Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 31 126
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Херцен, може ли без ирония?

Първият сайт, който ми попадна:

https://plesio.bg/mishki-c-69978174.html?gclid=CjwKCAjw69moBhBgE … PybhoCdTsQAvD_BwE

Да, не е 10 лв. - 6,98 лв.

# 121
  • Пловдив
Пробно е думата...отиваш с нагласа да е твоето и да работиш, но може да има случаи още на 1 седм.да не е и преди договора да искаш да се махнеш и през това време, ако имаш друга оферта ще я изпуснеш без да си отишъл да я провериш.

# 122
… т.е. започваш да работиш без договор?

# 123
  • Пловдив
… т.е. започваш да работиш без договор?
повечето го предлагат след 2, 3 дни...т.е имаш вариант.

# 124
За каква работа става дума?

# 125
Ми, не мисля, че е законно да работиш без договор. Не знам как се навивате на такива варианти. А и за 1 седмица какво точно ще разбереш от работата освен, ако не си отишъл за работа на гише пък се окаже, че трябва да пренасяш камъни.

# 126
  • Melmak
Не ходя на пробно. Даже в много фирми такова не съществува. Бих разбрала за ресторант примерно… там има такива “проби”, защото текучеството е голямо и се търсят хора, които да не кажат след два дена, че не им харесва работата и да напуснат. Друг свят е там.и за 2 дена можеш да разбереш ако не е твоето. Обаче това не го прави законно…

# 127
  • Пловдив
офисна  мишка Simple Smile
Ама кой ти предлага договор от ден 1-ви? Simple Smile не съм го чула тук скоро...

# 128
Честно казано не мога да те разбера, много неясно пишеш.
Искаш в понеделник да отидеш за пробна седмица на място Х, а във вторник да отидеш на интервю за място У и после да решиш къде ще подписваш договор ли?

# 129
  • Melmak
За офис това пробно не ми звучи добре.

# 130
  • Пловдив
Искаш в понеделник да отидеш за пробна седмица на място Х, а във вторник да отидеш на интервю за място У и после да решиш къде ще подписваш договор ли?
да...
Понеже шефката на място У беше в отпуск и нямаше как да се срещнем и не знам какви са условията...

Хипотетично говоря...
Благодаря.

# 131
да...
Понеже шефката на място У беше в отпуск и нямаше как да се срещнем и не знам какви са условията...

Хипотетично говоря...
Благодаря.
Ми, ти нямаш договор с Х. Така че не виждам какъв е проблемът да им кажеш, че във вторник ти се налага да излезеш за 2 часа по личен въпрос. Давай малко по-уверено и не толкова плахо.
За пробното започване ще си замълча, ти си знаеш, но за мен таква практики са много сбъркани.

# 132
Какво пробно, ще те тестват дали знаеш как да си пуснеш компютъра ли?

# 133
офисна  мишка Simple Smile
Ама кой ти предлага договор от ден 1-ви? Simple Smile не съм го чула тук скоро...

Звучи ми гнило. Ти не беше ли счетоводител? Как по-точно ще те тестват за 1 ден? При нас новите хора първо по минимум 1 седмица им чакаме права за достъпи, през това време освен да ги обучаваме и да им разказваме за фирмата/задачите/системите, няма какво друго да правят.
Пробен ден разбирам за дейности както беше споменато в кухня или пък нещо елементарно в производство може би.

# 134
То всъщност не е лошо да има "пробен ден", дори ще е ок да се въведе и в закона. Примерно 1 седмица, ако на някой не му е ок, договорът да се счита за невалиден. В момента това е в полза само за работодателя в изпитателния срок.
Понякога фирмата ти изглежда ок, но, като почнеш, виждаш, че нещо не ти е ок. Защо да се тормозите взаимно? По-добре да се разделите в рамките на седмица и без лоши чувства.

Общи условия

Активация на акаунт