Бъдещата ОКТОМВРИЙСКА мама тест с две черти видя и лицето и от радост засия! :)

• 12 970
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
Момичета ,   Wink
Да ви се похваля…… ходих на доктор. Видяхме сакчето , но док каза ,че чак другата седмица ще се видят … точицата и сърчицето. ( след 15 ден закъснение се виждала точицата , а след 20-ти се чува вече и сърчицето)
Термина  се оказва че е на 21 Септември  , което ме води на мисълта , че трябва да напусна вас   Weary и да се преместя в другата темичка при Септемврийките, но обещавам , че ще наминавам да ви следя как сте.   bouquet
Карина - Благодаря за полезната информация .  Hug

# 91
Изках и още да ви попитам на вас док. вече пусна ли ви изследвания ? Защото на мен да  newsm78 и се чудя не е ли още пък рано.

# 92
Какви изследвания ти пусна? Въобще какви изследвания се правят? Аз изобщо не съм наясно  Embarassed

Иначе не се притеснявай, че ни напускаш. Аз мисля, че в крайна сметка всички до момента тук ще се окажем септемврийки накрая Simple Smile

# 93
Иначе не се притеснявай, че ни напускаш. Аз мисля, че в крайна сметка всички до момента тук ще се окажем септемврийки накрая Simple Smile
  Joy   bouquet
А за изследванията ..... немога да ти кажа какви са , защото така са написани, че нищо неразбирам....  Като  взема резултатите  ще пиша.
Аз свърших с ходенето на лекции и сега трябва да се вращам на работа  Cry , а  въобще не ми се ходи , а и като знам как се натоварвам там ... много ме е страх  .......... между другото и да сядам да чета ,че след 2 седмици почват тези изпити  #Crazy 

# 94
  • София
.......
И тъй като вече си имаме много мами, за които това е втора бременност ще ви попитам - вие колко кг. качихте по време на първата?Simple Smile

20+ бях в средата на 8 месец. 9 свалих един и бях 19+при ражданет (имах си лични проблеми, от стрес беше).
Когато Мартин беше на 3 месеца, вече си бях като преди това, така че, спокойно. И коремът се прибра тогава (до голяма степен благодарение на кърменето  Peace)

За изследванията, доколкото помня първите бяха кръв и урина, стандартно. Определя се кръвна гурпа. Изследва се СПИН, Васерман. Както и стандартни показатели: хемоглобин, кръвна захар и т.н. Проверява се кръвното. Урината - за белтък.
Всъщност, ако скоро не сте си правили стандартни кръвни изследвания, не е зле да си направите ... за всеки случай  Wink

# 95
Извинявам се, че ви се меся пак:

за НО-ШПА - пие се само при болки, иначе за друго не помага, а понякога и за болките-само дето се успокояваш, че си пил нещо...

за шефа - майната им на шефовете-не им било приятно...Сега имате най-важната и отговорна задача - бъдещите ви бебчета!  HugКато си помисля, колко зор брах и аз с тая работа и шефа...сега най-малко мисля за тях Laughing

# 96
за изследванията - мама ralli ги е написала много точно, само дето кръвната група не е задължителна толкова рано.

# 97
  • София
Момичета, които сте ходили на първи преглед , а може да ми отговорят и откомврийки 2006 - имамли ли сте киста в началото на бременността? Мойта лекарка каза, че била на жълтото тяло, видях в съседната тема момичето споменава фоликулярна... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161932.0 ....и аз си помислих, че всички имат такава...но..нещо взех да се чудя  newsm78

# 98
Да ви поздравя и аз днес!  Hug
Виждам, че темата с килограмите е най-актуалната, но това си е нормално. Като се замисля и аз първо затова се почудих и както съм си качила килограми още от празниците, дано не са ни в повече. Но нали най-важното е бебо да е добре и нищо да не му липсва. Аз вече нямам търпение да отида на преглед, но знам че е рано и едвам се сдържам.  newsm12. Но ще устискам засега. Момичета, благодаря ви за посрещането, а на Венити и Меги мерси за съветите! Но това по-скоро си е от организма. Особено лятото е ужасно. С тази тежест, която сега, в това положение се засилва. Дори вече започвам да се замислям за това, каква поставка да си сложа за краката на работа, защото съм почти по цял ден зад бюрото и това ще ми е проблем.
Надявам се, че по-ранните мами ще се похвалят как е минал преглада при тях и ще споделят за съветите, които са им дали.   bouquet
Пожелавам ви спокойна вечер и сладки сънища!!!  smile3524

# 99
  • София
На мен ми кумата ми каза, че сме избрали прекрасно време да бременеем (не че ние можем да си избираме)  Laughing ,лятото няма нужда от дебели дрехи, можем да ходим по сандали, няма да има ботуши да обуваме, което било доста трудно,  Laughing Е найстина всяко време е хуваво , а още по-хубаво - много бременилки 

eli_gu   Благодарим ти. Навестявай ни по-често ще се радваме.

На мен момичета никакви изследвания не ми правиха, предполагам следващия път  Confused

Ивон Четох някъде че често се случва, не се притеснявай, нали доки те следи. На мен кумата ми направи страхотен подарък, книга  1 "Аз съм бременна "  от поредицата " Всичко за бъдещата майка" Много интересно обясняват- почти всичко, вчера до един часа четох . Но за киста точно никъде нищо не пишеше  Sad 

Лека нощ  Hug

# 100
  • София
Добро утро, момичета! Hug

Вече е доста късничко и не мислех, че аз ще съм първа.Simple Smile))

meggyv
- и аз си мислех, че това е най-подходящото време точно, поради същите причини.Simple Smile)) Мисля, че ще се чувстваме идеално.Simple Smile

А относно книжките - вчера моят приятел се прибра и извади един пакет. Оказа се, че поръчал онлайн книжки - за бременността на д-р Спок, Красива по време на бременност, Бременност и хранане, Моето първо бебе и д-р Спок Най-важното за бебето. Ще си имам доста за четене изглежда.  Mr. Green

Иначе за кистата - попрочетох из форума на зачатие, там като пуснеш в търсене "киста" и в почти всички теми за киста и бременност се говори.Simple Smile Изглежда наистина е нормално, следи се и тя сама изчезва до към 3 месец. Така че, ако има и други момичета, на които видят такова нещо - не се притеснявайте.Simple Smile))

Момичета-кокичета, сетих се и още нещо да ви питам.Simple Smile)) Вие предпочитания за пол имате ли или предчуствие..? Видях много сини лентички и за това Laughing

# 101
Здравейте момичета  Hug
Ивон, първа си тази сутрин, аз пък съм втора Mr. Green
Аз да ви кажа, не споделям мнението ви, че това е най-подходящото време за бременеене, ще сме с големите тумбаци точно в горещините, няма да можем да ходим на плаж, най-много в следобедните часове, бебетата ще се родят есента, след това ни чака дълга зима, но каквото такова Hug само да е живот и здраве и всичко да е нормално, другото няма да го мислим  Hug
Иначе за пола, аз този път нямам предчувствия, мъжът ми естествено много ще се зарадва на едно момченце, а дъщеря ми иска сестричка, че мъжете били едни такива.... Twisted Evil. За мен ще е по-лесно още едно момиченце, но и момченце няма да върна  Hug
Приятен ден, момичета  Hug днес е петък  Heart Eyes

# 102
Добро утро и от мен!
С радост и аз бих ви почерпила с нещо полезно, по позната ни приятна традиция от другия форум, но още не съм се обучила в това. Обещамвам съвсем скоро да вляза в час, а до тогава Чери може би ще се влючи!  thumbsup
Ивон, аз си имам още от самото начало едно такова усещане, че ще си е момиченце нашето бебче- живот и здраве. Не мога да обясня защо така, просто усещането ми е такова. Дори и когато си избирах лентичката без да му мисля към розово-лилавата се насочих. И да ви споделя една случка, която се надявам да не ви прозвучи много налудничаво...  newsm12. Но е нещо, което ми се случи, още преди да разбера, че не съм сама-  preggo и явно е било знак. И по същество- както обикновено от маркета да нас си купуваме моркови готови, опаковани, от които имах навика вечер да си приготвяме салата /нали е полезна/ и една вечер какво да видя...  newsm09 Вземам аз един от морковите и на него като щампован ..... /моля ви не се смейте/ виждам един зародиш, в утробата, ама като че ли някой го беше издълбал на зеленчука. Направо онемях!  newsm09. То си беше толкова ясно, че човек няма как де се заблуди. Веднага го показах на мъжото, но като се има предвид, че по бебетемата вече ме беше обявил за пристрастена, отрече да се вижда точно това. Аз все пак го снимах, но с мобилния си телефон и ако успея да го кача на компа, ще ви пратя снимката. Но въпреки това аз пак си останах спептична, докато на видях с очите си  EFP, но то няма как иначе да е. Дано поне сте се забавлявали с моята случка.
А идните месеци явно ще има сериозно  book, защото си мисля, че няма нещо през тези 9 месеца, което да е маловажно за нас.
Пожелавам ви един спокоен и кратък петък, а аз ще се залавям за работа вече.   bouquet     

# 103
  • София
Добро утро момичета,
Спорим на шега с мъжа ми за пола. Той естествено иска момче, аз може бе само да го дразня искам момиченче, важното е да е живо и здраво.
Честно да си призная имам усещане, че мъжът ми този път ще спечели stork-boy почти съм убедена, че ще е момченце. Даже без да се замислям съм сложила синя лентичка Laughing

mamma mia снимай го този морков, много ми е любопитно да го видя Laughing

Ивон честити книжки, чувала съм, че тези на др. Спок са едни от най добрите. Убедена съм, че когато се прибере мъжът ми  и той ще купи много книжки за бременност и отглеждане на бебета, не искам да му развалям удоволствието от това пазаруване Laughing

Veniti недей така. Ще ходим и на плаж , жегите няма да са големи, тумбаците ще ни бъдат малки в началото. Поне така се надявам.
Знам, че е много полезно да се плува когато си бременна, а къде по-добро място от морето. Аз винаги когато съм виждала тумбалана на плажа много съм и се радвала. Просто ще избягваме големите жеги по обяд, аз принципно винаги съм ги избягвала.

# 104
Бързам да хвана докато все още е утро, за да ви кажа Добро утро на всички   bouquet

За пола, аз много искам момиченце. И ми се струва, че ще е точно такова. Таткото не знам какво иска, мисля, че няма предпочитания.
Но и мисълта за момченце не ми се струва лоша. Още повече, че по време на цялото бебеправене си правих промивки със сода (против гъбички) и като нищо може да е и момченце  Thinking

А за плуването, на мен страшно ми се ходи на плуване и се чудя дали направо да не си взема карта за басейна на БСФС от април (тъкмо да се постопли). Как мислите, дали е вредно това, с което слагат във водата в басейните?
Ох, така ми се приходи Simple Smile
А за лятото как си мечтая!  Hug Flutter

Искам и нещо да ви питам.
Понякога сутрин имам едно такова слузесто течение, много оскъдно, само няколко капки, но понякога е бледорозово на цвят. Явно ме хваща параноята, но не знам какво е, някой може ли да хвърли малко светлина, ако сте имали или чували за такова нещо.
Мерси.

Успешен и лек ден на всички! Като гледам тук какъв сняг вали на парцали  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт