За БУРГАС едно се знае - с мамите си той сияе!

• 14 374
  • 313
  •   1
Отговори
# 210
Подписах се  Grinning

Гледах късните новини,но нямаше го тва за родилното  Thinking

Добре дошли на новите мами  Hug

# 211
  • Бургас
Кой Майчин дом имате предвид?Дом Майка и Дете в "Зорница" ли?Аз по пет пъти на ден минавам от там и имам някои наблюдения.Но като се видим ще говорим.

Жи, ако е нещо важно кажи.Аз искам и другото момиче- Бубичко  да каже като говори с Д-р Ралчева.Става въпрос за същия дом.Жената ,с която говорих от доста време е в болничен, не питах какво точно работи,но не е лекар.Аз също се притеснявам някой да не злоупотреби ако дадем пари,така,че като вече имаме някаква готовност- ще обсъдим най-добрия за децата вариант.

# 212
  • Бургас / Славейков
Ех, най-накрая  и аз да се разпишаче, нещо само чета.Идеята за домовете е страхотна .За жалост и аз изпуснах репортажа за Бургаската болница, ама  нали съм влизала знам какво е . С дрешки и аз немога да помогна , защото повечето ползвахме от племенника, но ако се правят мартеници ще се включа и аз .Ако се купуват храни и др. неща имам една приятелка която работи в магазин ''Тема ''и предполагам, че няма да има проблем с фактурата.Ами това е по -късно ще се включа пак.

# 213
Мегита  е била на практика в някои от домовете ако се вклю4и тя може да каже нешто. И аз се подписах.

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 09:33 от tadela

# 214
Аз пък не мисля, че идеята за мартениците е лоша....
За бургаските домове предполагах, че едва ли ще имат нужда, но по селата - ей там положението никак не е розово. И ако тук могат да си позволят лукса да купуват само нови дрехи, защото имат достатъчно спонсори, това единствено ме радва. Но не съм сигурна, че положението е същото в останалите домове Confused
Аз мисля все пак да звънна и да разпитам директорките, но сигурно ще е в понеделник, защото днес и утре имам доста работа. Ако кажат, че си имам мартеници, ще мислим направо за дрехи и памперси.
Но като цяло предпочитам да помогнем на домовете извън града. Тук наистина има доста хора, които даряват, къде от човещина, къда за показност... това не е от такова значение. Важното е, че децата са прилично облечени, нахранени и като цяло осигурени (ако изобщо може да се каже такова нещо). Надявам се и в селатата положението да се е подобрило, но това ще се разбере само след разговор с директорките. Дайте първо да свършим това, а после да решим къде, какво да носим.
Нека все пак, който има познати в Майчин дом да разпита там. Но доколкото знам, си имат големи спонсори, които периодично даряват необходимите неща.
Пари в брой, не мисля, че е много удачно да даваме, без значение къде - лично мнение Naughty

# 215
И аз съм ЗА идеята на Ваня!
Каме, ако ще се правят мартеници у вас, казвай кога и идвам/е! Всъщност май мога само за събота и неделя, че през другото време съм на работа! Но идеята е супер! Стига наистина както каза, Ji да не си правят те и да продават!

Аз също се подписах на петицията! И даже я разпространявам! Е дано има полза!

Здравейте, бургаски мами! Grinning
Чета с интерес форума като цяло.Аз съм нова и бих искала да се присъединя към вас ,ако може разбира се.Малко информация за мен - казвам се Магдалена от Бургас,бременна съм с първото си дете в момента и съм в 7 месец.Термина ми е на 19 април. Омъжена съм,студентка и все още работя,поне до края на месеца.Приемате ли едно 70 килограмово топченце? Party

Добре дошла сред нас и ти пожелавам наистина да родиш на тази дата, защото всички хора сме все хубави на тази дата родени .Simple Smile

# 216
Кой Майчин дом имате предвид?Дом Майка и Дете в "Зорница" ли?Аз по пет пъти на ден минавам от там и имам някои наблюдения.Но като се видим ще говорим.

Жи, ако е нещо важно кажи.Аз искам и другото момиче- Бубичко  да каже като говори с Д-р Ралчева.Става въпрос за същия дом.Жената ,с която говорих от доста време е в болничен, не питах какво точно работи,но не е лекар.Аз също се притеснявам някой да не злоупотреби ако дадем пари,така,че като вече имаме някаква готовност- ще обсъдим най-добрия за децата вариант.

ще ви информирам щов се видя с нея, довечера ще я търся но не обещавам щото е много заета жена с едни смени...

# 217
  • Бургас
Здравейте и аз съм за да се събере нещо за домовете и ще се включа. Аз работя в склад на едро за лекарства и мога да помогна, ако решите да се купуват храни и памперси. Ще издадат фактура и всичко както трябва.

# 218
Еми то ся май няма да носим мартеници, така излиза. Ама ние така или иначе накупихме вчера материали, така че стана ей това Мартенички

# 219
  • Бургас

.Но доколкото знам, си имат големи спонсори, които периодично даряват необходимите неща.
Пари в брой, не мисля, че е много удачно да даваме, без значение къде - лично мнение Naughty

Ако действително имат спонсори, по-добре на някои които нямат такива. За мен парите са най-удачния вариант ,стига обаче да сме сигурни в правилното им изразходване.Което всъщност е проблема  Confused

Танина, много са хубави вие ли ги правихте,защото има цени newsm78.Ако не стане да се пратят предлагам да си ги изкупим ние от форума и след като си приспаднете за материалите - да поставим началото на фонда за някой дом.

# 220
За мен парите са най-удачния вариант ,стига обаче да сме сигурни в правилното им изразходване.Което всъщност е проблема  Confused

Определено е проблем, а и мисля, че не е кой знае колко трудно като кажат от какво имат нужда да се организираме и да го купим. Е, после носенето е по-сложно, но ще го мислим. Пък и едва ли съберем едни бус неща. С една-две коли ще се занесе всичко.

# 221
  • По света и У нас
Привет отново и от мен  Hug

И аз бих искала да се включа в благотворителното начинание ...  Peace ... крайно време беше и майчетата от Бургас да се организираме, като гледам в други много по-малки градове от нашия мамите как са се активизирали, шапка им свалям smile3501

Предлагам ако искате, за да не товарим тази темички да открием друга само с тази цел .. някой може ли да помогне тъй като от скоро пиша във Форума ...

Като цяло имам поглед върху Домовете в страната, посетила съм не малко, както и няколко на територията на Бургаска област ...
За информация, пари  Stop не е удачно директно да им се дават ... първо трябва да имаме наистина доверие в Директора и тогава можем да действаме по този начин ... А  Домовете вече нямат точно извънбюджетни сметки и ако се превадат по банкова сметка, процедурата е много тромава докато могат да ги използват за собствени нужди ....

Ако решите да купим нещо, за самото закупуване както и за транспорта /имам кола на разположение/ - съм насреща  Peace

За срещата в събота  newsm78 съм  Peace ... само кажете какво се разбрахте последно ...

# 222
За срещата в събота  newsm78 съм  Peace ... само кажете какво се разбрахте последно ...
Темата за срещата. Събота, 18:30, засега в Джърси. Да те добавям ли в списъка? Laughing

# 223
  • По света и У нас
За срещата ме добавете и мен   Laughing

Надявам се да се организираме и да започнем да помагаме поне на 1 Дом, а за останалите постепенно ....  Hug

Ето и малко информация, а останалото животи здраве като се видим:

- ДМСГД в Бургас или както повечето го знаят като Дом "Майка и Дете", последно съм била на среща с  Директор  Thinking/беше мъж/, а не жена. Предишната Директорка - д-р Сабрутова я разследват .... Иначе капацитета на Дома наистина е около 200 деца ...
Галхен ти направо ме разби   Shocked
Дрехи втора употреба не приемат .Каза ,че директорката много държала децата да са добре облякани и сами си купуват дрехи ако има средства.
Всички домове като цяло приемат дрехи втора употреба, но може би сега Домът е задръстен от такива ... А що се отнася до това да купуват ... те нашите трябва да са много важни  Naughty... Ако знаете само колко е мизерна държавната издръжка на дете на ден, успява да покрие най-вече първостепенните им нужди, за дрехи въобще не става на въпрос ... А преобладаващата част от дарителите носят дрехи, ако въобще дават средства те са по-скоро за закупуване на храна, памперси, лекарства или ремонт ...
В този тип домове най-често имат нужда от памперси, храни, козметика /шампоани, сапуни, крем против подсичане, клечки за уши, влажни кърпички и т.н./, лекарства, проходилки, гърнета ....

- Дома за Деца от 3 до 7годинки в гр.Средец. Директорката се казва г-жа Кулелиева /нямам информация дали все още е същата/ навремето беше открита към всякаква форма на дарение ...
В този тип домове най-често имат нужда от памперси, храни, козметика /шампоани, сапуни, клечки за уши и т.н./, лекарства, дрехи, обувки /включително пантофи, гуменки, сандали, джапанки/ кърпи, спално бельо, пердета ....

- "Коджакафалията" в Бургас, имайки предвид наистина колко дарения получават направо е срамота как го управляват  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Децата имат най-вече нужда от внимание, но за съжаление персоналът не е много отзивчив и по-скоро бих казала враждебно настроен  Close Close Close. За последните 3 години смениха 3ма Директори  #Crazy, сега не знам кой е поредния  newsm78... Повече за перипетиите около този Дом като се видим

- Ходила съм и в Домовете и в с.Кощарица /близо до Слънчев бряг/ и в с.Искра /Карнобатско/, но там са настанени деца с физически и умствени затруднения. Там имат постоянна нужда от наистина доста неща ...  Naughty Но при посещение - гледката не е никак лека  Tired Tired ...

ooooh! Поста пак стана много дълъг ...

Поемам ангажимента  Peace да звънна още утре в Дом "Майка и дете" в Бургас и в този в Средец ... Това като начало ...
Но 1во исках да говоря с ДБМ - СОфия /наскоро бях в контакт с тях/ дали могат да ни помогнат да купим памперси /ако решим/ - 3то качество за 0,07 лв на бр. ! Не се притеснявайте не са чак толкова зле и за Домовете вършат работа ....

# 224
Ей Lucyl30 браво страшна си  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт