Гестационен диабет - тема 5

• 31 830
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Няма нищо вредно или страшно в натоварването, някакви митове и легенди се разнасят из форума 😂. Единствено е много досадно и продължително.

Наде какво закусваш? Аз деня движа ей така... И пак не разбирам защо сутринта е висока като вечер си лягам с идеална КЗ

# 211
Няма нищо вредно или страшно в натоварването, някакви митове и легенди се разнасят из форума 😂. Единствено е много досадно и продължително.

Наде какво закусваш? Аз деня движа ей така... И пак не разбирам защо сутринта е висока като вечер си лягам с идеална КЗ

Здравейте, недейте да подвеждате хората, поднасяйки им така убедено грешна информация. Обременяването никак не  е безвредно, защото вкарва организма в изключителен стрес. Неслучайно се използва думата натоварване/обременяване и неслучайно се препоръчва да се прави единствено по лекарско предписание и то не повече от 2 пъти годишно. Идеята на изследването е да се постави организма в стрес и да се види как се усвоява глюкозата, която е в количество, което няма как да постигнеш колкото и сладко да изядеш(тук говоря за чиста глюкоза). Самото изследване дори е абсолютно противопоказно за хора с доказан проблем, защото е предпоставка за отключване на преддиабетно състояние. Вярно е, че е златен срандарт за изключване или доказване на ИР, но да твърдите, че е безвредно е доста наивно.

# 212
  • София
Може ли да кажете с какво е по вредно от едно преяждане? Не подвеждам никой, правила съм го три пъти,диабет не се отключва от 75гр глюкоза моля ви се... Диабет тип 2 се отключва когато години наред има безразборно хранене, стрес и генетично наследствен фактор, едно натоварване няма да го отключи, a просто ще го потвърди.

# 213
Закусвам или протеинов хляб 2 филийки с яйце и сирене или с кашкавал или овесени ядки с мляко...като ядките са не повече от 2 супени лъжички...
Това пък са пълни глупости,че никога неможеш да изядеш въглехидрат колкото 75гр глюкоза...моя ендо каза,че е все едно да изядеш 2 хубави парчета торта или един пакет вафли...а защо не толумбички и т.н...ама сигурно никой през живота си не го е правел нали...и чак пък обременяването да доведе до диабет това е пълен абсурд...не съм чула някой да се разболее от диабет,защото се е обременявал,ама съм чувала да развие диабет,защото години наред е имал инсулинова резистентност,ама не искал да прави обременяването,защото е натоварващо...и си ядял вафлички и банички ,защото гликирания хемоглобин и инсулин на гладно били супер...да ама познавам много хора на които ИР е лъснало пак на обременяването...

# 214
Може ли да кажете с какво е по вредно от едно преяждане? Не подвеждам никой, правила съм го три пъти,диабет не се отключва от 75гр глюкоза моля ви се... Диабет тип 2 се отключва когато години наред има безразборно хранене, стрес и генетично наследствен фактор, едно натоварване няма да го отключи, a просто ще го потвърди.
Аз четох доста за натоварването и тази глюкоза е доста повече от едно преяждане. И аз ям много сладко , но не бих закусила с 2 шоколада и без да пия 2-3 часа вода. Няма как да не е стрес за организма.

# 215
  • София
Абе хора ако беше такъв невероятен стрес за организма в ред държави щеше ли да е задължително за всички бременни и то по два пъти при повечето жени? Прави се на гладно и час след това и ако резултатите не са ок се прави трикратно. Демек през няколко дни два пъти натоварване. Моля ви се... И с ендото съм го обсъждала и тя ми тогава ми обясни че няма никакво притеснение. Това е метод чрез който е прецизно изчислено колко гр точно глюкоза ( не друг вид захар) вдигат стойностите КЗ или инсулин.

# 216
Това, което знам е, че след обременяване КЗ седи висока месеци наред. Моята свекърва отключи диабет тип 2 след вливане на глюкоза след операция. Говорили сме си и тя смята, че това е главната причина.
За себе си знам, че не искам да го правя често например 2 пъти в рамките на 6 месеца и също съм почти сигурна че и без него може да определи диагноза ако има предпоставка просто повечето наши лекари все искат да си вържат гащите разбираемо защо. Почти винаги поставям всичко на съмнение, което ми казват защото тук в БГ читавите лекари са кът ....

# 217
  • София
То вече е безполезно да водим този разговор защото не помага много с темата за ГД, защото венозно наливане с глюкоза на всички със секцио ще ви налеят сега... И са ми наливали... Това няма общо със 75те грама глокоза при оГтт...

Кажете какво хапвате? Аз да похваля лазаня с тиквички правих и КЗ ми беше 4.9 след нея а супер засищато беше. Соса беше болонезе а вместо бешамел забърках маскарпоне, котидж, кашкавал и настърган пармезан. Абе стана уникално вкусно. Ще се пробва някой ден и с нормални кори 😁

Също така това което открих е че Лидл безглутенова паста ( спагети и макарони) не ми вдигат драматично КЗ, нетните въглехидрати са много ниски. Докарвам 7.2.

# 218
Ох маце супер звучи...аз вече като си помисля за яйца и месо и риба и 🤢май ще минавам на 12 единици...между 8 и 10 единици нямам никаква разлика в стойностите...при мен проблема продължава да е само сутрин на гладно....

# 219
  • София
Аз съм на 14... И днес за пръв път 5.2... да видим дали ще задържа така. И мен ми е втръснало, да не говорим че имам ужасен запек, вчера хапнах и малко манджа, че само на сухи храни не се живее... В багажа за родилното съм си сложила три вида шоколади от коледните на Лидл 😂

# 220
Направо ужас уж бия инсулин и едновременно продължавам да спазвам режим и пак виждам стойности 5.8-6...вечер като лягам е 5.3 как до сутринта става 6 незнам...за запека направо не ми се говори на 3-4 дена веднъж ако отида пак ще е добре...и аз искам да ям нещо вредно и вкусно...вчера ходих у приятелка на гости...правила пица вика ми искаш ли и аз разбира се ...а не благодаря...сокче ... безалкохолни...масата отрупана със сладки ,а аз и викам може ли вода...ужас...

# 221
Момичета, много съм притеснена. Едва в 12 седмица съм, досега не съм правила обременяване а глюкоза, заряди кръвна захар в горна граница ми го назначиха. Тези резултати могат ли да означават, че имам диабет още преди забременяването...

# 222
  • София
Мари ако пуснеш и гликиран хемоглобин ще покаже състоянието и преди забременяването. Спокойно, моята ендокринолложка каза че с втората си бременност е развила ГД още в 9та седмица, сега си е ок.

# 223
Да и аз познавам момиче,което е развило гестационен диабет още в първи триместър и сега нищо и няма...може да си имала ИР без да знаеш.. а за щитовидната приемаш ли нещо...виждам,че тсх ти е ниско...и моето е така от началото на бременността,но аз съм с базед и пия пропицил...следя хормоните през 20 дни..фт4 ти е в горна граница,което е супер ..до края на 3ти месец на бебчето му трябва хормон и черпи от твоя...после си има собствена ЩЖ

# 224
Благодаря, момичета! Преди малко пуснах и гликиран хемоглобин. Иначе съм с Хашимото, но съм само на 25 мг еутирокс. Ендокриноложката предпочете да не променяме дозата в първия триместър. В началото на годината изкарах подостър тиреоидит на фона на Хашимотото. Съмняваха се за Базед, но го отхвърлиха. Дано всичко е наред и поправимо сега...първа бременност ми е и за всичко се шашкам.

Общи условия

Активация на акаунт