Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Какви са нормалните нива на хормона hCG по време на бременност?
Какви са препоръките за витамини по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Симптомите на бременността могат да включват умора, болки в кръста и корема, промени в гърдите, липса на апетит и повишена чувствителност на гърдите. Тези симптом често се свързват със започналата бременност. Симптомите на бременността могат да включват гадене, повръщане, болки в кръста, чувствителност на гърдите, умора, промени в апетита и хранителните предпочитания. Освен това някои жени изпитват често уриниране и повишена чувствителност към миризми. Някои от обичайните симптомти на бременността включват увеличаване на гърдите, умора, гадене и повръщане, болки в кръста, повишена чувствителност към определени храни, промени в апетита, често уринниране и повишена чувствителност към миризми.
-
Какви са нормалните нива на хормона hCG по време на бременност?
Нормалните нива на хормона hCG (човешки хорионгонадотропин) се увеличават по време на бременност. Например, в периода от 3 до 4 седмици след последната менструация (LMP), те могат да варират от 5 до 426 mIU/ml. По-нататък, от 9 до 12 седмици след LMP, стойностите могат да бъдат между 25 700 и 288 000 mIU/ml. Важно е да се отбележи, че тези стойности са индивидуални и могат да варират при различни жени.
-
Какви са препоръките за витамини по време на бременност?
Препоръките за витамини по време на бременност включват прием на фолиева киселина, която е от съществено значение за развитието на нервната система на бебето. Освен това се препоръчва консултация с лекар относно избора на подходящи витамини за бременни, като например тези с желязо и калций, които са важни както за здравето на майката, така и за бебето.
-
Какви са някои съвети за бременни жени и препоръки за бременни жени със здравословни проблеми?
-
За какво се използва Но-шпа?

Май единсвеното неприятно е, че нямам апетит. Не ми се гади все още, но просто нищо не ми се яде. Аз от малка закусвам сутрин, а от една седмица само по един фреш пия. Вчера бях при родителите ми и само една салатка изядох и малко пастърма имаше нарязяна. Днес се постарах малко повече обаче.
направо ви се чудя как не ви се яде. При мен може да влияе и фактът, че спрях и цигарите - голяма драма не знаех че съм толкова пристрастена. Но поне не ми се яде сладко, че тогава ще се търкалям, умирам за зелена салата и представете си боб, никога не съм го обичала особенно. Получавам от време на време болки ниско долу, което разбрах че е нормално, гърдите ме болят и са постоянно напрегнати, други признаци нямам. 
Пък и работя, някъде към септември октомври ще е се нанасяме и в новото си жилище...Ох, не знам...знам само, че при всички положения ще се зарадват. Само не знам каква ще бъде първата им реакция. Мисля да изчакам до първата среща с лекаря. А родителите на приятеля ми - те ще са на 7 небе. Той и без това е на 30г, те от кога си мечтаят за внуче и намекват от време на време.
Аз исках да кажа, че и аз не се оплаквам след списъка, които изредих.
Но пък е хубаво, че ти вече имаш опит и ще можеш да ни даваш съвети.
Но през следващите месеци ще гледам да забравя страха от напълняването и да мисля само за доброто на бебчо! Е, като си помисля сега ще може и с 20-30 кг да напълнея... 
може и да ни помогне, поне при мен се очертава да изкарам някой друг месец на морето с таткото 
За сега знае само кумата ми, с нея ще ходя на преглед, че хич не ми се ходи самичка.
, но няма кой да ме остави
, от както пия фолиева к-на съм качила 2кг, без да променям хранителния си режим, но каквото такова, важното е бебето да е здраво 

...аз май ще си легна след малко, защото до късно си подготвях презентацията и на сутринта в 6 станах...