пожизнено . Ще бъда благодарна ако някой ме просветли .
За еднократната помощ чувам за първи път, другата сума е спрямо процента инвалидност от ТЕЛК ако не бъркам, аз съм 80% и ми превеждат около 76 лв. и доколкото знам е със срока на ТЕЛК.

# 531
На мама в болницата и е казала друга жена . Че може да подаде документи към общината за еднократна помощ заради заболяването и до 1500 лева  . Отделно жената където е в стая все още е на химиотерапия трета вливка е била сега ,но получава всеки месец по 120 лева и ще е пожизнено . Ще бъда благодарна ако някой ме просветли .
   Аз подадох такива документи към общината.Жената там ми обясни ,че е еднократна помощ.Срока за разглеждане от комисия бил около 3 месеца.Искаха ми семеен доход за 6 месеца назад.Отделно си снимах решение от Телк,епикриза и касовите бележки с който си доплащам Золадекс.

# 532
Да, имате право на еднократна от всяка община е различна сумата аз например получих 1200лв.Снимах епикризи от операцията и от химиите и в свободен текст написах молба за отпускане и покриване на нужди, без да представям касови бележки.Това го направих преди телк по време на химията.А сега съм на летрозол и золадекс Цялото лечение ми беше в Дървеница а аз съм от Бургас
Друго според мен важно е да се застраховате 
От там ви се покриват 80% прегледи при специалисти лекарства мисля че на 100% изследвания и др.

# 533
Да, имате право на еднократна от всяка община е различна сумата аз например получих 1200лв.Снимах епикризи от операцията и от химиите и в свободен текст написах молба за отпускане и покриване на нужди, без да представям касови бележки.Това го направих преди телк по време на химията.А сега съм на летрозол и золадекс Цялото лечение ми беше в Дървеница а аз съм от Бургас
Друго според мен важно е да се застраховате  
От там ви се покриват 80% прегледи при специалисти лекарства мисля че на 100% изследвания и др.
Благодаря на всички ! А кога трябва да подаде документите и да мине ТЕЛК за да получава сумата всеки месец   ? Като приключи с лечението и болничния ли ? В момента започна 4 месец болничен . Като на 8 е на операция.

# 534
  • Русе
Щом е болничен, ще подаде за ТЕЛК, когато свърши с всички болнични.

За еднократната помощ - тя може да е от две места: общинска или държавна чрез социалните. Държавната е по подоходния критерии и ще й искат доходи. Общинската трябва да проверите във Вашата община.

Про, ти говориш за социалната помощ, която върви с ТЕЛК.

# 535
Скрит текст:

За еднократната помощ - тя може да е от две места: общинска или държавна чрез социалните. Държавната е по подоходния критерии и ще й искат доходи. Общинската трябва да проверите във Вашата община.

Тази втората помощ от 120 лв. аз реших, че е точно тази, която имаш предвид, може жената да е с пожизнен ТЕЛК и по-голям процент, или има още някаква, която не я знам Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 536
Скрит текст:

Тази втората помощ от 120 лв. аз реших, че е точно тази, която имаш предвид, може жената да е с пожизнен ТЕЛК и по-голям процент, или има още някаква, която не я знам Stuck Out Tongue Closed Eyes
Не знам но е на трета вливка като мама и е получава.  120 лева . И била до живот един вид както казвате социална .  Надали има право на нея.  Така като се замислих.

# 537
Да се включа и аз за тази еднократна помощ от Общината. И ние разбрахме за нея съвсем на скоро. В нашия град странно защо ни казаха, че е до 500 лв и при всеки различно. Как се определя на кой по колко да отпускат и от какво зависи, си оставя загадка.  Документите, които ни поискаха са - молба в свободен текст, копие на ТЕЛК, епикризи, касови бележки и удостоверение от Социалните дали получава някакви помощи от там и какви. От там майка получава 75 лв. спрямо процентите от ТЕЛК. Дали заради тях няма да е проблем другата помощ не знам, ще стане ясно. Според мен излиза, че е най - добре документите за тази еднократна помощ от Общината да се подадат наистина по време още на химиотерапиите, преди операцията и преди ТЕЛК, за да е по - вероятно да се отпусне тази помощ и сумата да е по - голяма. Но много жени като нас го разбират това в последствие.
Аз пък искам да попитам за талона за синя зона и винетките. Къде се подават документи за тях и какви, пак в Общината или КАТ? Ако майка няма кола, а аз имам, трябва ли да я прехвърля на нейно име или може да и се водя като шофьор?

# 538
  • Добрич
Всяка община си приема наредба, според която отпуска тази помощ. В Добрич максималната годишна сума е до е една минимална заплата. Иска се разходите по заболяването да минават 1000 лв, последните 5 години да не си продавал/подарявал имущество и още куп други подробности, които изключително много стесняват кръга на допустимите кандидати.

Потърсете в сайта на съответната община, наредбата трябва да е публикувана. Ето някои от изискванията за Добрич.

# 539
Здравейте и благодаря предварително за отговорите,  на майка ми и предстои пет-скенер по повод  наблюдение след операция на гърдата. Преди да знае за назначаването на изследването е записала час за мамография, непосредствено преди скенера. Въпросът ми е дали двете изследвания не се припокриват и да отложим мамографията, предвид и облъчването, при положение, че ще прави пет скенер?

Общи условия

Активация на акаунт