Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 863
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Сф
Как на какъв принцип? На принцип всеки, който кандидатства бива проверяван. Ако мислите, че на интервюто се взема решение- грешите. В много редки случаи е така, в повечето случаи се знае още предварително дали сте одобрени или не.

# 361
На принцип всеки, който кандидатства бива проверяван.

Имах предвид как извършват проверката и какво представлява тя, а не дали я правят на всеки кандидат (то е ясно, че е за всички).

# 362
  • Сф
Това само те си знаят.

# 363
Много интересен казус мина покрай мен - отказана виза на едното от две деца (детето е под 10 г)? Родителят има американско гражданство...
На какъв принцип вземат такива странни решения? Един вид детето не може да отиде да си посети роднините(баби, дядо), които живеят там от години..Съответно сега няма как да пътуват..
Чували ли сте подобен случай?

# 364
чувала съм за една жена, чийто съпруг и двете й дъщери живеят там. Май са американски граждани. Тя самата е ходила няколко пъти и веднъж, когато поискала да й подновят визата й отказали. Няма обяснение защо.

# 365
  • Sofia
Вероятно за да не отиде цялото семейство и да не се върне.
Предполагам, че искат едното дете (вероятно на случаен принцип) да е в България, за да има причина да се върнеш.

# 366
Вероятно за да не отиде цялото семейство и да не се върне.
Предполагам, че искат едното дете (вероятно на случаен принцип) да е в България, за да има причина да се върнеш.

Да, вероятно е така.. Но в случая и единия родител нямаше да пътува...Странна логика и провалени планове.

# 367
Здравейте! Разбирам, че визата В1/В2 за туризъм се издава за срок, който посолството прецени. Виждам, че много хора получават 10-годишни визи. Никъде не открих информация за какъв най-кратък срок е възможно да бъде дадена виза. Например може ли да дадат виза само за една година? Защото в такъв срок аз може да не успея да планирам и осъществя пътуването и визата да изтече.

# 368
1 година е минимума, но обикновено дават за 10 години

# 369
Здравейте! Разбирам, че визата В1/В2 за туризъм се издава за срок, който посолството прецени. Виждам, че много хора получават 10-годишни визи. Никъде не открих информация за какъв най-кратък срок е възможно да бъде дадена виза. Например може ли да дадат виза само за една година? Защото в такъв срок аз може да не успея да планирам и осъществя пътуването и визата да изтече.

Аз доколкото знам е една година минималната ,но не съм сигурен...

Един въпрос и от мене .Днес ни одобриха с жена ми .Можете ли да ми кажете в какъв срок връщат паспортите?Консула каза няколко дни ,но чета че може и да отнеме и до 10 работни дни ,което си е 2 седмици.

# 370
  • София
На едно семейство дадоха виза само за месец. Искаха да отидат на сватба на внук или да видят новородено внуче, вече не помня, но не работеха на договор по думите им.

# 371
Ужас! Един месец...
Благодаря за информацията.

# 372
Ужас! Един месец...
На мен ми дадоха за 1 година.. Изтече вече и сега се каня да подам за нова.
Мисля, че съм доста рискова (неомъжена, без деца) и затова само за толкова ми дадоха. Сега се чудя какъв е шанса да ми откажат нова виза...

# 373
  • Sofia
А ползва ли едногодишната?

# 374
Ужас! Един месец...
На мен ми дадоха за 1 година.. Изтече вече и сега се каня да подам за нова.
Мисля, че съм доста рискова (неомъжена, без деца) и затова само за толкова ми дадоха. Сега се чудя какъв е шанса да ми откажат нова виза...

И аз не съм женен и нямам деца, но ми дадоха за 10, така че предполагам това не е най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт