Време е за ИКЕА! - Тема 41

• 52 326
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Днес монтирахме този шкаф.
Поръчахме на сляпо, защото нямаха мостра и много се притеснявах дали ще ни хареса. Страхотен е! Но е най-неприятното нещо за сглобяване от всичко, което сме купували досега. Винтовете захващат трудно, преборихме ги някак. И запецнахме на дръжката на вратата, дупките се разминават. Гледахме, гледахме, няма как да сме объркали, тя си влиза на едно конкретно място. Започнах да ровя по другите сайтове за отзиви и намерих в английския описан същия проблем. Наложи се да разпробиваме металната рамка. Явно вече са наясно с проблемa, но не предупреждават.

Ето разминаването:
Скрит текст:
Скрит текст:
Язък, че толкова ги хвалим точно за лесното сглобяване, включително аз лично, хем имам много малко техни мебели. Не очаквах...

# 151
Това явно им е някакъв нов модел и разбира се произведен в Китай или кой знае къде другаде. На тях лесно им се сглобяват нещата от основни линии като Besta, Pax, Kallax, Malm, Plasta, Eket.

Питах в другата тема на Jysk-а, но да питам и тук вас. Провокира ме една фейсбук група за Икеа втора употреба, откъдето преди няколко дни си купих лампион Nymane. Допустимо ли е в този форум да има тема за продажби, размяна, обяви на потребители за неща, които вече не използваме, останали са ни в излишък след сглобяване или друго?

# 152
  • Варна
Аз поръчах Eket и малко зор виждам с един шкаф. Без никакви крепителни елементи е и се иска сила, за да се напаснат.
Да питам тези етикети с какво лепило ги правят? Нямат махане, вие как ги отстранявате без да нараните повърхността?

# 153
  • До сърцето...
Аз поръчах Eket и малко зор виждам с един шкаф. Без никакви крепителни елементи е и се иска сила, за да се напаснат.
Аз съм с няколко Екет-а, нямаше никаква сила при сглобяването, но трябва да се внимава с ориентацията. На инструкцията не е дадено в близък план и ако не се загледаш, се пропуска. Сглобявала съм ги сама, а съм доста слаба в ръцете (шкафовете с чекмеджета, тези с 2 врати, стените кубчета)
За какви крепежни елементи става дума? Към стената ли? То никъде ги няма, защото зависят от вида на стената (дърво, панел, тухла, метал).И го пише в инструкцията на всяка подобна мебел.

# 154
  • Варна
За този:
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/living-room-syste … tdelenia/60333954

Това вътрешното, което е като кръст... Не мога да го напасна към др.страна, за да се затвори.
Иначе всички други ги имам и нямах проблем никакъв.

# 155
  • До сърцето...
За този:
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/living-room-syste … tdelenia/60333954

Това вътрешното, което е като кръст... Не мога да го напасна към др.страна, за да се затвори.
Иначе всички други ги имам и нямах проблем никакъв.

Баш този не е минал през ръцете ми и не мога да кажа. Но ти вярвам, явно и Екет-ците си имат недоглеждания.
Съчувствам!

# 156
  • София
Ektorp е най-добрият диван, който някога сме имали! Няма такъв комфорт! За съжаление ни трябваше разтегателен и го сменихме. Още ми е тъжно за него.
Би ли споделила какъв разтегателен диван сте купили и доволна ли си?

# 157
HOLMSUND купихме
https://www.ikea.bg/products/beds/sofa-beds-chair-beds/sofa-beds … en-divan/79150751

Не съм особено доволна. Оплаквах се тук, че няма нищо общо с мострата в магазина. Предполагам там е изложен стария модел. Новият е по-твърд и висок е. Пълнежът на възглавниците също е друг, наложи се да ги сменя, защото ме болеше гръб, кръст, рамене...

За спане е удобен (не се използва често).
Дамаската също е хубава. Няколко пъти чистих нацапано и не остават следи, когато изсъхне.

# 158
Здравейте!
Дали някой от Варна, имащ път към Икеа, би се съгласил да ми закупи и изпрати 2бр. от тези престилки?
https://www.ikea.bg/products/christmas/christmas-textiles/vinter … a-4-7-g-/30527265

# 159
Аз ще събудя пак темата за PAX-а. Тези вратички почти 2,30 м увисват ли с времето?

# 160
Не, четири имам и нито един няма промяна във вратичките. Някои врати са ми с онези панти, които се отварят на повече от 90 градуса, също нямат промяна

# 161
  • Пловдив
Нямам проблем с високите вратички, не са увиснали с времето.

# 162
  • Beyond the stars
И при нас няма такива проблеми,л.

# 163
  • In transit
И аз да кажа, че нямам провиснала врата Пакс. Имам 6, вече 5-та година не са мръднали. Само пантите на единия гардероб сменихме, че им се беше развалил механизмът за плавно затваряне.

# 164
И ние нямаме провиснала вратичка.
Но съм виждала провиснали рафтове от тези, които са за рамка 1 м. Не трябва да се слагат тежки неща в средата.

Общи условия

Активация на акаунт