Гестационен диабет - тема 5

• 31 876
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Нищо не се прави...кетони ще си имаш постоянно докато си на кето режим...от следи до 5+...ако започнеш въглехидрат ще изчезнат ,но при мен КЗ почваше даде вдига....така че си ходя с кетоните

# 316
  • София
Здравейте, в 31 г.с. съм, бебето върви голямо и следящият лекар ми изписа обременяване с глюкоза. Как точно се случва теста - отивам в Рамус сутринта и седя и чакам 3 часа за трите проби без да излизам? Отделно четох, че някои хора си изследват и инсулина със същата кръвна проба? Това част от изследването ли е, или трябва допълнително да го заявя? Въобще бих се радвала, ако някой ми обясни какво точно трябва да си пусна като изследване за да се диагностицира гестационен диабет? Всичко това е ново за мен и просто съм объркана. Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 16:43 от teardrop_4

# 317
  • София
Здравей

Отиваш в лабораторията и казваш трикратно да ти се изследва глюкоза и най добре и гликиран хемаглобин. От инсулин изследване няма смисъл. Купуваш си една глюкоза от аптеката и гледаш предната вечер да не ядеш много въглехидрати и да се храниш най късно до 20:00. Ако си в София препоръчвам в лабораторията на Щерев да отидеш, много е удобно

# 318
  • София
Привет и честита Коледа на всички!

Препоръчайте добър ендокринолог в София за следене на гестационен диабет. В 22 г.с. съм, засега кръвните са добре, но нивата с глюкомер не са. С предишната бременност ГД се откри чак в деветия месец (резултатите от кръвните и обременяването бяха в норма преди това).

Имам направление, което изтича този месец. Бих искала да го използвам. Пишете, ако сте доволни от някой 🙏

# 319
  • София
Д-р Яначкова в Щерев, много стриктно и добре следи бременнни с Гестационен диабет. На разположение беше постоянно за въпроси и ми следеше всички параметри стриктно.

# 320
  • София
Знам за нея. Тя ми го откри с предишната бременност. Исках да е по ЗК, но може и при нея пак да отида.

# 321
  • София
Знам за нея. Тя ми го откри с предишната бременност. Исках да е по ЗК, но може и при нея пак да отида.

Виж на сайта, пишеше че майни по ЗК преглежда.

# 322
Момичета  нашето малко момиченце бърза да се роди и не дочака 2024 година...роди се на 12.12..получихме най хубавия коледен подарък...много е мъничка...ние също сме направили Хипогликемия след раждането...моята кръвна захар се оправи до няколко дни след секциото

# 323
  • София
Ехаа честита да е Наде. Бебка или ти направи Хипогликемия?

# 324
Благодаря маце.бебка е направила Хипогликемия...кръвната и захар е била 1.7...аз имах системи глюкоза и дори първите две сутрини ми беше около 6...сега е около 5 сутрин...но аз ям късно вечер и всякакви забранени преди това неща...при мен се наложи спешно секцио в 34+3 г.с....бебка беше 2 дни в кувиоз за адаптация...изписаха я 2 дни след мен...изкара и жълтеницата там..беше на лампа...сега още жълтее

# 325
Здравейте, предстои ми да направя обременяване с глюкоза, като лекарят е записал Трикратен ОГТ. Тези от вас,които са го правили- това проследяване само на кръвната захар на 0, 60 и 120мин ли е или трябва да се включат и стойности на инсулин? Видях малко по-нагоре, а и имам спомен от предишната бременност, че не проследяват стойности на инсулин по време на бременност

# 326
  • София
Само на глюкозата е , не се включва инсулин

# 327
  • София
Пиша да си споделя опита, изследването го направих в клон на Синево близо до нас и съм много доволна. Първо, че глюкозата я осигуряват те, второ че можех да се прибера до вкъщи в паузите докато стане време за пробата. Резултатите си ги получих в рамките на същият ден и за щастие всичко е наред.

# 328
  • София
Супер, но по принцип не се препоръчва никакво движение по време на изследването, защото така глюкозата се усвоява и резултатите може да са фалшиво подобрени. Колко ти е на гладно?

# 329
  • София
На гладно беше 4.0, а ходенето беше не повече от 5 мин. в посока. Като се прибрах в къщи не съм се движила допълнително. Надявам се, че не е повлияло чак толкова на резултатите, но ще го имам предвид за в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт