Гестационен диабет - тема 5

• 31 806
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Кой е този ендокринолог? При ИР е обратното, КЗ е много ниска заради бълването на инсулин...  АЗа Гд се гледа само КЗ

# 151
Кой е този ендокринолог? При ИР е обратното, КЗ е много ниска заради бълването на инсулин...  АЗа Гд се гледа само КЗ
Не искам да споменавам имена, просто споделих какво ми каза. Вече ще мисля какво  ще правя наистина.

# 152
  • София
Аз също съм с ИР и си правих ОГТТ. Твоя ендо ми намирисва да е Начев ама щом не искаш да казваш... То ще си покаже дали вървиш към Гд, води, бебе, коремчето. Успех!

# 153
Аз също съм с ИР и си правих ОГТТ. Твоя ендо ми намирисва да е Начев ама щом не искаш да казваш... То ще си покаже дали вървиш към Гд, води, бебе, коремчето. Успех!
При теб на гладно ли беше завишен инсулина?

# 154
И аз си мислех,че ще ми се размине само с диета..има момичета при които режима контролира много добре КЗ... мерех цял месец КЗ преди ядене 1 час след и 2 часа след...накрая пак стигнах до огтт и диагноза ГД...и от цялата работа разбрах,че сутришната КЗ не може да се контролира с режим

# 155
И аз си мислех,че ще ми се размине само с диета..има момичета при които режима контролира много добре КЗ... мерех цял месец КЗ преди ядене 1 час след и 2 часа след...накрая пак стигнах до огтт и диагноза ГД...и от цялата работа разбрах,че сутришната КЗ не може да се контролира с режим
Да, това ми каза и той, кръвната захар на гладно не може да се контролира с режим и се налага инсулина вече

# 156
  • София
При теб на гладно ли беше завишен инсулина?

Аз съм с 10 г стаж с Инсулинова резистентност. Изкарах една бременост само с диета и без да развия ГД, сега за съжаление не стана така. На гладно моя инсулин е около 11, в не бременнно състояние, КЗ до преди 2 месеца беше в норма

# 157
Ще ви попитам нещо още, когато се види някакво отклонение на стойностите на 60 и/или на 120 минута, какво предприемат? Инсулин ли е или диета, говорим ако на гладно е в норми?

# 158
Мисля,че дори и само една от стойностите да е извън референтните стойности се води ГД...но ако сутришната КЗ е добре първо се пробва с режим и е много важно да си вземеш глюкомер и в началото по 9 пъти мериш КЗ. Преди ядене,1 час след и 2 часа след...после като видиш как са стойностите,кога има отклонения и от кое може да не мериш толкова често..поне на мен така ми беше обяснено...

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 15:47 от Надежда Х

# 159
  • София
Диета и мерене на КЗ. После ако започнат да излизат извън строй нещата и инсулин и хапчета. Аз пия и Глюкофаж заради ИР, за да усвоявам по добре инсулина

# 160
Благодаря ви за информацията, значи ако правя, ще направя само кръвна захар, разбирам, че от инсулин няма смисъл. Ако е без инсулин предполагам, че ще е и от пръста кръвта?

# 161
  • София
Не, пак е венозно и пак си е трикратно.

# 162
И аз не виждам смисъл от обременяване като е ясно, че ще има ГД.
Реално първо предлагат диета и на база на глюкозата след това преценяват за инсулин или не - не спрямо натоварването.
При съмнения Начев ми говореше и за профил в болница , не с глюкомер и спрямо него ще определят колко инсулин.

Надежда , а твоите стойности освен сутришната как са ?

# 163
И аз не виждам смисъл от обременяване като е ясно, че ще има ГД.
Реално първо предлагат диета и на база на глюкозата след това преценяват за инсулин или не - не спрямо натоварването.
При съмнения Начев ми говореше и за профил в болница , не с глюкомер и спрямо него ще определят колко инсулин.

Надежда , а твоите стойности освен сутришната как са ?
А инсулина се прилага, само ако на гладно е висока ли? Защото в противен случай как реално ще се подсигури да нямаш Хипогликемия?

# 164
  • София
Има смисъл от натоваренето защото не всеки път има ГД. Ох сори Нуни ходила съм при Начев ама съвсем вече е залитнал... Без да съм в болница напаснахме дозата с д-р Яначкова, всяка вечер се чувахме, мерих в 3 часа също през нощта и така.

Ники зависи как се движи КЗ, при мен само сутринта не можех да я контролирам о се наложи slow release инсулин, има мама тук която е и през деня на всяко хранене и на slow release.

Общи условия

Активация на акаунт