Гестационен диабет - тема 5

• 31 786
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз утре отивам да ми изписват инсулин, Глюкофаж изобщо не ми действа, днес се събудих с 6.5, след закуска беше 5.4. Та дано помогне инсулина

# 106
Аз вчера бях при АГ която ми прави Фералните....преди месец на ФМ обиколката на коремчето беше с 10 дни напред...от тогава започна и КЗ да се вдига над 5 и започнах режима...за един месец вчера на измерванията обиколката на коремчето вече дори изостава...аз съм 26+4 ,а обиколката беше 25+5....водите каза, че са в норми...бебето по общите измервания е + 3-4 дни...каза,че по ехограф няма никакви данни за гестационен диабет ,но да направя обременяването...други ме озадачи...има едно BPD /biparietal diameter/ – бипариетален диаметър което ми е с три седмици напред..не е ли много...обиколката на главата е със седмица и половина напред,а по бедрена кост е с 4 дни напред ...АГ каза всичко е наред и толкова...отделно от днес съм с една торба лекарства...сиропи, пръскала,за смукане,хомеопатия...направо незнам

# 107
Маце какво стана мина ли на инсулин...как е КЗ сега ?

# 108
  • София
Да, втори ден съм на инсулин. Първата доза почти нищо не направи за мен, та снощи се чухме с едното и ми увеличи с още две единици дозата, днес определено имаше резултат, но все още не е в норма. Като при мен през деня съм ок , но сутрешната е много висока.

# 109
И все пак Начев каза, че ако вдигането на захарта е еднократно не го брои. А ако се повтаря, че ще ме вкара в болница за изследвания и после биха назначили инсулин.
Аз увеличих въглехидратите , но си поддържам същите стойности. Гледам винаги да има повече протеини и зеленчуци все пак. Освен това лежа само , заради серклаж. Май си е до организъм , сега ям лежа и не пълнея. Иначе търчах след дете , домашни задължения и тн и все дебелеех , но някак бях постоянно изнервена , и си мисля, че и кортизолът ми влияе.

# 110
И моята сутрин винаги е около 5.6-6...че понякога и 6.3...през деня ако спазвам режима не вдигам над 8,но ако ям нещо което не трябва стигнах до 8.8...

# 111
  • София
Мен слава богу ми даде опция без хоспитализация ендото, ставам и меря кръвна захар през ноща за да видим как ми действа инсулина, че е ужас с ГД в болница... Няма диетично меню и трябва да си внасяш отвън храна, отделно да вися там 3 дни за едни изследвания хич не ми се иска...

Нуни коя седмица си?

Наде кога ще правиш ОГТТ ? Височка ти е сутринта...

# 112
Аз почвам сега 33-та . Но аз така и не правих обременяване. Не знам после , какво ще се окаже лоша ИР или към преддиабет. Ще трябва ограничаване и след раждането, а хич не мога без сладко.
Направих си кекс с 2ч бадемово брашно, 2 ябълки, 3 яйца и 1/2 ч кленов сироп. С кисело мляко за закуска пак беше под 8 захарта.

# 113
И все пак Начев каза, че ако вдигането на захарта е еднократно не го брои. А ако се повтаря, че ще ме вкара в болница за изследвания и после биха назначили инсулин.
Аз увеличих въглехидратите , но си поддържам същите стойности. Гледам винаги да има повече протеини и зеленчуци все пак. Освен това лежа само , заради серклаж. Май си е до организъм , сега ям лежа и не пълнея. Иначе търчах след дете , домашни задължения и тн и все дебелеех , но някак бях постоянно изнервена , и си мисля, че и кортизолът ми влияе.

Как еднократно ако само веднъж през деня се вдига над нормата ли ?
Защото моята ендо също беше споменала, че ако е инцидентно няма проблем и реално аз докато разбера, кое как влияе имаше доста инциденти 😁
Аз съм вече в 37+4 г.с и отчитам една идея по- труден контрол но се справям де обикновено съм в горна граница но не надвишавам, като килограми съм +5 все още.
Живот и здраве, като родя това обременяване хич не ми се прави пак и ще водя някакви преговори дали е възможно да е избегне на база на други изследвания, защото по принцип преди да забременея КЗ на гладно ми беше по - висока както и гликирания хемоглобин.
Вие колко време мислите да чакате след, като родите за да проследите състоянието май 6 месеца бях чела, че трябва да минат ...

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 11:42 от Bybs

# 114
Мен слава богу ми даде опция без хоспитализация ендото, ставам и меря кръвна захар през ноща за да видим как ми действа инсулина, че е ужас с ГД в болница... Няма диетично меню и трябва да си внасяш отвън храна, отделно да вися там 3 дни за едни изследвания хич не ми се иска...

Нуни коя седмица си?

Наде кога ще правиш ОГТТ ? Височка ти е сутринта...
В понеделник ще правя обременяването...щях тази седмица ,но лепнах някакъв вирус ли е какво е незнам ...сополи,секрети,кашлица и за това отложих за понеделник...аз имам правено изследвания за Ир преди да забременея и всичко ми беше супер...към 22 седмица имам изследвана инсулин,гликиран хемоглобин и пак всичко супер....и изведнъж започна да е над 5 КЗ...ендо каза,че си е от бременността,но и от щитовидната ,защото аз съм с диагностициран  базед от много години и сега се разбъркаха хормоните,а те много влияели на КЗ...АГ онзи ден каза,че по ехограф не вижда нищо показващо ГД...коремчето от +10 е на -5 дни,водите в норма...бебчето с 4 дни напред върви...

# 115
Момичета, ако не си бременна 5 като резултат от кръвна захар ок ли е? Гледам че пишете че 5 е преддиабет…

# 116
Момичета направих обременяването...нищо гадни нямаше освен това стоене без движение 2 часа пред лабораторията...2 дни преди изследването трябваше да хапвам повече въглехидрат...така ми каза ендо ,а и отделно цяла седмица пия хомеопатия,пастили и сиропи които са ужасно сладки....вечерта преди обременяването разбира се почти не спах...аз вече почти всяка вечер ставам по 5-6-7 пъти...

Ендо искаше да започвам глюкофаж 1000 по 1т вечер,но се разбрахме да пробвам отново с режим седмица...да записвам и да му занеса резултатите...на ехограф нямам никакви показания за ГД...за месец бях качила само 400гр така,че отново даваме шанс на режима...той иска на гладно под 5.5,1 час след храна под 7.8,А на втория под 6.6

# 117
  • София
Наде направо си е ГД, дано овладеете с Глюкофажа, че при мен никакво действие нямаше. Сега през ден увеличавам инсулина и на гладно продължава да е висок, въпреки Глюкофажа и инсулина... Днес с новата доза едвам 5.1 докарах...

# 118
Да с ГД съм...аз си го знаех и преди обременяването все пак от месец и половина следя КЗ с глюкомер...каква е разликата между глюкофаж и глюкофаж ХР ? На мен май от първия ми е изписано ...каза,че може да имам проблеми със стомаха и разтройство...

# 119
  • София
Глюкофаж ХР е с бавно освобождаване , демек пиеш го един път на ден, вечер и действа през целия ден. Много по щадящ е за корема. Има обаче по-слабо действие от обикновения, който пък се пие след храна и действа веднага.

Общи условия

Активация на акаунт