Гестационен диабет - тема 5

• 31 840
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Ами май ще е така да...вечер към 3-4 съм я мерила и е 4 и нещо и сутринта бам пак 5 и нещо...незнам какво са съветите на тази глюкозна революция...знам само,че ми омръзна да ям месо,яйца,зеленчуци...аз риба не обичам ,но понякога се насилвам да ям...искам да ям баница,манджа с хляб и пържени картофи...и много други вкусни неща ми идват на ум...аз вече като видя месото пред мен и ми се отяжда...

# 241
  • София
Не действа нищо... Всичко пробвах. Ето тази вечер съм спала като пън, непробудно почти цяла нощ. Понеже и кръвно меря че почнах да вдигам ( още една екстра на ГД) кръвното ми беше супер ниско, перфектно. КЗ 5.7... никаква логика ама няма вече какво да направя

# 242
И аз спазвам всичко...вечерям рано до към 18:30-19 часа в повечето случаи гледам да съм яла за последно...наистина нищо не действа...сигурно и на мен ендо ще ми вдигне още единиците...аз нямам една с една да си приличат сутрин стойностите

# 243
Вчера се похвалих с ниска кръвна захар. Но после като хапнах вредна закуска и скочи над 8 и после през целият ден все беше височка - под 8 , но висока.
Днес все пак е 4,8 сутрин, което от 5-ти месец не се беше случвало ( само последните дни) . И даже след филия с лютеница и кашкавал е 6,4 . Все пак явно без сладки и тестени храни, че нещата излизат извън контрол. А и си усещам като се вдигне захарта … Сега ми е чудно след бременността, какво ще се случи. То така или иначе ще трябва да се отслабва Simple Smile

# 244
Момичета вчера бях на последната ФМ...всичко с бебка е добре по ехограф нямам никакви данни за гестационен диабет...но шийката ми се е скъсила ужасно...във 22 седмица беше 37мм сега е 21мм...бебка е ужасно ниско разположена дори неможе да и се види цялото лице само устните и част от нослето...та всички АГ ми казват,че щом имам ГД задължително трябва да раждам секцио и че бебето трябва да се изкара между 37 и 38 г.с. иначе после имало голям риск от Хипогликемий при бебето....на вас какво ви казват?Аз така или иначе живот и здраве заради базеда и риска от високо очно налягане трябва да съм секцио..

# 245
Момичета вчера бях на последната ФМ...всичко с бебка е добре по ехограф нямам никакви данни за гестационен диабет...но шийката ми се е скъсила ужасно...във 22 седмица беше 37мм сега е 21мм...бебка е ужасно ниско разположена дори неможе да и се види цялото лице само устните и част от нослето...та всички АГ ми казват,че щом имам ГД задължително трябва да раждам секцио и че бебето трябва да се изкара между 37 и 38 г.с. иначе после имало голям риск от Хипогликемий при бебето....на вас какво ви казват?Аз така или иначе живот и здраве заради базеда и риска от високо очно налягане трябва да съм секцио..
На мен ми направиха серклаж към 24 седмица. В 27-ма шийката се беше отворила доста. Сложиха кортикостероиди. Риск от спукване на водите имаше. След 2-3 седмици положението беше още по-зле. Но сега почвам 38-ма седмица и другата седмица секцио. Аз все пак имам секцио и кюртажи и заради това също е секциото. Една лекарка искаше още вчера да ме реже, но реших при другият лекар.
Лежи повече , не се натоварвай , без тежко, секс. Аз даже от нас излизах само до лекари. В нас 1 час лежане, 1 час домакински неща и с детето. Вече съм по спокойна и сега вкъщи чистя и подготвям …
Коя седмица си ? За кортикостероиди говорят ли ти ?
Аз говорих и с втори лекар, за да се местя в по-добра неонатология , че се очакваше по-ранно раждане. То пък избутах до тук.
Но и първото ми дете тръгна няколко дни преди планираното секцио - спукаха се водите началото на 38-ма седм.
Ест. раждане би могло, ако много държиш и бебето не е станало много голямо. Може да говориш и с друг лекар.
Отделно моят лекар ми каза, че ако тръгне по -рано 7-8 ми месец е по-добре да са по-слаби, защото дробчетата по-лесно ще се справят. А пък някъде четох , че за малките бебета било по-трудно раждането - и те да се избутат навън  ( което някои казват, че не е така , но потърси инфо) В чужбина все пак пробват нормално и в краен случай секцио. Аз след три аборта и трудно забременяване исках секцио, за да не се случи нещо с бебето ( първият път , а и сега)

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 11:58 от Nunni

# 246
Сега съм в 32 седмица...във 22 шийката беше 37мм...от тогава до сега се е скъсила на 21мм...изписаха ми утрогестан 300 за 15 дни...тоест до 34 седмица и това е ...трябва да взема решение къде ще раждам...че е е в Бургас там ще е ,че до Стара Загора ми е много лош пътя но незнам къде и при кой да ида...иначе и на мен АГ ми каза повече почивка,но не залежаване...

# 247
  • София
Наде спокойно, 22мм шийка не е толкова къса за 32ра седмица. Лежане, глезене и ще влезне в час. Да,и аз имам дата за секцио.

Нуни моя съвет е да намалиш въглехидратите до секциото точно заради опасност от Хипогликемия при бебето.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 12:41 от Мацето

# 248
Маце и на мен нещо такова ми обясни АГ ,че ако приемам много въглехидрати и КЗ се вдига и на бебето организма не прави разлика дали неговата КЗ е висока или мойта и започва и неговия панкреас да отделя много инсулин и се получават Хипогликемий ...незнам обясних ли го правилно...иначе аз снощи имах 4.8 2 часа след вечеря,а сутринта на гладно беше 5.8,но цяла вечер се притеснявах и умувах къде да ида да раждам и може би е заради това

# 249
  • София
Спала съм като пън да ти кажа и пак станах с 5.7, след ядене ми е 5.6... док каза няма, това е, от бременноста е

# 250
Надежда пусни си микробиология , ако не са пуснали. Отделно пия магнерот 3х2

# 251
Имам пускани микробиология 4 пъти до сега...защото там от където взимам болнични е практика и 2 пъти да те водят в отделение и освен това което се полага по ЗК имам и всеки път когато съм лежала фиктивно..сега на 5ти ще ходя за 45 дни преди раждане и ще пускаме последните изследвания по ЗК...микробиология,кръв и урина...имам и няколко пъти урокултура пускана...

# 252
Здравейте момичета . Аз съм в 19 седмица и при рутинни изследвания КЗ ми беше 5.4. Съответно започнах измерване вкъщи и запазих час за ендокринолог и обременяване с глюкоза . Та вкъщи захарта ми на гладно сутрин е около 4.5-4.9. След храна на 60 мин стига около 7 и на 120 мин е около 5,6 . Тази сутрин само нещо избуфтя на гладно беше 4.9 след закуска на парче тестван закуска и айрян беше на 60 мин 9.1 и 30 мин по късно 6,2. Понеже тръгвах на работа неможах да измеря на 120 точно . Та искам да попитам колко максимум е допустимо на 120 мин . Че съм във филма вече яко

# 253
  • София
При бременни се следи на гладно и един час след храна. Стойностите които гоним са до 5.3 на гладно и до 7.8 след храна.

# 254
Айде днес сутринта 6 на гладно....вчера 5.8...от както съм на инсулин над 5.5 не бях имала...ще изчакам да видя и утре как ще е и ще звъня на ендо....аз така и не видях под 5 сутрин на гладно дори 1 път...

Общи условия

Активация на акаунт