Работа, CV-та, HR-и, съвети - 88

• 30 978
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Tова е нищо. Аз моите ги слушах колко е черен живота и как сме най-пропадналата фирма по 8 часа или кой колега е гей.
Аз също не желая да слушам подобни глупости по 8 часа дневно. Но това е живота, няма хоум..

# 91
Да ви кажа, не всички нищоправещи са скатавки. Аз имам дългогодишен опит в това, което правя и съм много бърза в изпълнението на задачите. Просто се фокусирам, знам какво правя и за нула време съм готова. И после ако няма други задачи се занимавам с нещо мое - обикновено чета неща, свързани с квалификацията ми, но понякога просто ми писва да си търся работа. В крайна сметка не съм фрийлансър. Като нямам текущи задачи - да ми дадат, няма да се преструвам на заета.
Ние сме 10 дни месечно в офиса, както искаме - така си ги разпределяме. В общия случай ходя два дни седмично, ако станат 10 - станат. Повече от ден седмично в офиса ми е много. Изобщо не ми липсва нито офиса, нито колегите. Ако искам социален живот - не искам да е свързан с работни теми на разговор и мрънкане. Това пък най мразя - седиш години на едно и също място и си мрънкаш. Ами направи нещо - намери си друга работа, като е толкова зле. Ама да мрънкаш просто така, но да не правиш нищо за промяна - ами, сори, не ми се слуша.

# 92
Кечи, в старата ми фирма имахме 500 лв. за зъболечение, сега имаме 300. Общо взето, само профилактиката и чистене на зъбен камък ми покриват, добре, че не ми се налага лечение.

# 93
Да ви кажа, не всички нищоправещи са скатавки. Аз имам дългогодишен опит в това, което правя и съм много бърза в изпълнението на задачите. Просто се фокусирам, знам какво правя и за нула време съм готова. И после ако няма други задачи се занимавам с нещо мое - обикновено чета неща, свързани с квалификацията ми, но понякога просто ми писва да си търся работа. В крайна сметка не съм фрийлансър. Като нямам текущи задачи - да ми дадат, няма да се преструвам на заета.
Ние сме 10 дни месечно в офиса, както искаме - така си ги разпределяме. В общия случай ходя два дни седмично, ако станат 10 - станат. Повече от ден седмично в офиса ми е много. Изобщо не ми липсва нито офиса, нито колегите. Ако искам социален живот - не искам да е свързан с работни теми на разговор и мрънкане. Това пък най мразя - седиш години на едно и също място и си мрънкаш. Ами направи нещо - намери си друга работа, като е толкова зле. Ама да мрънкаш просто така, но да не правиш нищо за промяна - ами, сори, не ми се слуша.

Съгласявам се напълно. Най-дълго стоящите мрънкат най-много и са най-големите подмазвачи и интриганти. Никога не напускат, само тровят атмосферата. Ужасяват се ако друг харесва работата си. Има поне по един такъв във всеки офис.

# 94
Благодаря за новата тема. Аз съм чисто нов служител и още се вълнувам Smiley
Моите шефове са развили от нулата собствен бизнес, при това много успешен в сферата си като има ръст всяка година в продължение на повече от 10 години. ....
А моите бивши са си развили бизнеса с няколко от БКП куфарчетата, агенти на ДС. Много кофти. Не знаех като почнах при тях, а и дълго след това. Но велики, и големи. и №1...

Момичета, нормално ли е да си бил на интервю в края на юни и още да няма отговор, а са длъжни да обявят такъв??? Ама май като става сума за EVN е Simple Smile
Виж им обявите - във всяка една изрично пише, че ще се свържат само "с одобрените по документи кандидати". Ти верно ли все си се надявала на нещо от тях сега, след 3 месеца?

# 95
Покрай тази дискусия се сетих за още едно последствие да работиш с мързеливи и некадърни колеги, по-неприятно от това да ти прехвърлят директно тяхната работа - да те бутат в ad hoc работни групи по конкретни проекти с тях.

Така почти цялата работа и отговорност отново пада върху теб, но в допълнение трябва да парираш глупостите, които бълват постоянно, тъй като се опитват да симулират дейност.

Случвало ми се е веднъж, в резултат на което бързо се разделих с въпросния мениджър и с работодателя.

# 96
  • София
Хахах,да.
Не, нЕма вече ad hoc, само ако стигне далеч и всички изпищят, като ме питат кимам и викам - уверена съм във вашите способности, всичко трябва да е наред. Ей сега ще седна пак като детска учителка да им проверявам домашните.

# 97
Здравейте,

Случвало ли ви се е при започване на нова работа да получите използвана техника за работа, а всички преди и след вас наети служители да получават нова? Какви изводи бихте си извадили?

# 98
Черен Лебед, при нас е нормално да се дава използвана техника (лаптоп, клавиатура понякога). Обикновено мишката и клавиатурата са нови, но ако в момента нямат налично нови, дават каквото имат. При лаптопите има оборотни. Имаше един период на криза с техниката, IT правят поръчки, ама техниката не се доставяше, имаше глобален проблем с доставките (доста след Ковид). Попитай каква е причината, може да има моментни затруднения или някаква друга причина, недей да си вадиш предварително изводи

# 99
Здравейте,

Случвало ли ви се е при започване на нова работа да получите използвана техника за работа, а всички преди и след вас наети служители да получават нова? Какви изводи бихте си извадили?

Да. Когато аз започнах, заедно с още няколко колеги, получих абсолютно нов лаптоп, мобилен телефон и т.н.
Настолният ми компютър, обаче, беше ползван около месец от друг служител.
На служители, които дойдоха след мен дадоха хубава, но използвана техника.
След като ми се скапа клавиатурата и счупих първата ми мишка, също получих използвани.
Честно казано ме озадачава въпрос като този, не търсете под вола теле. Фирмата е имала налична техника, дава я на служител. Не виждам драма.

# 100
Абе, компютър/лаптоп как да е, ама използвана мишка и клавиатура ще ми е много неприятно, ако трябва да ползвам. Колкото и да ги забърсваш, все остава "нещо" от предишния ползвател. Същото е и с телефона.

# 101
Много се глезите 🙂

# 102
Е, айде, сега.....една мишка е 10 лв, клавиатура 15 лв. Нови телефони с фирмен план има и за без пари.....Ако фирмата не може да отдели за поне това, просто не знам....

# 103
  • Пловдив
Абе, компютър/лаптоп как да е, ама използвана мишка и клавиатура ще ми е много неприятно, ако трябва да ползвам. Колкото и да ги забърсваш, все остава "нещо" от предишния ползвател. Същото е и с телефона.
Това сериозно ли?!?
Навсякъде, където съм работила, техниката е била ползвана от хората преди мен, изключвам служ.тел, когато беше време за подновяване, ни ги подновиха на цялата фирма едновременно, независимо кой кога е започнал работа. Но аз съм работила предимно в малки фирми, може би затова.

# 104
Да отдели за това, да отдели за онова... Въпросът е доколко е целесъобразно да се отделят средства за нещо, което работи и не е лично предпазно облекло или средство. Хубавите мишки и клавиатури са далеч от цитираните суми. Освен това - какво да правят с вече използваната техника?

Общи условия

Активация на акаунт