Гестационен диабет - тема 5

• 31 788
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен, момичета. Влизам в 21 седмица и на последните два прегледа лекарката ми твърди, че водите са на горната граница на нормата и искаше още в 4 месец да си правя обременяване. На мен ми се стори много гадно и затова взех да меря вкъщи КЗ. Стойностите на гладно са ми 4-4.2, 1 час след хранене при нормалния ми режим, без диета, са около 5-5.7, а на втория час много пада вече и след закуска понякога става дори 3.6. Единственото ми показание са въпросните води. С предишната ми бременност никой не е споменавал нищо за води, и тогава и сега бебето е по-голямо с 1-2 седмици. Не съм много фина мадама, особено в момента, но не качвам стремглаво кг. Първите 4 месеца качих 6-7 кг, след това спрях. Имам си апетит, не прекалявам особено много с хляб, тестени и сладки работи. Но ям доста плодове. Моля за мнение дали изобщо да се изследвам при условие, че захарта ми не е висока в никой момент.

# 121
  • София
Определено се изследвай, имаш Хипогликемия в момента, тази ниска кр захар е показна. Обикновено Гд се развива най изразително след 28ма седмица. Това че предната не сте имали проблеми с поредната бременност не означава нищо.

# 122
И пак не мога да си обясня , защо едни искат на гладно 5,1 , а Начев 6 . Иначе аз сутринта имах 5,4 , по-добре 5.6,5.7. Иначе за себе си глюкофаж никога не бих пила, защото не е изследвано в дългосрочен план как влияе на бебето. Инсулина си е доказан все пак.
Дали ме води Начев като диабетно болна … , иначе съм по-скоро с метаболитен синдром. Ще го питам при следващата ни среща.

# 123
На мен ендо ми каза,че Обременяването е най показателно 24-28 седмица...даже ми каза моето към 27 да го направя ..и аз до 21 седмица имах  КЗ около 4-4.5 на гладно и изведнъж в 22-23 започна 5.3-5.6...всичко стана много бързо ...

# 124
Моето обременяване беше в 28 г.с. + някакви дни. Инициирано заради по-едрото бебе.
Мен ме притеснява тези глюкомери дали дават вярни стойности. В лаборатория обикновено ми дава по-ниски стойности. Сега ми е интересно какво ще излезе от гликирания хемоглобин. В деня преди обременяването беше 4.4, което според мен си е супер. Ендокриноложката иска пак да го пусна преди следващия преглед, който е на 31.10. + урина заради кетоните.
Иначе тези дни на гладно нещо ми дава висока захар - 5.6 - 5.7. А след хранене не минавам 7.

# 125
При мен точно сутрин на гладно е проблема при мерене с глюкомер....час след ядене и при мен 7 не минавах. ..но при обременяването с глюкоза на първия час излизам от норми...точно преди да започна да вдигам КЗ на гладно гликирания хемоглобин ми беше 4.6 за месец и половина вече е 5.2

# 126
В такъв случай все пак ще изчакам с изследването. Гледам да си проследявам 1-2 дни седмично на случаен принцип както на гладно, така и на 1 и 2 час след хранене, та затова се чудя…

# 127
Между другото имаше бременно момиче с мен в същия ден правеше обременяване и нейната КЗ на гладно беше идеална 4.2...но на първия и на втория час резултатите и бяха доста по лоши от моите...

# 128
А колко трябва да е гликираният хемоглобин? Може би при ГД вече , ако е под контрол ?

# 129
  • София
Вижте, аз също се самоутешавах че не е толкова зле, че сигурно от стрес съм го вдигнала, пък после като почнах с диетата и ми бяха идеални стойностите си казвах ох ето за нищо цялото нещо, па дали глюкомера не дава грешни стойности.И като почна сега бам нагоре и АГто да се притеснява нещата съвсем друга ми е картината.

Проблемите са след раждането, ако се наложи да се извади по-рано, Хипогликемия при бебето... Та не се утешавайте а действайте и слушайте лекарите,  6 кръвна захар на гладно е много, следя ги и в ЮК мамите и там искат до 5.3 на гладно за ГД.

# 130
При кои лекари ходите в София ?
А и като хапна нещо по-вредно се успокоявам, че не вдига захарта, но се оказва, че после дълго стои над 6 , макар на 1 и 2-ри час да е в граници.

# 131
  • София
При д-р Яначкова в Щерев ходя аз.

# 132
Здравейте момичета и тук да споделя днес в 09:00ч. Се роди Ивелин 3020кг. 50см.  Нормално с един вътрешен шев. Добре сме и двамата.
Като второ раждане при мен отчитам, че беше по - болезнено, силни и отчетливи контракции много натиск от страна на бебчо но стана бързо в 06:30 изтекоха водите в 09:00ч. родих.
АГ ми каза, че е хубаво изследвания за ГД да пускам минимум след 6месеца за мен си.

# 133
Честит да ви е малкият бонбон. Да е много здрав, щастлив и обичан. Flowers Four Leaf Clover Бързо възстановяване за мама. Blush
С чудни мерки се е родил. През бременността как вървеше с теглото, нормално или по-едричък за седмиците?

# 134
  • София
Честит да е Ивелин и много да ви радва! Я сподели как е той как се адаптира? Коя седмица се роди?

Общи условия

Активация на акаунт