Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Какви са нормалните нива на хормона hCG по време на бременност?
Какви са препоръките за витамини по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността?
Симптомите на бременността могат да включват умора, болки в кръста и корема, промени в гърдите, липса на апетит и повишена чувствителност на гърдите. Тези симптом често се свързват със започналата бременност. Симптомите на бременността могат да включват гадене, повръщане, болки в кръста, чувствителност на гърдите, умора, промени в апетита и хранителните предпочитания. Освен това някои жени изпитват често уриниране и повишена чувствителност към миризми. Някои от обичайните симптомти на бременността включват увеличаване на гърдите, умора, гадене и повръщане, болки в кръста, повишена чувствителност към определени храни, промени в апетита, често уринниране и повишена чувствителност към миризми.
-
Какви са нормалните нива на хормона hCG по време на бременност?
Нормалните нива на хормона hCG (човешки хорионгонадотропин) се увеличават по време на бременност. Например, в периода от 3 до 4 седмици след последната менструация (LMP), те могат да варират от 5 до 426 mIU/ml. По-нататък, от 9 до 12 седмици след LMP, стойностите могат да бъдат между 25 700 и 288 000 mIU/ml. Важно е да се отбележи, че тези стойности са индивидуални и могат да варират при различни жени.
-
Какви са препоръките за витамини по време на бременност?
Препоръките за витамини по време на бременност включват прием на фолиева киселина, която е от съществено значение за развитието на нервната система на бебето. Освен това се препоръчва консултация с лекар относно избора на подходящи витамини за бременни, като например тези с желязо и калций, които са важни както за здравето на майката, така и за бебето.
-
Какви са някои съвети за бременни жени и препоръки за бременни жени със здравословни проблеми?
-
За какво се използва Но-шпа?
и да се преместя в другата темичка при Септемврийките, но обещавам , че ще наминавам да ви следя как сте.
и се чудя не е ли още пък рано.
, а въобще не ми се ходи , а и като знам как се натоварвам там ... много ме е страх .......... между другото и да сядам да чета ,че след 2 седмици почват тези изпити
)
. Но ще устискам засега. Момичета, благодаря ви за посрещането, а на Венити и Меги мерси за съветите! Но това по-скоро си е от организма. Особено лятото е ужасно. С тази тежест, която сега, в това положение се засилва. Дори вече започвам да се замислям за това, каква поставка да си сложа за краката на работа, защото съм почти по цял ден зад бюрото и това ще ми е проблем.
и явно е било знак. И по същество- както обикновено от маркета да нас си купуваме моркови готови, опаковани, от които имах навика вечер да си приготвяме салата /нали е полезна/ и една вечер какво да видя...
Вземам аз един от морковите и на него като щампован ..... /моля ви не се смейте/ виждам един зародиш, в утробата, ама като че ли някой го беше издълбал на зеленчука. Направо онемях!
, но то няма как иначе да е. Дано поне сте се забавлявали с моята случка.
, защото си мисля, че няма нещо през тези 9 месеца, което да е маловажно за нас.
почти съм убедена, че ще е момченце. Даже без да се замислям съм сложила синя лентичка