Гестационен диабет - тема 5

• 31 801
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Роди се в 38+3 дни. Общо взето от 28г.с ми казаха че избързва на тегло с около седмица и направих обременяване тогава и лъсна ГД. Започнах веднага диета но до края си вървеше с тези 5,6 дни напред нз според мен не беше от ГД. Аз реално качих едва 5кг. за цяла бременност. Иначе сега е добре, спокоен е за сега не знам дали ще го изследват предвид моя ГД може би те първа ще ми кажат 🙂

# 136
  • София
Перфектно е избрал! Стискам палци да си е спокоен и да си се гледате спокойно от тук нататък! И ти да се почерпиш на спокойствие каквото ти душата иска 😁

# 137
Благодаря момичета 🤗
Успех и на вас 🍀🌞 и пухкави бебета на финал.

# 138
Честито бебче!Да ви е жив и здрав!Бързо възстановяване на мама !

# 139
Момичета и аз от вчера съм на инсулин...ендо ми изписа Левемир 8 единици вечер след 22 часа...за него това под 6 не е добре...трябва да е под 5.1...а аз в повечето дни съм 5.5.ксто има дни минавам и над 6 сутрин на гладно...
Та въпроса ми е повече към теб Маце,защото и ти си на инсулин от скоро...
Снощи сложих 8 единици и днес сутринта КЗ пак е 5.5...и само в корема ли може да се бие този инсулин и има ли значение къде точно в корема...много ми е трудно да издърпам гънка ...то всичко е опънато...след биенето разтриваш ли мястото...

# 140
Здравейте и от мен отново, имам назначено огтт от Аг явно профилактично. Нямам качване на кг, даже свалих, нямам в повече околоплодни води, бебето се движи нормално. Кръвната ми захар е 4.6-3.7. Не съм стигала 5. Гликирания хемоглобин ми е точно 5%. Инсулина последно беше 18. Та се чудя на вас по каква причина ви казват да правите обременяване? Аз много се страхувам, защото ми прилошава често, ако не хапвам, а не знам как бих издържала 2 часа. На вас стана ли ви лошо?

# 141
Здравейте и от мен отново, имам назначено огтт от Аг явно профилактично. Нямам качване на кг, даже свалих, нямам в повече околоплодни води, бебето се движи нормално. Кръвната ми захар е 4.6-3.7. Не съм стигала 5. Гликирания хемоглобин ми е точно 5%. Инсулина последно беше 18. Та се чудя на вас по каква причина ви казват да правите обременяване? Аз много се страхувам, защото ми прилошава често, ако не хапвам, а не знам как бих издържала 2 часа. На вас стана ли ви лошо?
Инсулина въобще не се изследва по време на бременност не е показател за нищо...гликирания хемоглобин също...той показва как е била КЗ през последните 3 месеца...и моя гликиран хемоглобин точно преди да започна да вдигам сутришната КЗ беше 4.6,а инсулина 6 и нещо...ендо каза,че ако гликирания хемоглобин е много висок значи работата вече е много изтървана...не мисля,че е нормално защото не ядеш 2 часа и да ти прилошава...това,че ти е ниска КЗ може да означава,че правиш Хипогликемий...може сутришната КЗ да е добре но час след храна или 2 да скача много...и моите води са в норма,обиколката на коремчето е минус 5 дни,ама имам ГД и от вчера съм на инсулин..на мен въобще не ми беше гадно самото обременяване...не съм огладнявала,не ми е ставало лошо...единственото гадно е че 2 часа трябва да седиш седнала...неможе и да се разхождаш и вода ми казаха най много 2 глътки за тези 2 часа...

# 142
  • София
Наде , по принцип бавния се бие в бедрата, ама аз в корема го бия мисля че по добре го усвоявам така, та тествай.Иначе мен ми отне две седмици да напаснем дозата, от 6 почнах , сега съм на 10 и вече съм в норма, но имам чувството че минах пика на 8я месец, уж в 9я влиза в норма и почна и при мен да се усеща. Иначе и аз и на 8 съм имала и над 6 КЗ. Ама ей сега на 10 5.1-5.2 държа

# 143
Инсулина въобще не се изследва по време на бременност не е показател за нищо...гликирания хемоглобин също...той показва как е била КЗ през последните 3 месеца...и моя гликиран хемоглобин точно преди да започна да вдигам сутришната КЗ беше 4.6,а инсулина 6 и нещо...ендо каза,че ако гликирания хемоглобин е много висок значи работата вече е много изтървана...не мисля,че е нормално защото не ядеш 2 часа и да ти прилошава...това,че ти е ниска КЗ може да означава,че правиш Хипогликемий...може сутришната КЗ да е добре но час след храна или 2 да скача много...и моите води са в норма,обиколката на коремчето е минус 5 дни,ама имам ГД и от вчера съм на инсулин..на мен въобще не ми беше гадно самото обременяване...не съм огладнявала,не ми е ставало лошо...единственото гадно е че 2 часа трябва да седиш седнала...неможе и да се разхождаш и вода ми казаха най много 2 глътки за тези 2 часа...
Именно защото може да правя Хипогликемии си мисля, че може да направя такава и на обременяването ... ще опитам да го направя, пък каквото стане

# 144
  • София
Инсулин на гладно 18 ли? Преди бременноста бяхте ли диагностицирани с ИР? Иначе спокойно, веднага след взимането на последната кръв отиваш за най мазната баничка, кренвиршка каквото се сетиш, да е мазно и да има въглехидрати и ядеш и няма да направиш Хипогликемия
 ОГТТ на запад е задължителен за всички бременнни

# 145
Инсулин на гладно 18 ли? Преди бременноста бяхте ли диагностицирани с ИР? Иначе спокойно, веднага след взимането на последната кръв отиваш за най мазната баничка, кренвиршка каквото се сетиш, да е мазно и да има въглехидрати и ядеш и няма да направиш Хипогликемия
 ОГТТ на запад е задължителен за всички бременнни
Инсулина е на гладно, да. Преди бременността бях с ИР-инсулина беше по-висок. Тъкмо приключи и прегледа ми при ендокринолога, сега той е на мнение, че няма смисъл да го правя това огтт, защото ще вдигна много инсулина и ще ми прилошее, понеже при мен на гладно е висок. Каза, ще най-вероятно и кз след 60 минута ще е висока с този инсулин. И че в живота никога нямало да приема 75 грама глюкоза наведнъж. Лично според него е излишно и веднага да си започвам диета строго без въглехидрати. И единственото, което можело да се направи е инсулин, но при мен няма как да се включи на такива стойности на гладно. Сега честно да ви кажа съвсем се обърках

# 146
Извинявай но ми звучи супер несериозно да ти казва,че няма смисъл от натоварване,защото 100 процента ще вдигнеш на първия час...и че заради високия инсулин не можело да се прави огтт сми тези с инсулинова резистентност как правят обременяването..нали точно то доказва има ли няма ли...инсулин при бременност не се гледа...(според моя ендо всички бременни развиват Инсулинова резистентност през бременността,просто при някой е слабо изразена или изобщо не е )и плюс това от 1 филия с крема сирене на първи час вдигнах КЗ 9.5,а от обременяването 12...така,че прави си извода дали никога няма да приемеш нещо което да ти вдигне КЗ колкото 75 грама глюкоза...а хипогликемийте при обременяването стават след 2рия час така,че ако изядеш веднага една баничка както те посъветваха няма да имаш проблем.. и защо да неможе инсулин? Точно за това има бавно действащ...а пък и щом неможе инсулин има глюкофаж него го изписват при ИР ,а всички с ИР са с висок инсулин...

# 147
Извинявай но ми звучи супер несериозно да ти казва,че няма смисъл от натоварване,защото 100 процента ще вдигнеш на първия час...и че заради високия инсулин не можело да се прави огтт сми тези с инсулинова резистентност как правят обременяването..нали точно то доказва има ли няма ли...инсулин при бременност не се гледа...(според моя ендо всички бременни развиват Инсулинова резистентност през бременността,просто при някой е слабо изразена или изобщо не е )и плюс това от 1 филия с крема сирене на първи час вдигнах КЗ 9.5,а от обременяването 12...така,че прави си извода дали никога няма да приемеш нещо което да ти вдигне КЗ колкото 75 грама глюкоза...а хипогликемийте при обременяването стават след 2рия час така,че ако изядеш веднага една баничка както те посъветваха няма да имаш проблем.. и защо да неможе инсулин? Точно за това има бавно действащ...а пък и щом неможе инсулин има глюкофаж него го изписват при ИР ,а всички с ИР са с висок инсулин...
Не, той ми каза, че просто при мен резултатите ще са много предвидими, заради Ир. И реално ще излязат нещата извън нормите, това му е ясно. Просто не може да ми предпише инсулин не по принцип, а на база кръвната ми захар на гладно в момента. Не, че заради високия инсулин не може да се прави, а просто, че резултатите за него са предвидими, това беше изказването

# 148
Незнам какво да те посъветвам...тя на гладно е добре,ама на първия или втория час ако скача до небесата...или пък може и въобще да не скача и всичко да е наред

# 149
Незнам какво да те посъветвам...тя на гладно е добре,ама на първия или втория час ако скача до небесата...или пък може и въобще да не скача и всичко да е наред
Честно да ти кажа и аз не знам... Той ми каза, че така или иначе решението е нисковъглехидратно хранене и да го направя изследването и да не е наред пак ще се озова при него и ще ме посъветва същото( ако КЗ на гладно е в норми). Препоръча да взема глюкомер, да меря след нахранване как е, за да виждам коя храна, как действа. Аз исках да направя така или иначе консултация, но просто малко се обърках...

Общи условия

Активация на акаунт