Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 31 126
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
То всъщност не е лошо да има "пробен ден", дори ще е ок да се въведе и в закона. Примерно 1 седмица, ако на някой не у е ок, договорът да се счита за невалиден. В момента това е в полза само за работодателя в изпитателния срок.
Понякога фирмата ти изглежда ок, но, като почнеш, виждаш, че нещо не ти е ок. Защо да се тормозите взаимно? По-добре да се разделите в рамките на седмица и без лоши чувства.
ох, ето...един да ме разбере Simple Smile
Мерси!

# 136
А за тоя пробен ден или седмица, каквото е, ще ти платят ли ако не те наемат?

# 137
  • Пловдив
Амииии...обикновено да Simple Smile

# 138
  • Melmak
То всъщност не е лошо да има "пробен ден", дори ще е ок да се въведе и в закона. Примерно 1 седмица, ако на някой не у е ок, договорът да се счита за невалиден. В момента това е в полза само за работодателя в изпитателния срок.
Понякога фирмата ти изглежда ок, но, като почнеш, виждаш, че нещо не ти е ок. Защо да се тормозите взаимно? По-добре да се разделите в рамките на седмица и без лоши чувства.
ох, ето...един да ме разбере Simple Smile
Мерси!

Значии идва един нов човек, за седмица му показваме всичко, даваме му достъп до информация и накрая си отива. Ми не е ок. И при нас новите чакат за аксеси поне седмица, не може за толкова кратък период да очакваме нов човек да научи куп процеси и да се адаптира.

# 139
  • Пловдив
Аксеси в София. Тук е друга България.

# 140
Е, все някакъв достъп до данни трябва да имаш, най-малкото. По имейл ли си ги пращате?

# 141
  • Melmak
Аксеси в София. Тук е друга България.

Е, добре, дори да не се налага да се чака за достъп. Все пак ще имаш достъп до някаква информация. Идваш, седиш 2 дена, крадеш инфо (примерно, нямам предвид теб конкретно, а човек, който иска да злоупотреби) и после си отиваш…

# 142
Не всички работят на системи и т.н. На повечето места палиш компютъра и това е - най-много да ти покажат някакво виртуално място за съхранение на файловете.
Просто според мен за 1 ден или 1 седмица много трудно ще се ориентираш дали ти е окей или не. Аз, ако съм работодател, мога през тази седмица да олекотя максимално режима на потенциалния служител и да го набримча на макс след като започне редовно.

# 143
То всъщност не е лошо да има "пробен ден", дори ще е ок да се въведе и в закона. Примерно 1 седмица, ако на някой не му е ок, договорът да се счита за невалиден. В момента това е в полза само за работодателя в изпитателния срок.
Това съществува, в изпитателния срок е възможно договорът да бъде прекратен без предизвестие и от служителя, ако е уговорено предварително и го пише в договора.

# 144
Значии идва един нов човек, за седмица му показваме всичко, даваме му достъп до информация и накрая си отива. Ми не е ок. И при нас новите чакат за аксеси поне седмица, не може за толкова кратък период да очакваме нов човек да научи куп процеси и да се адаптира.

А защо смяташ, че, ако някой не е на "пробна седмица", не може да открадне информация? Може да си почне работа на обикновен трудов договор и пак да се случи, ако това е целта му....
Дори според мен кражбата на данни би могла да стане от човек, който е дълго време във фирмата, от новопостъпил едва ли. Просто няма да е наясно какво и как да "открадне".

Това съществува, в изпитателния срок е възможно договорът да бъде прекратен без предизвестие и от служителя, ако е уговорено предварително и го пише в договора.

Възможно е да се сключва договор с изпитателен срок в полза на двете страни. Рядко е, но го има. Ако го има и залегнато в закона, да е задължително за всички изпитателния срок да е за двете страни, тогава супер. Обаче на работодателите това не им е изгодно и затова не се прави.

# 145
  • Пловдив
Соул, 100% съгласна.

# 146
За каква работа става дума?
офисна  мишка Simple Smile
Ама кой ти предлага договор от ден 1-ви? Simple Smile не съм го чула тук скоро...

Моля??? Винаги съм започвала с договор от ден 1-ви. Понякога съм ходила да го разпиша ден по-рано, но винаги в първия ми работен ден съм имала пуснат договор. Според мен е нередно, ако работиш няколко дни без договор.

# 147
  • Пловдив
Ок, разбрах...да приключим.
Благодаря за мненията!

# 148
  • София
Дават ти, каквото имат в момента от техниката. При нас се въртят, не раздават нов лаптоо всеки път.

Да, една мишка е 10лв. Моята лична, която ползвам, е 15.

# 149
  • Melmak
Разбира се, че всеки може да открадне всичко. Обаче едно е да си служител и тн, друго е да допуснеш случаен човек, който да седи там 1-2 дни. А и не знам как седи положението с договора? Подписваш някакъв срочен договор за няколко дни ли? Ако се случи трудова злополука?

Общи условия

Активация на акаунт