Бъдещата ОКТОМВРИЙСКА мама тест с две черти видя и лицето и от радост засия! :)

• 12 965
  • 303
  •   1
Отговори
# 75
  • София
mamma mia   Hug
За краката изпитана рецепта - вечер със студена вода ги поливаш и ги вдигаш на високо, само внимавай да не се простудиш, ако искаш пропускай зимата студената вода Grinning
Таткото да ги разтрива с някое отпускащо масло Grinning

# 76
Ох, какви спомени нахлуха в мен, когато видях темата newsm53.Много се радвам за вас и Ви пожелавам весели и незабравими мигове с растящото коремче preggo и след това с малкото съкровище newsm32.
Сега се сещам, че на 01.02 доктора потвърди бременноста ми newsm47.

# 77
  • София
meggyv - Честито и на вашата точица! Да расте и да ви радвам много с таткото! newsm44

Сега като гледам, че на теб са ти определили терминът за 3.10, значи моят може по-напред да се измести:))) Аз много искам девичка Praynig

Ивон честито плодно сакче - вие сте малко по-големи от нас :lol Grinning и да не забравя - по-леко с кекса Grinning

Забравих да кажа какво ми каза докторката и за секса. Максимум 2 пъти в седмицата... Naughty Но...май, май ще го забравим и това. Важното е бебо да е наред . Всъщност ние не сме се отказали и от близнаците, вярно нямаше 2 плодни сакчета, но сега разчитаме на еднояйчни.  Mr. Green

Момичета, аз вчера забравих да ви кажа и още нещо. Доки ми каза, че нормално се препоръчва около 12 кг. напълняване. Каза да забравя сладкото, да забравя всякакви храни на основата на бяло брашно - особено макаронени изделия и пици, само пълнозърнесто, както и да не ям много въглехидратни храни като картофи, защото те само напомпвали майката и не били полезни за бебето. Трябва да се ядат белтъчини - мляко, месо, но не мазно, много плодове. И...изглежда аз скоро не съм била на диета, но сега предстой.  Mr. Green Вие как смятате да процедирате? Да ядете какво ви се яде или да ядете какво трябва?

Чета, че си говорите за разговора с работодателите. Уф, и аз още не съм го решила този проблем. От една страна ми мина мерака да казвам на целия свят, от друга тези разговори трябва да се проведат. Чудих се дали да не изчакам да видя първо сърчицето, за да съм поне сигурна, че всичко е наред. (да изключа поне  "кухо яйце"). Пък тогава вече и на родителите да казвам. НО има поне 2-3 седмици до тогава. Ще видим. Но пък ще чакам вие да се похвалите как са минали разговорите:)))))

mamma mia Добре дошла и тук!  bouquet

# 78
mamma mia, ndin4eva  - Добре дошли!!!   bouquet   bouquet   bouquet  Лека и безпроблемна бременност!
meggyv - Честита ви   точица!  Hug
Ивон честито плодно сакче !  newsm51
Много се радвам за всички !  newsm44
Аз още не съм посетила док. , но мисля да е  тия дни.Вие момичета как мислете на 14 дни закъснение дали ще се види вече сърчицето ? newsm78

# 79
  • Стара Загора
Здравейте,
казвам се Таня, термина ми е за 5.10, но не мисля че ще го дочакам Simple Smile
Имам дъщеричка Никол на 2 години и 4 месеца.
Голяма група се заформя Simple Smile
На преглед мисля да отида средата на февруари, не сме казали още на никого, освен на брата на съпруга ми, но той е в чужбина и го зарадвахме по Skype.
За но-шпа с първата бременност лекарката ми го изписа след като една нощ не можах да спя от болки в кръста, мисля че най - вече като болкоупокояващо е.
Засега не ми се гади, даже преди като пиех фолиева ми се гадеше, а сега не. С първата бременност само един лош  ден имах, е сутрин ми се гадеше, но след хапване веднага с отваряне на очите на сирене или кисело мляко, или солети ми минаваше.
Пожелавам на всички лека и спокойна бременност  bouquet

# 80
  • София
titinka - знам ли.  newsm78  Чела съм теми, че при някой се вижда 6 г.с., при други 7-8 г.с.  То зависи и от овулацията. Вчера примерно бях с точно една седмица закъснение и точно в 5 г.с., пък сакчето беше мъничко още, защото овулацията ми е била по-късно. т.е. при мен определено 2-3 седмици още ще трябват, за да се види сърчицето. Но ще стискам палци вие да сте пораснали повече вече и да се похвалиш. Много ще се радвам някой да ни разкаже какво е да се види сърчице.  Hug

tanya_p
- Добре дошла! Hug

И тъй като вече си имаме много мами, за които това е втора бременност ще ви попитам - вие колко кг. качихте по време на първата?Simple Smile

Социологическо проучване си правя.  Mr. Green

# 81
Здравейте момичета  Hug Как сте тази сутрин?
Добре дошли на новите мами  Heart Eyes, супер и една мама от Варна, от кога чакам Hug
На тези, които не им се гади, не се притеснявайте Flutter, всичко е индувидуално, на мен също не ми се гади, само ми се спи, спи, спи  Sunglasses
titinka, след 14 дни ще си 6г.с, не съм сигурна дали  ще се види сърдечна дейност, ако имаш търпение изчакай още малко.
Ивон, това което ти е казал доктора за въглехидратите звучи много разумно. Аз от 1г ограничавам въглехидратите до 20% в дневното си меню, за сметка на белтъчините и мазнините и се чувствам много добре, мисля да продължавам да се храня по същия начин, ако ми се прияде нещо въглехидратно ще си хапна, но без да прекалявам  Mr. Green
meggyv, аз точицата я видях, сега чакам 15.02 за да видим сърдечната дейност  Praynig
mamma mia, граничи солта и въглехидратите, тъй като задържат вода в организма и виж как ще се чувстваш, освен това не стой дълго време в едно положение, без значение дали си права или седнала  Naughty
Приятен ден, момичета   bouquet отивам да поработя  Hug

# 82
  • Стара Загора
Аз качих много 20-25, но моето е от стоене на едно място по цял ден на работа седнала, вечер с колата до вкъщи,и много спях в 18:30 до към 20:00 и после си лягах в 21ч, очите ми сами се затваряха.
Ако имате въможност за повече разходки е най- добре.
Хубав ден!

# 83
  • София
tanya_p  Hug
Определено ще се опитам да не ставам слонче, не стига че вече съм с 3 кг. отгоре. Предимно плодове зеленчуци, скара и сиренце и мляко, тестените работи само при голямо желание. Надявам се да не стане прасенце, че после трудно се свалят.

Veniti при мен се очертава да прекарам доста време във варна това лято, така че и мен може да ме броите от варненките Laughing

# 84
Привет на новите попълнения  Hug

Момичета, радвайте се, ако не ви се гади. Аз вчера изчетох темата на септемврийките, за да видя какво ни чака нас съвсем скоро и там как се жалваха от това гадене... Нашето за сега е цвете.

На мен също  ми попремина еуфорията да казвам на целия свят и смятам да изчакам до прегледа, поне да видя сърчице, пък тогава.

За храните, направих едно мащабно проучване и изчетох половината интернет на тази тема  Joy Ето в тази статия намерих най-полезна информация - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/652/37/

Ето тук можете да видите и останалите статии за храненето, някои други също си струват - http://www.bg-mamma.com/site/content/category/4/26/37/

Друга интересна статия - http://www.zdravoslovno.com/Advices/27Pregnancy-Diet.html

Поздрави на всички и успешен ден Simple Smile

# 85
Добър ден момичета!   Hug   Ивон по въпроса за килограмите с първата ми бременност качих 13кг. в нормите бях ама преди това се бях позаформила и тези отгоре и...... равносметката беше 86кг.към датата на раждане!!! А само като вмятане ще спомена че се запознах с мъжлето на 54кг   newsm12
 Та сега ще видим  както съм си едричка какво ще се получи!Важното е всичко да е наред пък с килограмите ще се борим! Приятен и усмихнат ден за всички а аз продължавам да се мъча с лентичката ми.Избрах си една и като въведох данните излезе че бременноста ми ще е триста и не знам колко си дни??   newsm62    та ако за известно време виждате странни сметки не се чудете ....аз ги творя!

# 86
  • София
ndin4eva  честита лентичка Grinning

# 87
Благодаря!   smile3503

# 88
На новите попълнения добре дошли при нас! Аз малко позакъснях с включването днес, но имах бая работа, която и досега не съм свършила. На всичкото отгоре и умирам отново за сън. През деня едвам си държа очите отворени а нощем се въртя цяла нощ. За тези килограми и мен много притесняват, но най - много ме притеснява факта че не мога да пазя каквито да било диети. След като ми се яде нещо си ям. Май ще съм от доста наддаващите мами  Joy. Но все пак мисля да почета статийките на Карина, че въобще не ми се иска да стана 100 кг Rolling Eyes

# 89
Привет мацки Hug
meggyv, ще се радвам да се видим лятот  Hug
Ивон, за килограмите е много относително. Аз първия път напълнях с 15кг, после се възстанових много бързо, но бях на 26  Mr. Green, сега не знам как ще съм, поне в малките месеци ще внимавам да не качвам, че накрая искаш-не искаш, кантара хвърчи нагоре  hahaha
Момичета, да ви кажа покрай мен само бременни, имам чувството че за нищо друго не говорим. Колежката ми е бременна, както и две мои приятелки, вече знаем и пола на бебетата  Flutter Много хубави са тези емоции  Hug Радвам се, че на мен пак ми се случва, но в същото време толкова се страхувам да не стане нещо  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт