Бъдещата ОКТОМВРИЙСКА мама тест с две черти видя и лицето и от радост засия! :)

• 12 964
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро, момичета  Hug
ndin4eva i Nigella, добре дошли   bouquet, честити ви две чертички, пожелавам ви лека и безпроблемна бременност и накрая сладки и пухкави бебоци   bouquet
ndin4eva, и за мен това е втора бременност и също малко се страхувам, а първия път бях толкова спокойна и уверена Flutter, предполагам като минат още няколко седмици пак ще се поуспокоим  Naughty
Момичета  Hug, много се радвам че ви има, че ще си бременеем заедно   bouquet

# 61
Добро утро и от мен момичета! Виждам че се множим с пълна пара и много се радвам за което newsm68 . ndin4eva i Nigella първо добре дошли при нас и честито! Лека и безпроблемна бременност!  Hug Hug Hug Veniti и аз нямам търпение да минат тези първи седмици че за всяко нещо се притеснявам и мисля. И при доки още не съм ходила, защото още ми е малко рано. Искам като отида и да си го видя мъничето!  newsm30

# 62
  • София
Хайде и аз да се запиша  Simple Smile
Следя темата от няколко дни и се чудя дали да се запиша или не, понеже още не съм съобщила в службата, пък тука четат много колеги ... newsm78
В крайна сметка реших просто да не си слагам лентичка засега, пък да се запиша.
По калкулатори разни терминът е на 4.10.

За мен това е втора бременност, с баткото живот и здраве, ще има 5 години и малко разлика, а с мама - 30 години разлика. Постарахме се няколко месеца този път, не стана от раз, както първия.
За мое успокоение, сега ми се гади много рядко, и то вечер, не сутрин   Shocked Първият път по време на този период вече си повръщах бая обилно. Дано този път не е така. 
Не съм ходила на лекар още, но всички симптоми + две чертички са налице. Ще изчакам поне до другата седмица. (Първият път по това време вече бях посетила лекар, но така или иначе се видя само точка и няколко седмици по - късно пак трябваше да ида ... сега реших наведнъж).
Пия фолиева киселина и аз, ама досега що фолиева киселина съм изпила, не мисля че от нея се пълнее ...

Та така, в сравнение с първия път, доста по - малко еуфория ме гони, в смисъл, за много неща съм подготвена, въпреки че съм и позабравила. Бебето е много желано. Иска ни се момиченце ... и на тримата.
Бъдещият батко много се радва (от няколко месеца ме подканя да му родя бебе, че му било скучно сам да спи в стаята си).
Та, това е. Първият път още нямаше форум, после го заформихме... За пръв път пиша в такава тема, но ми се струва интересно и полезно.
Само дето не влизам особено редовно по форума че: работа - градина - вечер за малко вкъщи - градина - работа ... Но имам намерение да наминавам от време на време  Simple Smile

# 63
rally, здравей и добре дошла  Hug
Лека и безпроблемна бременност ти желая.
И моят термин за сега е 4-ти 10-ти.
За гаденето и на мен ми се гади само вечер, а сутрин се чувствам най-добре. Чудих се дали нещо не съм дефектна, но виждам, че не съм единствената, така че явно няма проблем Simple Smile
Пък и ти си била бременна скоро и имаш много пресни спомени. Няма да шашкаш за всяко нещо като нас  Rolling Eyes

# 64
Rally, добре дошла и от мен при бъдещите октомврийски мами.   bouquet Честито и лека и безпроблемна бременност. Момичета като ви чета и направо си мисля че на мен нещо не ми е наред. Въобще не ми се гади още, нито апетита ми е по - голям (Е, аз винаги съм си имала  Blush )Обаче просто умирам за сън и то по всяко време. Снощи съм заспала в 9 часа.  hahaha Това май въобще не е нормално.  Thinking Почвам да се замислям.
И още нещо искам да питам работещите бременилки вие кога мислите да казвате на шефовете си, защото аз искам да го помоля да ме осигурява на повече пари заради болничните. Вие на какво положение сте?  newsm78

# 65
katalina,  и на мен също не ми се гади, нито ми се яде нещо по-особено, а ми се спи като на котарак  newsm09   и се задъхвам като правя гимнастиката си сутрин, или се изкачвам по-бързо по стълби.
Ти кога мислиш да ходиш  на лекар?  Искам и аз като отида да го видя мъничето  Hug

# 66
  • София
Мен ме осигуряват на 250 лв и каквито и молби да отправям надали ще вдигне мизата Laughing Няма да е много доволен за бебо, но няма да го покаже, още когато се омъжих миналата година, той каза "опа- ще останем и без меги", нашият колектив е предимно женски и то все на възраст, която вече е време за бебоци, даже сме закъсняли - прехвърляме 30-те , аз съм втората бременилка за последните 3 месеца, усещам как ще започнат да му се изправят косите Laughing

rally   Hug
брей тези калкулатори и аз съм за 04.10 интересно ми е какво ще каже доки днес. Рали казва, че само точица ще видим - дай боже -  Praynig
Явно съм от нетърпеливите - точица, точица, ама да си я видя Laughing
А таткото е далеч и заръча снимка да има на точицата - без снимка да не съм се прибирала, после да я кача на рс-то и да му я пратя Laughing

katalina  и аз заспивам доста по-рано от обикновенно, но се будя също доста рано, много ме болят гърдите и вече плача за нови сутиени, направо не мога да ги пипна, и кръстът ме боли или бъбрек не знам какво е, ще се консултирам с лекаря днес може просто да съм спала отвита.

# 67
И аз си го мисля това, да предложа на шефа да ме осигурява на по-висока заплата. Мисля да му кажа да ми отдържа разликата, която ще трябва да внася в НОИ заради това.
Да ви кажа, изобщо не съм наясно как стои въпросът с майчинството. Каква част от заплатата ти дават и за какъв период?
Много се надявам някой да знае.

katalina, не си единствената поспалана Simple Smile Аз още от преди закъснението едва си държах очите отворени по цял ден. Даже след работа се тръшвах да подремна (между 6 и 8 вечерта) и после към 11 вече едва гледах пак Simple Smile Но сега имам много работа вечер и не мога Sad
Никога не ми се е случвало с докосването на главата до възглавницата, вече да съм в най-дълбокия си сън, но сега всяка вечер съм така.
Какво пък, нали сънят е полезен за кожата, ще имаме по-малко бръчки после  Joy

# 68
  • София
Здравейте на всичко нови момичета! Hug Много се радвам, че се увеличаваме...пожелавам ви на всички една лека бременност!  bouquet  bouquet  bouquet

Да се похваля днес бях при доки. Онова кървене май само онази сутрин беше и беше наистина една-две капки (нали дълго бяхме с милото разделени, и правихме секс предишната вечер и си мисля, че по-скоро някъде се е цепнала кожичката лекичко). Но...видяхме си плодното сакче, цели 9 мм Heart Eyes Хубаво се е имплантирало в матката. Но тъй като овулацията ми е била на 17 ден и сакчето не отговаря на 5 г.с. , даже видиозона нямаше толкова малка мярка.  Laughing изглежда и терминът ми ще се измести....но за това има време. Иначе - оказа се, че лигавицата на матката ми е 1,6 см, а е хубаво да е над два и ми пуснаха кръвно изследване на прогестерон, за да видим дали е достатъчен да изхранва бебо.  Изписаха ми и хапчета за запек, гадене и повръщане и но-шпа за болки и спазми. Аз още ги нямам тези признаци, но за всеки случай. А относно но-шпато, мойта гинеколожка каза, че е задължително всяка бремнна жена трябва да го има в чантичката си. Каза, че матката се съпротивлява и иска да изхвърли ембриона, защото той все пак променя обема и и за това имала контракции, но но-шпа-то я успокоява. Simple Smile Освен това ще продължавам да пия фолиева киселина, но ми каза, че от витамини няма нужда, чак след 3 месец. Хмм...още нещо полезно да ви споделя?  newsm78 Общо взето ми сподели как да се храня, какво да правя и какво не и т.н. Следващия преглед се разбрахме да е след 2 седмици, а сестрата каза след месец. Аз месец май няма да издържа...определено ще отида по-рано да си видя сърчицето! Mr. Green

Сега като чета си говорите за спане....ех, как ми се затварят очите над бюрото. Но още само 2 часа и половина и край на работния ден.....  Joy

# 69
Здравейте момичета  Hug
rally, добре дошла   bouquet Лека и безпроблемна бременност  Hug
Ивон, радвам се, че всичко е наред Hug. Това, което са ти казали за но-шпа и аз го знам от предишната ми бременност, моят лекар ми беше казал без но-шпа никъде да не ходя Naughty Сега все още не съм си взела  Embarassed. Аз ще ходя след 15 февруари, за да видим има ли сърдечна дейност, дано всичко да е наред  Praynig  Praynig  Praynig
Момичета и на мен много ми се спи, имам чувството, че навсякъде мога да заспя (дори на стола пред компа, но добре, че имам работа)
Карина, при болнични по бременност и майчинство се изплаща 90% от заплатата, на която си се осигурявала последните 6м, периода е 45дни преди раждането и почти до навършване на 9месеца на детето, така че, момичета, ако имате възможност осигурявайте се на по-висока заплата. Аз от този месец също се осигурявам на по-висока заплата, като разликата е за моя сметка

# 70
Такаааааа ами да започвам подред.  newsm47
Nigella,  аз още не съм решила точно, но мисля към 14.02, хем е празник на милото ще му е снимчицата като за подарък и изненадка, не че не знае, но ..., а и би трябвало тогава хубаво да се види, само че друг е въпроса дали ще има часове при моята доки, че там е малко сложно с часовете. Ще пробвам по телефона другата седмица.
Меги, при нас е долу-горе същата картинка. Ние сме 2 момичета които се занимаваме с административната част на фирмата. Колежката ми ще излиза скоро в майчинство, април трябва да ражда, аз много и се радвам, но ще ми е мъчно, че и друга май не ще шефката да взима. На мен не ми и трябва де. Но след като живот и здраве и аз ще излизам ще се наложи. Само че притеснява ме каква ще вземат, че като знам как подбират персонал мале мале ..... Но все пак трябва да се обучаваме с някойййййй(яяяяяяяяя). Май се поонесох спирам вече по тая тема.
Карина аз мисля от 1 март с допълнително споразумение да ме осигурява на повече, но не знам с колко и не знам дали няма да е късно. Мисля още утре да се обдя на счетоводителката да се консултирам с нея по тоя въпрос.  ААААА и не знам шефа какво ще каже де в крайна сметка. Нали последната дума е негова. Но още не смея с него по тоя въпрос. Та аз още при доки не съм ходила.
Ивон благодаря за инфото. Ще ни е полза. Сега като те чета и си мисля май и по рано да отида, пък точица точица. Пак е нещо. Може да има и нещо друго.
Венити и аз така знам само че не бях сигурна 80 или 90%.
А сега на всички поспаланки искам да раздам по една възглавничка  Joy  smile3524

# 71
Момичета помогнете ми да си сложа и аз лентичка  че нищичко не разбирам!Голям срам ама е това положението! И аз смятам да ходя при моя доки към 14.02 за да си направя подарък че тогава съм се пръкнала аз    newsm53    пък и да е минало време за да се види нещичко!

# 72
  • София
Благодаря за милото посрещане  Simple Smile
Започвам наред:
 - на тези, на които не им се гади - да ви имах проблемите (има жени, на които въобще не им се гади, а други повръщат до края, така че: радвайте се  Simple Smile)
 - на колегите си ще кажа другата седмица края (просто заради чисто служебни причини), те знаят, че планирам забремменяване, така че няма да са изненадани;
 - за осигуровките - така или иначе ме осигуряват на пълна заплата, нямам проблеми в това отношение;
 - за точиците - все си е хубаво да я видиш. Ама първият път много се притеснявах за всичко като вас, треперих 2 седмици дали ще се появи сърдечна дейност и прочие ... Пък и сега много работа имам в службата точно тези две седмици ... абе по - безотговроно я карам  Simple Smile Дори нямам време да ми се доспи ...
 - лентичката се слага така:
избираш си каква лентичка, отиваш на съответния сайт, следваш стъпките и накрая копираш в подписа си това, което ти се изписва в ББКод полето.
Хайде лека вечер   bouquet
(аз приключвам и отивам да си взема звяра от градина)

# 73
  • София
Здравейте момичета , видях си точицата newsm44
Доки ми изписа дуфастон или нещо подобно, не съм го купила, а лекарите пишат с краката си. Било вид хормон, който предпазва да не бъде изхвърлен плодът от матката, а аз имах преди 2 год проблеми с матката и предполагам затова ми го е изписъл. Каза същото като докторката на Ивон за но-шпа и да продължа с фолиевата киселина.
Нашата точица е още по-малка само 0.59см - много и се радваме с таткото, пратих му я на и-мейла  Laughing чакам го с нетърпение. Определи ми термина на 03.10 - тогава е роден татко Crazy
Следващят преглед ми записа за 28.02.

Ивон честито плодно сакче - вие сте малко по-големи от нас :lol Grinning и да не забравя - по-леко с кекса Grinning

ndin4eva   вече си имаш лентичка честито

katalina   май те заразихме с тези точици , аз умрях от кеф като ми я показа доки, бях с кумата и двете охкахме и ахкахме. Доста комично е било сигурно отстрани.

Veniti чак на 15.02 - това не бих го издържала, но явно момичетата с втора бременост са по- наясно с тези неща, а ние новаците бързаме ли бързаме.

Карина успех с шефа, на мен ми предстои същият разговор, от проба не боли Mr. Green

Praynig  Praynig  Praynig всички бебета и мами да са добре

# 74
Май е време и аз да се присъединя към октомврийските мами! Привет на всички сладурани тук! Чудесно е това, че ще сме заедно и че ще можем да си споделяме и помагаме тук!   Hug  bouquet  По изчисления на един от калкулаторите, на които попаднах, терминът ми се  очертава да е 05.10, но като имам предвид че цикълът ми е по-дълъг, бебо може и да зъкъснее. С таткото сме семейство от 2 години и нещо и сме на по 27 години. Това ще е първото ни бебче, което, както се очертава, ще е зодия Везни! Така, че вкъщи ще се съберем пълен отбор от въздушни знаци - аз съм Близнаци, а той Водолей! Ще е хубаво през октомври освен годишнина от сватбата да си празнуваме и бебешкия рожден ден  newsm38.
Виждам, че не само при мен признаците още не са започнали да се проявяват в пълната си прелест, което ме успокоява. Аз съм още в самото начало, май към 4 г.с. и ми е рано за доки, но към края на другата вече съм решила да го посетя. Малко ме притеснява това, че не ми се гади много, само дето глезените ми са ужасно подути, особено вечер. Явно няма да ми е лесно през идните месеци, но това да е. Спокойна вечер мами и да скоро!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт