Гестационен диабет - тема 5

• 32 478
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, може ли да споделите как сте раждали -нормално или секцио и ако е било секцио дали е заради диабета.Тези които сте били нормално, на термин ли сте родили или е било предизвикано раждането .Понеже ми предстои раждане и другия месец имам среща с доктора при когото ще раждам , да се разберем как ще бъде и понеже знам че се препоръчва да е секцио (а не ми се иска да е ) бих се радвала да споделите .
Благодаря предварително Simple Smile

# 556
Аз родих наскоро, секцио по медицински показания. Показанията не бяха свързани с ГД. Само зная, че са се съобразили ккво ми вливат като банки и на следващия ден целия ми правиха замерване на КЗ. Последният ден дойде друг лекар, не моят, да ме пита какво приемам като медикамент. Казах, че не ми е бил предписан, а само диетата с която съм регулирала до края успешно КЗ. Лекарят ми каза поне още месец диетата и вече ендокринолога ще каже кога отново ще трябва обременяване, мисля 3 месеца след раждането е стандартно.

# 557
Аз родих (преди година и малко вече) нормално, след термин. Самото раждане беше тръгнало тихомълком.  Второ бебе беше и докато стигнат до мен от 2см до 5см разкритие бях стигнала, но пак ме включиха на окситоцин и за няколко часа се роди. Не е обсъждано секцио при мен, въпреки че аз лично хич не исках и твърдо казах нормално да е. АГ и той на това мнение беше.  Само с диета минах, без лекарства. Според мен зависи от Вашето състояние и това на бебето и от самия лекар.

# 558
Благодаря , значи все пак има шанс за нормално раждане , чакам другия месец да видим доктора какво ще каже , иначе за сега нещата са наред всичко си е в норма .

# 559
  • София
Всичко зависи от състоянието ти и плацентата и как се развива бебето. Аз бях след едно секцио и обсъждахме VBAC, но в 9я почнах да вдигам и кръвно, плацентата си старееше, бебето вървеше доста напред и на вече едно секцио не може предизвикано раждане, т.е не може да се пуска окситоцин. Та АГ отсече че ще е секцио. Аз бях и на инсулин. Както и да се роди, най-важното е бебе и мама да са добре. Успех и леко раждане

# 560
Маце как си...прави ли отново обременяване от както роди...как си с килограмите...аз не съм правила обременяване...нооо много трудна работа с тези килограми...не мърдат изобщо надолу ,а полагам много усилия...направо незнам все едно не съм родила...

# 561
  • София
Не съм Наде. Свалих 7кг с калориен дефицит, сега съм почти на кг на които забременях. Септември ще дам последен зор още 4-5 да сваля и да заприличам на човек. Направи ми режим един фитнес батка, не мога да кажа че съм доволна ама пък имаше ефект. Беше хем калориен дефицит хем ниски въглехидрати, ако искаш пиши ми на лични мейла ти ще ти препратя

# 562
Здравейте! Няколко дни след положителен тест, днес изследвах TSH и глюкоза преди посещение на ендокринолог и категорично с 6.07 глюкоза ще ми бъде отново поставена тази диагноза (имам една загуба в 10 седмица преди време, и тогава имах ГД, но късно открит). Притеснявам се, че вече съм увредила плода с тази висока захар. Дали някоя от вас е имала подобни резултати и е успяла да стигне до щастлива развръзка? Благодаря ви!

# 563
Здравей, момичета.
Днес правих ОГТТ. В 24 г.с. + 4. С  ИР съм открита преди 3 години, свалих доста килограми тогава и я овладяхме с хранителен и двигателен режим тогава.
Моля за помощ в разчитане на резултатите, докато ми дойде часа за ендо. Уж добре, но на 120 мин  - не!

# 564
  • София
Теди супер са!

Мануна консултация с Ендокринолог, можеш да пиеш Глюкофаж да овладеете КЗ. Спокойно и лека бременност!

# 565

Мануна консултация с Ендокринолог, можеш да пиеш Глюкофаж да овладеете КЗ. Спокойно и лека бременност!

Благодаря! Ендото ме изпрати на обременяване утре, след това диета и шестктартно измерване през деня, и ако не падне под 6 на втория час ще се наложи терапия с инсулин според него. Дано успея с диета!

# 566
Маце, благодаря!
Но можеш ли да ми разясниш защо е така. Показва наличие на ИР ли, какво?

# 567
  • София
Мануна при кой ендо се следиш?

Теди за ГД има референтни стойности, ето тук виж на този линк как трябва да са трите стойности за да разбереш
https://sigridov.bg/gestatsionen-diabet-vsichko-koeto-tryabva-da-znaem/

# 568
Мануна при кой ендо се следиш?

При Начев. Единствено ме притеснява това обременяване не е ли твърде рано и агресивно при и без това високите ми стойности.

# 569
  • София
Не, аз в 9та седмица съм правила. Аз знам че Начев си има фенки тук, но той не е фен на глюкофажа в първия триместър, а тук при теб може да е ключово. Като цяло не следва правилата при следене на ГД, а си измисля негови. От мен препоръка записвай час при Яначкова в Щерев. Следи изкъсо и по установени стандарти бременните с ГД. Аз съм изключително доволна от нея. Самата тя е имала ГД от първия триместър

Общи условия

Активация на акаунт