Изпълнителен лист за дело за режим на лични отношения

 • 6 951
 • 42
 •   1
Отговори
# 15
 • Далечният изток
 • Мнения: 15 675
Не е работа на майката самосиндикално да лишава бащата от права. За това има съд. Ако има съдебно решение, е длъжна да го изпълнява.

# 16
 • Мнения: 8 096
явно ѝ се струва по-безопасно да понесе санкциите от неизпълнение, пред това да пусне детето с него..
не е хубава тази ситуация да, но не се знае защо е така..
не е като да са се развели вчера и тя след развода да не му дава...
минали са години в уж добри отношения и изведнъж нещо се разминава тотално..
като иска да си действа той с наказанията, но ще отдалечи детето от себе си, колкото и да се гневи на майката..

# 17
 • INFJ
 • Мнения: 10 014
Какво й се струва на нея и преценката й за ситуациите, може да се разминават с реалността.
Иначе това с отдалечаването на детето действа в различни посоки. Някой ден може да се отдалечи от нея, когато осъзнае, че умишлено го е ограничавала от правото да има баща.

# 18
 • Мнения: 8 096
реално той иска детето да пътува някакви огромни разстояния през уикендите с него, за да са заедно и да го заведе у дома си..
не ще постепенно да се сближават, не ще на хотел близо до детето, не ще да се съобразява кое е добре за детето му, особено в училищен режим..
миии да се разправя с адвокати като му е толкова акъла..
кой каквото сам си направи..

# 19
 • INFJ
 • Мнения: 10 014
Не е казал, че не ги иска тези неща, това стана ясно още в предната тема. Още тогава каза, че е склонен на компромиси. Но другата страна не е, та затова са адвокатите...

# 20
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 13 723
мисля, че едно НЧХД е щадящо за детето. Smiley

# 21
 • Мнения: 8 096
каза, че иска поне в началото да го води редовно у тях и като види, че се изпълнява това условие стриктно, можело да го взима един път месечно само и да прави компромиси...
демек иска да си начеше крастата и после когато му е кеф..
сетил се, като тръгнало детето на училище да го насилва да пътува стотици километри, за да спи у тях..
да се оправя..както се казва...

# 22
 • INFJ
 • Мнения: 10 014
Ясно, че няма подходящ момент, когато няма желание. Но все трябва да се започне от някъде.

# 23
 • Мнения: 8 096
да си блъска главата, негова работа..
ама да не занимава целия свят с драмите, които сам е създал..

# 24
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 13 723
негова е, разбира се. не си правете труда.

# 25
 • Мнения: 316
Гледам, че един трол, който явно прекарва половината си живот в бг-мама пак е налазил мой тред с коментари не по темата. Тъкмо щях да моля да заключат тая тема, но гледам, че някой бодър модератор е заключил следващата тема, която открих, така, че явно ще се пише тук. Моля пишещите да игнорират трола (ясно е за кого става дума).

И така:

Получих въпросния изпълнителен лист и той е вече при ЧСИ-то.

Изглежда, обаче (както предположи и Аида), че за следващата седмица ЧСИ нищо няма да направи щото най-вероятно още не са пратили покана, а поканата, ако разбирам правилно, трябва и да бъде връчена - каквото и да значи това.

Не е ясно кога ще стане това защото ЧСИ ми пратиха имейл, че "делото е разпределено на ПЧСИ за доклад".

Те имат 1/2 лист А4 (изпълнителния лист) и върху него явно се канят да пишат есе.

С други думи - не е ясно кога изобщо ще стане нещо та аз най-сетне (след повече от година прекъсване) да мога да видя на живо детето си.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 08:48 от N_ik

# 26
 • Мнения: 15 046
Вие чувате ли се с майката, тя позволява ли на сина ти да си говорите, поне за малко. Ако се чувате, поговори с детето, че идваш да го вземеш, сподели плана си, зарази го с цветни моменти, които ще преживеете заедно на това пътешествие.  На ЧСИ преди няколко години им орязаха правомощията при принудително изпълнение на този режим и няма какво толкова да разчиташ на него. Ако майката не разговаря с теб, пишеш и имейл и я уведомяваш, че съгласно решението, ще бъдеш на еди-коя си дата пред дома и, за да ти предаде детето. Вземаш с теб свидетел. Ако не ти отвори, звъниш на 112, те могат да дойдат, могат и да не дойдат. Ще те насочат към съответното РУ. Подаваш там сигнал. Това се прави с цел събиране на писмени данни.Иначе, прокуратурата отказва да образува НОХ дело, защото престъпленията по чл.182, ал 2. от НК, са от частен характер. Ако проведеш горната процедура поне 3 пъти, завеждай си наказателно дело, стига се възмущава от институциите. За съжаление, тук е така и татковците са безсилни. Все още върлува манталитетът, че децата са собственост на майките. В Норвегия да са и взели детето, и да са го предали на теб, но тук никой не си мръдва пръста да промени нещата, да се спазват законите, и децата, в крайна сметка, са губещи от тези майчини извратени амбиции. Успех.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 09:21 от tays

# 27
 • Мнения: 316
Вие чувате ли се с майката, тя позволява ли на сина ти да си говорите, поне за малко. Ако се чувате, поговори с детето, че идваш да го вземеш, сподели плана си, зарази го с цветни моменти, които ще преживеете заедно на това пътешествие.  На ЧСИ преди няколко години им орязаха правомощията при принудително изпълнение на този режим и няма какво толкова да разчиташ на него. Ако майката не разговаря с теб, пишеш и имейл и я уведомяваш, че съгласно решението, ще бъдеш на еди-коя си дата пред дома и, за да ти предаде детето. Вземаш с теб свидетел. Ако не ти отвори, звъниш на 112, те могат да дойдат, могат и да не дойдат. Ще те насочат към съответното РУ. Подаваш там сигнал. Това се прави с цел събиране на писмени данни.Иначе, прокуратурата отказва да образува НОХ дело, защото престъпленията по чл.182, ал 2. от НК, са от частен характер. Ако проведеш горната процедура поне 3 пъти, завеждай си наказателно дело, стига се възмущава от институциите. За съжаление, тук е така и татковците са безсилни. Все още върлува манталитетът, че децата са собственост на майките. В Норвегия да са и взели детето, и да са го предали на теб, но тук никой не си мръдва пръста да промени нещата, да се спазват законите, и децата, в крайна сметка, са губещи от тези майчини извратени амбиции. Успех.

Имам онлайн контакт с детето си. Майката и това беше отрязала, но водихме дело в чужбина (тя живееше там доскоро) и чуждият съд я задължи да ми осигури онлайн контакт. За сега поне това съдебно решение, в общи линии, го спазва.

Аз вече съм и писал, че искам да го взема, но тя заяви, че няма да го допусне. Явно просто ще трябва да мина и през цирка със звъненето на вратата и обаждането на 112.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 09:33 от N_ik

# 28
 • Мнения: 15 046
Ако не отвори, обясняваш на 112 , че укрива детето. Ако дойдат, показваш им решението и ИЛ.
Или ги прилагаш в РУ като копия в жалбата.
Това е съставомерно престъпление, ако го укрива. По- сложво е, ако отвори и наговори детето, че не иска да тръгне с теб.
Но пак е пресъпление, има практика по чл. 182, ал.2 НК в този случай

# 29
 • Мнения: 316
Ако не отвори, обясняваш на 112 , че укрива детето. Ако дойдат, показваш им решението и ИЛ.
Или ги прилагаш в РУ като копия в жалбата.
Това е съставомерно престъпление, ако го укрива. По- сложво е, ако отвори и наговори детето, че не иска да тръгне с теб.
Но пак е пресъпление, има практика по чл. 182, ал.2 НК в този случай

Мерси за съветите!

Допускам, че или няма да отвори вратата или ще отвори вратата и ще каже, че не мога да го взема и ще предложи вместо да го вземам да го видя за час-два в дома и. В този случай пак да звъня на 112?

Да водя ли свидетел? Това последното ми е най-неприятно защото ще трябва да занимавам някой приятел или познат с тези простотии.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 09:52 от N_ik

Общи условия

Активация на акаунт